מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים ומימון בית אבות על ידי חברת ביטוח

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע טען בכתב התביעה, כי הנתבע ייצג אותו בתביעה לפיצויים בגין תאונת דרכים שהגיש כנגד עבדללה סואעד והמאגר הישראלי לביטוחי רכב "הפול" (ת.א. 2247-09-08) (להלן: "תביעת הפיצויים").
החוב האמור, לטענת הנתבע, נובע מהלוואות שהלווה הנתבע לתובע ולאביו, הלוואות שניתנו בין אם באמצעות תשלומים במזומן ובין אם בשיקים, וכן תשלום אגרות לבתי המשפט, הפקדת פקדון, תשלום עבור הכנת חוות דעת עבור התובע ומימון רכישת רכב עבור התובע.
לטענת הנתבע, בנוסף לסכומים הנ"ל, התובע נותר חייב לנתבע סכומים נוספים וזאת בגין אי תשלום שכ"ט הנתבע בגין טפול הנתבע בעינייני התובע מול המוסד לביטוח לאומי, מול רשות הטבע והגנים, מול חברת ביטוח וכן בגין ייצוג אביו של התובע בהליך פשיטת רגל, פניות לבנקים ועוד.
עוד הוסיפה ערכאת העירעור בפסק הדין, כי במסגרת נספח כ"ה לתצהיר העדות הראשית שהגיש הנתבע בבית המשפט קמא, צורפה תלונתו של התובע כנגד הנתבע בלישכת עורכי הדין וכי בסע' 4 למכתב התלונה טען הנתבע "לא צריך להכביר מילים על כך כי הכספים הועברו על ידי חברת הביטוח לעו"ד אחסאן חלבי כדי שיעבירם הוא לאחר ניכוי שכר טירחתו לח"מ ...". על כן נקבע בפסק הדין, שיש לידון במסמך הנ"ל ולהכריע בשאלה אם יש לראות באמור במכתב האמור משום "הסכמה מפורשת" של התובע לקזוז סכום שכר הטירחה על ידי הנתבע.
...
מאז פרעון ההמחאה הנ"ל על ידי עו"ד אחסאן חלבי, הוא לא מצא לנכון לשלם לח"מ את הכספים המגיעים לו אשר מחזיק אותם בנאמנות עבור הח"מ על פי פסק הדין הנ"ל. לא צריך להכביר מלים כי הכספים הועברו על ידי חברת הביטוח לעו"ד אחסאן חלבי כדי שיעבירם הוא לאחר ניכוי שכר טרחתו לח"מ ואין להכיבר מלים על כך כי מדובר בכספים שנתקבלו אצל עו"ד אחסאן חלבי בנאמנות עבור הח"מ" עיון במסמך האמור מעלה כי היתה הסכמה מפורשת בכתב לניכוי שכר הטרחה המגיע לתובע מהפיצוי שנפסק על ידי בית המשפט, מכאן הנני קובעת כי יש לקזז מתוך הסכום שהתקבל לידי הנתבע מחברת הביטוח את שכ"ט (13% מסכום הפיצוי בתוספת מע"מ כחוק) בסך של 45,500 ₪ והיתרה תועבר לתובע.
סוף דבר לאור הקביעות לעיל, הנני מורה על שינוי תוצאת פסק הדין שניתן ביום 8.12.2016, כך שהנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 300,600 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מחודש 1/2010 ועד לתשלום המלא בפועל.
בנסיבות העניין ובהתחשב בעובדה שהתובע לא חויב בהוצאות בהליך הערעור ובהתחשב בקביעות לעיל, הנני מחייבת את הנתבע בהוצאות משפט בסך של 5,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪ כולל מע"מ כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ראה: ע"א 465/88 הבנק למימון ולסחר בע"מ נ' מתתיהו, פ"ד מה(4) 651, 659 (1991); ע"א 78/04‏ ‏ המגן חברה לביטוח בע"מ נ' שלום גרשון הובלות בע"מ, פ''ד סא(3) 18 (2006).
