לפני תביעת שבוב בגין נזקים שנגרמו לרכב התובעת כתוצאה מתאונת דרכים שאירעה בתאריך 11/8/2011 בזמן עצירה לפני מעבר חציה.
הנתבעת טוענת כי לאחר הפניה ימינה הבחינה בהולכת רגל שחוצה את הכביש למרות שבכיוון נסיעתם של התובעת והנתבעת אור ירוק לפיכך בלמה את רכב במרחק של כ- 7-5 מטר מרכב התובעת אולם רכב התובעת התחיל לחזור ברברס לאחור עד שפגעה ברכב הנתבעת.
ריטה העידה כי שמרה מרחק כ- 10 מטרים מרכב התובעת והיה רמזור ירוק וכן הייתה במהירות של 25 קמ"ש, אולם ריטה הבחינה בהולכת רגל שחוצה את הכביש ורכב התובעת עצר ולפתע התחילה לחזור ברברס ופגעה ברכבה של ריטה.
תקנות התעבורה, תשכ"א- 1961 (להלן: "תקנות תעבורה שמירת מרחק"),
תקנה 40 לתקנות התעבורה, ריווח בין רכב לרכב:
(א) לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהיתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.
(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מרווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.
...
המסגרת המשפטית:
על-פי ההלכה הפסוקה, על ביהמ"ש לשאוף ככל האפשר להכריע במחלוקת עובדתית המונחת לפתחו ולקבוע איזו מבין הגרסות המנוגדות המוצגות לפניו היא הגרסה הנכונה, בבחינת "האמת המשפטית". ההנחיה והשאיפה הינן אפוא לקבוע ממצאים עובדתיים פוזיטיביים.
יחד עם זאת, אותה הלכה פסוקה מכירה באפשרות שלפיה, לאחר בחינה מעמיקה של התשתית הראייתית שהוצגה ובהיעדר אפשרות להעדיף גרסה עובדתית אחת על פני גרסה נגדית, ביהמ"ש מגיע למסקנה כי לא ניתן להעדיף גרסה אחת על פני גרסה נגדית (מצב של "ספק שקול") וכי, לכן, על ביהמ"ש להכריע את הדין עפ"י נטלי ההוכחה הרלוונטיים, מבלי לקבוע ממצאים עובדתיים פוזיטיביים ובאופן שבוב על הדין שנטל ההוכחה מוטל עליו יפסיד בהליך משלא עלה בידיו להרים את נטל ההוכחה [ע"א595/88 אדרי נ' חסקל, פ"ד מז (5) 333 (1993); בר"ע (מחוזי י-ם) 2271/96 דהן נ' רייכמן (פורסם בנבו, 15.6.97); בר"ע (מחוזי ב"ש) 642/01 טטרואשוילי נ' זפסלקי (פורסם בנבו, 5.6.02); בר"ע (מחוזי י-ם) 4114/02 ניסים נ' בן אלי (פורסם בנבו, 16.7.02);רע"א 1530/13 גדלוב נ' הארגז - מפעל תחבורה בע"מ (פורסם בנבו,5.5.13)].
כאמור לעיל, שוכנעתי כי רכב הנתבעת לא שמר מרחק מן רכב התובעת ומכאן התאונה.
סוף דבר:
לאור הנאמר לעיל, דין התביעה להתקבל.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 6,218 ₪, בצירוף ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה 21/12/2011 ועד מועד התשלום בפועל, שכ"ט עו"ד בסך של 1,500 ₪ ואגרת בית משפט כפי ששולמה ושכר העדה כפי שנפסק בסך של 300.