בגין המיגבלה בתנועות כתף שמאל 25% לפי פרט 41 (4)(ג) לתקנות, אולם לאור העובדה שקיים מצב קודם הועמדה הנכות בגין התאונה על 10% בעבור שתי הכתפיים ונקבע כי כל היתר הנו בגין מצב קודם.
לטענת הנתבעת כבר טרם התאונה לא הייתה התובעת בעלת כושר עבודה, בשים לב למחלת הסרטן וכן לבעיות הרפואיות האחרות, ההיסטוריה התעסוקתית שלה הייתה בלתי יציבה, לא הוכחה כל הוצאה מיוחדת בגין התאונה או צורך בעזרה.
באותו מכתב אין כל טענות וטרוניות כלפי התובעת, תאור עבודתה הנו כדלקמן:- "מאז כניסתה היא עושה עבודה מסורה ויעילה בבית, מתגייסת בכל מקום שיש בו צורך ויוזמת דרכים לשפור המקום".
התובעת חוזרת לעבודתה לאחר שהחלימה, וביום 17.5.15 (שלושה ימים טרם התאונה) שולחת שירה זוסקוביץ, המשמשת כרכזת הבית החם, מכתב לעו"ס נערות במועצה המקומית (נ/5) שכולל תלונות על היתנהגות לא תקינה של התובעת כלפי הנערות, הן בדרך התבטאותה והן בדרך היתנהגותה, כולל ביטויים ומעשים על רקע מיני.
...
לאור כל זאת, הנני קובע כדלקמן:
בגין התקופה הסמוכה שלאחר התאונה, 3 חודשים, יש לפסוק עזרה של 2 שעות ביום לפי שעת עזרה של 50 ₪ מדובר על 3,000 ₪ לחודש השווים 9,000 ₪;
מאז שהסתיימה תקופת ההחלמה ובשים לב לכך שאין כל אינדיקציה לעזרה ולאור העובדה כי הבן אישר שעיקר העזרה הנדרשת נובעת מהסחרחורות והנפילות שאינן תוצאה של התאונה, אני קובע עזרה בשיעור 600 ₪ לחודש (שלוש שעות לשבוע), כנובעת מהתאונה וזאת בשים לב לנכויות האורתופדיות והנפשיות ולפיכך, ועד ליום פסק הדין למשך 45 חודשים יוצא 27,000 ₪.
בשקלול הדברים סבור אני כי בנסיבות אלו יש מקום להורות שכל צד ישא בהוצאותיו, למעט החזר האגרה ששולמה.
לפיכך תשלם הנתבעת לתובעת סכום של 171,980 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 15.21% (כולל מע"מ) וכן החזר האגרה ששולמה.