כך גם נימנע התובע מלזמן לעדות את אביו אשר לפי גרסת אחיו של התובע קיבל את ההודעה הראשונה בדבר פציעת התובע בטלפון מקרוב מישפחה אשר מסר כי התובע עשה תאונה על יד המכולת, וזאת גם לאחר שהעד נ.ש. אשר זומן לעדות על ידי הנתבעת העיד כי שמע בזירת הארוע את אביו של התובע פונה אליו בצעקה "למה אתה צריך את זה לעשות את זה למה עשית את זה" (עמ' 24 ו-28 לפרוטוקול הדיון מיום 24/09/20).
יתר על כן עדות זו מתיישבת היטב עם ההודעה שנגבתה מן העד בעת התייצבותו בתחנת המישטרה ועם דוח הפעולה של משטרת ישראל, המצוי בתיק המישטרה (נ/5), ואשר נכתב בו כדלקמן: "כאשר הגענו למקום התאונה והבחנו ברכב מזדה 3 בצבע כסף מס' 8779159 ששייכת לנ.ש. במקום הייתה היתקהלות רבה. בעל האוטו טען שהרכב חנה בצדי הכביש והיתנגש בו אופנוע בחזית קדמית, נהג האופנוע פונה ע"י נט"ן לצומת שיבלי ומם (צ.ל. ומשם) ע"י מסוק לרמב"ם. לציין שכאשר הגענו האופנוע לא היה במקום. בתחקיר אנשים טענו שהאופנוע נילקח מהמקום לא יודעים לאן, כמו כן הכביש היה שטוף עם מים, למקום הגיע הבוחן בוריס ביחד עם קצין ערן, כמו כן באישור שלהם הרכב הפרטי מסוג מזדה נילקח ע"י גרר למגרש משטרתי. יש לציין שמצב נהג האופנוע קשה ולרכב המזדה נגרם נזק כבד בחזית קדמית כולל בכנף ימין ושמאל". על רקע כל האמור, לא ברור מדוע מצא המוסד לביטוח לאומי להטיל דופי במהימנותו של העד, עד ניטראלי שאין לו כל עניין בתוצאות המשפט אשר מסמוך למועד הארוע דבק בגירסה אותה מסר למשטרת ישראל, שהתאונה ארעה במהלך נהיגתו של התובע כרוכב אופנוע (נ/10), חזר על גירסתו בפני המבטחת של רכבו ביום 17/07/13 (נ/11) והעיד בבית המשפט לתעבורה ביום 10/12/15 (נ/12), באופן עיקבי כי התובע נפגע בתאונה כרוכב אופנוע.
לנוכח ניתוח העדויות המפורט שנעשה בפסק הדין ולאור העובדה כי המוסד לביטוח לאומי נסמך בתביעה זו על העדים שזומנו לעדות על ידי התובע ולא הובאו על ידיו ראיות נוספות סבורני כי די באמור לא רק לבסס את הקביעה כי לא הוכחו נסיבות עובדתיות או גרסה מצד המוסד לביטוח לאומי שיש בה כדי לבסס את חבותה של קרנית בהליך זה. יתר על כן, בנסיבות תיק זה סבורני כי עלה בידי קרנית לעמוד בנטל ההוכחה כי התובע נפגע בתאונה בהיותו רוכב על אופנוע, ללא רישיון נהיגה מתאים ובהעדר ביטוח, ובכל מקרה באופן שלא מקים למוסד לביטוח לאומי, הנכנס לנעליו של התובע, זכאות לפיצויים ולשיבוב מכוח חוק הפיצוים לנפעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1973.
