לענין נסיבות התאונה – נטען שהיונדאי נפגע מרכב שאינו ידוע לה ו/או מרכב נתבעות 4 ו-5 (רכב שמרית), אשר הדפו והסיטו לעבר הנתיב השמאלי – לכיוון הנגדי – וגרם להיתנגשות חזיתית עם רכב אחר.
הודעת מעורב – נהג רכב התיירים
בתיק המישטרה, אשר צורף לכתב ההגנה של נתבעת 2, מצויה הודעה על תאונת דרכים שנמסרה למישטרה על ידי נהג מעורב נוסף, חיים (האוורד) רייך, שם נאמר – "התנועה היתה זורמת, פיתאום הרכבים לפניי עצרו, אני עצרתי בזמן בלי לזגזג, אבל הרכב שניים מאחורי ניכנס לרכב מאחורי. אז הרכב מאחורי נסע בשוליים בצד שמאל של הרכב שלנו וכנראה נגע בכל הצד השמאל של הרכב שלנו. הרכב ההוא (שהיה מאחורי) ניכנס למעקה ואז סטה לימינה לפני הרכב שלנו וניכנס לרכב לפנינו ומשך הבומפר ברכב שלפנינו. מס' הרכב לפנינו הוא (רכב הפורד – א"ש). הרכב שהיה אחרינו המשיך לסטות עד הנתיב הימני. הגברת שנסעה ברכב ההוא (שהיה מאחורינו) התפרצה בבכי ונסעה באמבולנס לבית חולים. הרכב שהיה שניים מאחורינו עלה באש. אנשים בסביבה ניסו לכבות ולא הצליחו עד שהגיע מכבי אש".
חוות דעת בוחן תאונות דרכים
מטעם נתבעות 4 ו-5 הוגשה חוות דעת של בוחן תנועה, חוקר תאונות דרכים, מר דן בירס, מיום 13.7.20, במסגרתה נקבע כי האחריות לתאונה רובצת לפתחו של נתבע 1, אשר נהג במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך, לא שמר מרחק מכלי הרכב אשר נעצרו בשיירה לפניו עקב עומס תנועה בנתיבי איילון, פגע באחורי רכב שמרית, דחף אותו לפנים בעוצמה רבה אל עבר כלי הרכב שעמדו מלפניו ובכך גרם לנזקים בכלי הרכב כמפורט בחוות הדעת של השמאים.
דהיינו, אין כל זכר לפגיעה מאחור; רביעית, גם עיון בתמונות היונדאי לאחר התאונה מעלה שלא ניצפה כל נזק בחלקו האחורי, כזה שיכול לתמוך בגרסת נתבע 1 לפיה רכב כלשהוא היתנגש בו מאחור וגרם לו לסטות מנתיבו שמאלה.
...
מסקנה זו ביסס הבוחן על מספר אדנים – נטען שאין חולק שהתאונה אירעה על גבי הנתיב השמאלי; נטען שאין חולק שכלי הרכב המעורבים, למעט היונדאי, היו במצב של עמידה בפקק תנועה; נטען שאין חולק שהיונדאי התנגשה חזית-אחור ברכב שמרית, וכי מעוצמת הפגיעה ניזוק היונדאי באופן קשה בחזיתו, עד אשר החל להתלקח.
בנסיבות אלה, משאין כל תיעוד לנזק בחלקו האחורי של היונדאי, אשר יכול לתמוך בגירסת נתבע 1 לפיה נפגע מאחור ונהדף אל רכב שמרית; משברכב שמרית נזקים בצדדים אשר עולים בקנה אחד עם שפשוף במעקה בטיחות משמאל ושפשוף מימין עם רכב התיירים; משברכב התיירים מתוארים שפשופים בצד שמאל של הרכב שיכולים להיגרם מדחיפת רכב שמרית לשמאלו; ומשבמקום התאונה שול שמאלי רחב שיכול לאפשר תנועת רכב שמרית על גביו לאחר הפגיעה מאחור וחזרה ימינה תוך פגיעה באחורי הפורד והמשך היזרקות ימינה (עמ' 4 לחוות הדעת) – המסקנה המתבקשת היא שהיונדאי פגעה ברכב שמרית על גבי הנתיב השמאלי, הדפה אותו לפנים ולשמאל, רכב שמרית חולף על פני רכב התיירים כשהוא על גבי השול השמאלי ומשתפשף במעקה הבטיחות משמאל וברכב התיירים מימין, פוגע באחורי הפורד ומוטח לפנים ולימין עד אשר נעצר במעקה הבטיחות מימין.
לאור האמור לעיל, אני קובע שנתבעת 2 לא השכילה להוכיח שנתבע 1 נהג בלא רשות ביונדאי בזמן התאונה; נתבעת 2 לא צייתה אחר צווי בית המשפט ולא הציגה את הסכם השכירות המקורי על נספחיו; בכך, גרמה נתבעת 2 נזק ראייתי לנתבעת 3; על כן, יש לחייב את נתבעות 2 ו-3 בנזקי התובע, ביחד ולחוד, ולחייב את נתבעת 2 בהוצאות לטובת נתבעת 3.
לפיכך, אני דוחה את התביעה נגד נתבע 1, ללא צו להוצאות, ומקבל את התביעה נגד נתבעות 2 ו-3 ומחייב אותן, ביחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 17,130 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 2,104 ₪, החזר אגרת משפט כפי ששולמה (מחצית ראשונה ושניה) ושכר בטלת העדים והעד המומחה, כפי שהפסק – הכל בתוך 30 יום.
כמו כן, אני מחייב את נתבעת 2 לשלם לנתבעת 3 הוצאות בסך 10,000 ₪.