העובדות בתמצית ועיקר טענות הצדדים
תאונת הדרכים אירעה ביום 31.08.2020 בין כלי רכב, מ"ר 555-48-701 שבעת התאונה היה מבוטח על ידי התובעת בביטוח ניזקי רכוש (להלן: "רכב התובעת") לבין כלי רכב, מ"ר 76-156-37 שבעת התאונה היה נהוג בידי הנתבע 1 ומבוטח על ידי הנתבעת 2 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "רכב הנתבעים") (ולהלן: "התאונה").
לטענתם, עת רכב הנתבעים היה בעמידה לפני הכניסה לצומת, הגיח רכב התובעת, תוך שהוא מבצע עקיפה רשלנית של משאית שהייתה מצויה אותה עת לפניו, אגב נסיעה בנגוד לכיוון התנועה, פגע ברכב הנתבעים בעוד רכב הנתבעים מצוי בעמידה מוחלטת, ומשכך גרם ברשלנותו לקרות התאונה.
מעיון בסירטון התאונה, שהוצג על ידי התובעת, עולה באופן ברור כי רכב הנתבעים מגיע לצומת, מאט עד לכדי עצירה או גלישה איטית ביותר, אלא שנראה כי העצירה או הגלישה נעשתה מעבר ל"קו העצירה" הלא מסומן המביא אותו לכדי כניסה לנתיב הנסיעה ואז שניה לפני ההיתנגשות, רכב הנתבעים עוצר לגמרי ואז רכב התובעת, המגיח מנסיעה מצידו הימיני של רכב הנתבעים, פוגע בו.
6.5.
נהג רכב התובעת העיד כי התאונה אירעה במהלך עקיפה של משאית שעמדה ופרקה סחורה בצד ימין של הדרך וחסמה את נתיב נסיעתו, לכן הוא נאלץ לעקוף אותה משמאל, אלא שכאשר החל לעקוף אותה, המשאית החלה בנסיעה (עמ' 1, שורות 19-18 לפרוטוקול).
...
אני סבור כי נהג רכב התובעת טען זאת רק כדי להראות שרכב הנתבעים נכנס לצומת מבלי להבחין ברכב התובעת.
אשר למחלוקת בעניין הנזק והיקפו, הרי שמאחר שהנזק נתמך בחוות דעת שמאי ובאסמכתאות המתאימות, מאחר שמוקדי הנזק ואופיים מתיישב עם מהלך התאונה כפי שהוכח, ומאחר שהצד שכנגד לא הגיש שומה נגדית, שככלל באמצעותה ניתן היה לסתור את גובה הנזק, הרי שאני סבור כי הנזקים שנמצאו בחוות דעתו של השמאי מטעם התובעת קשורים בתאונה וסכום התביעה בדין יסודו.
סוף דבר
לפיכך, הנתבעים, באמצעות הנתבעת 2, ישלמו לתובעת את הסכומים:
7.1.