למעלה מן הצורך אציין כי העובדה כי במסגרת תביעת השבוב שהוגשה כנגד התובע על ידי מבטחת רכב המזדה – הפניקס חברה לביטוח בע"מ בבית משפט השלום בנצרת בתיק ת"א 4035-10-14 ואשר הועמדה על סך של 21,167 ₪ בגין הנזקים שנגרמו לרכב המזדה עקב פגיעת אופנוע עליו רכב התובע, נתן התובע הסכמתו לסיום ההליך בדרך הקבועה בסעיף 79א לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] תשמ"ד – 1984 הנה תמוהה, מצד בעל דין אשר טוען בלהט כי נפגע בהיותו הולך רגל על ידי אופנוע בתאונה פגע וברח, שעה שמשמעות נהולו של הליך בדרך מקוצרת זו ועל דרך הפשרה ודאי הובהרה לתובע על ידי בא כוחו, מבססת לכאורה את טענות קרנית כי התובע אכן העדיף שלא לברר את גירסתו העובדתית על מנת שלא להביא לחסימת תביעתו.
...
לנוכח ניתוח העדויות המפורט שנעשה בפסק הדין ולאור העובדה כי המוסד לביטוח לאומי נסמך בתביעה זו על העדים שזומנו לעדות על ידי התובע ולא הובאו על ידיו ראיות נוספות סבורני כי די באמור לא רק לבסס את הקביעה כי לא הוכחו נסיבות עובדתיות או גרסה מצד המוסד לביטוח לאומי שיש בה כדי לבסס את חבותה של קרנית בהליך זה. יתר על כן, בנסיבות תיק זה סבורני כי עלה בידי קרנית לעמוד בנטל ההוכחה כי התובע נפגע בתאונה בהיותו רוכב על אופנוע, ללא רישיון נהיגה מתאים ובהיעדר ביטוח, ובכל מקרה באופן שלא מקים למוסד לביטוח לאומי, הנכנס לנעליו של התובע, זכאות לפיצויים ולשיבוב מכוח חוק הפיצוים לנפעי תאונות דרכים, התשל"ה – 1973.
המסקנה כי התובע ביקש להימנע ו/או לדחות ככל האפשר את בירור גרסתו העובדתית עולה אף מן העובדה שהתובע הגם שנפגע קשות בתאונה, נמנע מלהקדים ולהגיש תביעה לתשלום תכוף, הגם שהיה מיוצג על ידי עורך דין עוד מתקופת אשפוזו וככל הנראה לא שב למעגל העבודה מאז פציעתו.
סוף דבר לאור כל האמור דין תביעת המוסד לביטוח לאומי להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת ת"א 68509-10-18 פלוני נ' קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים תיק חצוני: לפני כבוד השופט אלעד טל התובעת פלונית (ע''י ב''כ עו''ד ר. צוריאנו) הנתבעים 1. קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונת דרכים (ע''י ב''כ עו''ד ט. יוגב שיצר) 2. אביב אברהם קובי ת.ז. 322388646 (ע''י ב''כ עו''ד י. זאגא) צדדי ג': 1. אביב אברהם קובי ת.ז. 322388646 (ע''י ב''כ עו''ד י. זאגא) 2. יעקב אברהם שורץ ת.ז. (ההודעה נדחתה) 3. תום שורץ ת.ז. 322776485 (ע''י ב''כ עו''ד א. רגב) צדדי ד': 1. יעקב אברהם שורץ (ההודעה נדחתה) 2. תום שורץ ת.ז. 322776485 (ע''י ב''כ עו''ד א. רגב) 3.מאי גרוטס (ההודעה נדחתה) פסק דין
מצבה הרפואי של התובעת התובעת נבדקה על ידי מומחה בתחום הפלסטי ד''ר ערן בר מאיר שקבע בחוות דעתו מיום 7.11.19, כשנה ו – 8 חודשים לאחר התאונה נשוא התביעה כי לתובעת נותרת נכות פלאסטית בשיעור 10% לפי סעיף 75(1)ב לתקנות המל''ל בגין צלקות בגוף אשר "מכאיבות, מכערות ופוגעות בתיפקוד היומיומי". בבדיקתו מצא המומחה כי לתובעת 3 צלקות בשוק וכף רגל שמאל – אחת בגב כף הרגל, שהיא היפרטרופית של שתל עור, לא יציבה בגודל 8/8 ס''מ, ושתי צלקות בשוק אחורי משמאל מהן נילקח שתל העור, האחת החלימה באופן תקין בגודל 8/8 ס''מ והשניה בגודל 4/4 ס''מ לא יפה, מגרדת ורגישה.
" (ע"א 252/86 גולדפרב נ' כלל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מה(4) 45; (וראה גם: ע"א 544/10 פלונית נ' עריית כפר קאסם (נבו 12.03.2013); רע"א 6572/14 פלוני נ' מדינת ישראל משטרת ישראל (נבו 14.01.2015) בע"א 4431/17 פלוני נ' פלוני (נבו 03.10.2019) הוסברה אמת המידה לבחינת סבירות היתנהגותו של הניזוק (פסקה 56): "אמת המידה לבחינת היתנהלותו של הניזוק בכל הנוגע לאחריותו להקטנת הנזק זהה לאמת המידה לקביעת התרשלות עצמית, ושמא אף קלה יותר.
היותו של האב עובד בית החולים, גם אם אינו רופא בהכשרתו, לבטח סייעה לו בכך.
עזרת צד ג' לטענת התובעת, היא זכאית לפצוי בפרמטר זה לאור העזרה שהעניקו לה הוריה בתקופת אשפוזה בבית החולים במהלכה טופלה על ידי אמה שנעדרה כחודש מעבודתה ואף על ידי אביה.
בענין זה יכולה היתה התובעת לצרף אישור בנוגע למיון שלה לתפקיד הנטען ואף לצרף תעודת עובד ציבור בכל הנוגע לשכרם של חיילים תומכי לחימה לעומת לוחמים ושווי מימון הלימודים לו זכאים לוחמים.
...
המומחה קובע לסיכום כי "הפציעה הנדונה לא הותירה הגבלה בתנועה, חולשה מוטורית, הפרעה ביציבות או פגימה אורתופדית קבועה אחרת כלשהי. ניתן לקבוע אפוא שהתובעת אינה סובלת כיום ממגבלה תפקודית בתחום האורתופדי". יש לציין כי על פי חוות דעתו של ד''ר כליף תלונתה היחידה של התובעת בפניו ביחס לתפקודיות הצלקת היא "אודם מקומי ונפיחות לאחר מקלחת חמה, והתעייפות של הרגל לאחר הליכה ארוכה". חרף היותו של ד''ר בר מאיר מומחה פלסטיקאי שהקביעה היא בתחום מומחיותו, חוות דעתו ומסקנותיו נכונות למועד בדיקתו (שבכל הנוגע לנכות פלסטית היתה בשלב יחסית מוקדם של התייצבות מצב הצלקות).
סיכום סיכום נזקי התובעת: אובדן כושר השתכרות לעתיד - 30,000 ₪ הפסדי פנסיה – 3,750 ₪ עזרת צד ג' בעבר – 15,000 ₪ הוצאות רפואיות בעבר - 5,000 ₪ כאב וסבל - 31,223 ₪ סה''כ פיצוי - 84,973 ₪ על כן אני מחייב את הנתבעים בפיצוי התובעת בסך של 84,973 ₪.
כמו כן, אני מחייב את צדדי ג' 1 ו – 3 בשכ''ט עו''ד קרנית והוצאות משפט בסך 7,500 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

פסילת מומחה ומינוי אחר תחתיו- קיצורו של דין החלטה שעניינה בזהות מומחה בית המשפט נימצאת בגדרה של החלטת ביניים דיונית אשר ערכאת העירעור תטה שלא להתערב בה (ראו, כדוגמה –רע"א 3763/18 מודיסופט בע"מ נ' סיטי פארק נציגות הבית המשותף אבא הלל רמת גן (2018) (להלן- עניין מודיפיסט); רע"א 7863/17 פלונית נ' הפול חברה לביטוח בע"מ (2017)(להלן – ענין פלונית)).
כך נקבע, כדוגמה, בעיניין רע"א 8768/15 פלוני נ. AIG חברה לביטוח בע"מ ( 2016): " השאיפה להגיע להסכמה בנושאים דיוניים – ואחרים – היא שאיפה ראויה בדרך כלל, אך אין היא כלל ועיקר תנאי לסבירות ההחלטה. לבית המשפט הדן בתיק סמכות וחובה להפעיל את שיקול דעתו...ההחלטה על ביטול מינוי של מומחה שמונה על-ידי בית משפט עלולה להוביל לפגיעה בשמו הטוב של המומחה ולהטיל בו דופי, ועל-כן, צעד כאמור ייעשה אך ורק במקרים בהם מתקיימת עילת פסלות, וישנו טעם של ממש לפסילת זהות המומחה שמונה" כאמור, פסילתו או ביטול מינויו של מומחה, תעשה במקרים קצוניים.
חזקה על מומחה רפואי שמונה על ידי בית המשפט כי יעשה מלאכתו נאמנה וככל שיסבור כי אין באפשרותו ליתן חוות דעת ראויה בשל מחסום שפתי כזה או אחר הוא יודיע על כך לבית המשפט (לעניין חזקת המקצועיות וההוגנות של מומחה הממנה מטעם בית המשפט ראו בר"ע 1134/04 דגן יעקב נ. שמעוני אסף (2004); עניין רע"א 8869/13 הנ"ל).
הדברים סוכמו בבהירות ובאופן מקיף בהחלטת בית המשפט העליון בעיניין רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (30.5.12): " כאמור, השאלה האמיתית היא, הלכה למעשה, מי יישא במימון ביניים של שכר טירחת המומחה. כידוע, הפרקטיקה הנוהגת במרבית המקרים היא הטלת מימון הביניים על המבטחת-הנתבעת. פראקטיקה זו מבוססת על שיקולים מעשיים ועקרוניים כאחד: ראשית, היכולת של חברות הביטוח לממן את המומחה עולה בדרך כלל על זו של הנפגע, וענייננו, כידוע במצבים של אחריות מוחלטת; שנית, חיוב הנתבע במימון חוות הדעת, ולו כמימון ביניים, עלול לסכל את זכות הגישה שלו לערכאות, רק בשל חיסרון כיס; שלישית, חיוב המבטחת חוסך את הצורך לערוך בירור עובדתי בדבר יכולתו של הנפגע לממן את המומחה; רביעית, עניין לנו עם מי שנפגעו בגופם ולעיתים קרובות גם ביכולת ההישתכרות שלהם. חמישית, לעיתים התובע זקוק לזמן כדי לגייס את הסכום הנידרש והדבר מעכב את ההליך. לכל האמור לעיל יש להוסיף, כי בדרך כלל אין בהטלת מימון הביניים על המבטחת כדי להעמידה בסיכון של חוסר אפשרות להחזיר לה את ההוצאה במקרה שבסופו של יום יחויב התובע לשאת בשכר המומחה. זאת, נוכח האפשרות, הקיימת בדרך כלל, לקזז את ההוצאה האמורה מהפצוי שייפסק לתובע. אכן, כאשר כבר בשלב מינוי המומחה קיים ספק של ממש שמא לתובע לא נגרמה כל נכות בתחום בו מתבקש המינוי, שמדובר ב"מתחזה" או במי שפעל בחוסר תום-לב, שאין קשר סיבתי בין נכותו לבין התאונה, או שכלל לא מדובר בתאונת דרכים, וכיוצא באלה מצבים, או אז יש מקום לשקול להטיל על הנפגע לשאת במימון הביניים של שכר המומחה.
...
מתוך שכך, הבקשה נדחית בכל הקשור לשינוי זהות המומחה שמונה.
הדברים סוכמו בבהירות ובאופן מקיף בהחלטת בית המשפט העליון בעניין רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (30.5.12): " כאמור, השאלה האמיתית היא, הלכה למעשה, מי יישא במימון ביניים של שכר טרחת המומחה. כידוע, הפרקטיקה הנוהגת במרבית המקרים היא הטלת מימון הביניים על המבטחת-הנתבעת. פרקטיקה זו מבוססת על שיקולים מעשיים ועקרוניים כאחד: ראשית, היכולת של חברות הביטוח לממן את המומחה עולה בדרך כלל על זו של הנפגע, וענייננו, כידוע במצבים של אחריות מוחלטת; שנית, חיוב הנתבע במימון חוות הדעת, ולו כמימון ביניים, עלול לסכל את זכות הגישה שלו לערכאות, רק בשל חסרון כיס; שלישית, חיוב המבטחת חוסך את הצורך לערוך בירור עובדתי בדבר יכולתו של הנפגע לממן את המומחה; רביעית, עניין לנו עם מי שנפגעו בגופם ולעיתים קרובות גם ביכולת ההשתכרות שלהם. חמישית, לעיתים התובע זקוק לזמן כדי לגייס את הסכום הנדרש והדבר מעכב את ההליך. לכל האמור לעיל יש להוסיף, כי בדרך כלל אין בהטלת מימון הביניים על המבטחת כדי להעמידה בסיכון של חוסר אפשרות להחזיר לה את ההוצאה במקרה שבסופו של יום יחויב התובע לשאת בשכר המומחה. זאת, נוכח האפשרות, הקיימת בדרך כלל, לקזז את ההוצאה האמורה מהפיצוי שייפסק לתובע. אכן, כאשר כבר בשלב מינוי המומחה קיים ספק של ממש שמא לתובע לא נגרמה כל נכות בתחום בו מתבקש המינוי, שמדובר ב"מתחזה" או במי שפעל בחוסר תום-לב, שאין קשר סיבתי בין נכותו לבין התאונה, או שכלל לא מדובר בתאונת דרכים, וכיוצא באלה מצבים, או אז יש מקום לשקול להטיל על הנפגע לשאת במימון הביניים של שכר המומחה.
סוף דבר הבקשה להחלפת זהות המומחה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנוף הגליל-נצרת ת"א 10351-10-23 טריפל - אי ניהול ומימון תביעות צד ג' בע"מ נ' צ.ח.ר שירותי רכב בע"מ ואח' תיק חצוני: לפני כבוד הרשם אסף זגורי תובעת/מבקשת טריפל - אי ניהול ומימון תביעות צד ג' בע"מ נתבעים/משיבים 1. צ.ח.ר שירותי רכב בע"מ 2. מריסאת מוחמד 3. דילוקס מרכז שירותי רכב בע"מ 4. מריסאת מוחמד החלטה
על פי הסכם זה, המבקשת העמידה לטובת צ.ח.ר. מימון בשיעור של 80% מגובה עלות כל תיקון שנידרש המוסך לבצע עבור לקוחות הקצה, בעלי רכבם שרכבם היה מעורב בארוע נזיקי (ועוד 10% המשולמים בכפוף לקבלת התקבול ואישור התביעה על ידי חברת הביטוח/צד ג').
מימון זה אפשר ל צ.ח.ר. לממן עלויות תיקון וטפול בכלי רכב שניזוקו בתאונות דרכים בתוך זמן קצר ביותר, בעוד ש צ.ח.ר. הייתה אמורה להעביר לתובעת את תקבולי חברות הביטוח ו/או תשלום ששלמו הלקוחות.
לאור זאת ונוכח חידלות הפירעון הנטענת של חברת צ.ח.ר. ביקשה התובעת להטיל עיקולים זמניים על נכסים, זכויות וכספים של המשיבים 2-4 (המשיבים 2,4 הם אב ובנו).
...
בכל הנוגע לקיומה של עילת תביעה, מקובלת עלי עדות מנהל החשבונות מטעם התובעת בדבר קיומו לכאורה של חוב מצד צ.ח.ר כלפי התובעת.
לפיכך אני קובע כי לצורך ההליך שלפניי, הנתבעים לא סתרו הדברים בעדותם ובתצהיריהם ולא הביאו חוות דעת האומרת אחרת ולכן גם מבחינה ראייתית הטיעון של הנתבעים נראה חלש אל מול עילת התביעה.
לאור כל האמור, דין הבקשה להידחות ואני מחייב הנתבעת 1-4 ביחד ולחוד לשלם לתובעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 5000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו