כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו גרם תאונת דרכים, נזק וחבלות של ממש, בגין אי ציות לאור אדום ברמזור, עבירות על תקנות 22(א) ו-21(ב)(2) לתקנות התעבורה ונהיגה בקלות ראש, עבירה על סעיף 62(2), כל זאת בקשר עם סעיף 38(3) לפקודת התעבורה.
עד תביעה 2, הגיע לזירת התאונה, בשעה 07:40, ביצע עבודת בוחנות וערך סקיצה ובהמשך, ערך את המסמכים שהוגשו מטעמו, לרבות תכנית הרמזורים, ממנה עולה, כי אין ירוק משותף לנאשם ולעדי התביעה וכן, כעולה מעדותו בבית המשפט, כאשר במעבר החצייה שבצומת, לגביו טען הנאשם כי שם אירעה התאונה וכי חצה אותו באור ירוק, הרי שבזמן שיש אור ירוק במעבר החצייה שבנידון, דולק אור אדום בכיוון נסיעתם של המעורב ועד הראיה ומשהעיד עד הראיה כי בכיוון נסיעתם דלק אור ירוק, עת החלו בנסיעה לתוך הצומת, לא ייתכן כי הנאשם חצה את מעבר החצייה באור ירוק.
אציין, כי הבוחן, עד תביעה 2, לא נחקר כלל בסוגיה זו, על ידי ב"כ הנאשם וטעמיה עימה, אך כבר נקבע בפסיקה, באשר להמנעות מחקירה נגדית של עד, למשל, בע"פ 71609/03 צברי נ' מדינת ישראל , על ידי כבוד הש' ברלינר: "ככלל, יש לעמת עד עם הנקודות הבעייתיות בעדותו .לכך נועדה החקירה הנגדית שהוכרה מאז ומעולם כספינת הדגל של השיטה האדברסרית. מטעם זה - אי הצגת שאלה במרבית המקרים, כמוה כהסכמה לדברי העד בנושא זה או אחר, או רצון מכוון שלא לאפשר לעד לתת הסבר מניח את הדעת לשאלה. היתמודדות העד עם השאלה, הסבריו, אופן מתן העדות - הם המכשיר היחיד המצוי בפני בית המשפט בהכריעו בסוגיה הספציפית שבמחלוקת .משנשלל מבית משפט מכשיר זה - אין לצפות כי יסיק מסקנות לחובת העד ומהימנות גירסתו".
בספריו- "על הראיות", חלק רביעי עמוד 1949 ו"על סדר הדין בפלילים", חלק שני כרך ב', עמוד 1574 כתב כבוד הש' קדמי:
"כאשר לא מציגים לעד שאלות בחקירה שכנגד בקשר לנושא מסוים, ההנחה היא – בהיעדר הסבר סביר אחר – כי אין חולקים על דברי העד באותו נושא: ואפילו מוסברת אי ההתייחסות – יש לה משקל לטובת גרסת העד, באשר באותה נקודה לא הייתה לעד היזדמנות ל"הגן" על עמדתו.
...
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את ראיות הצדדים, אני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל המוטל עליה והוכיחה אשמת הנאשם, מעבר לכל ספק סביר.
אכן, העד שבנדון, שגה תחילה בעדותו, באשר למסלול הנסיעה של הנאשם, אך לאחר ששב ועיין בהודעתו במשטרה, שניתנה בסמוך לאירוע, תיקן עצמו בהתאם לאמור בכתב האישום ובנסיבות אלה, אני סבורה כי לא נפל כל דופי בגרסתו.
לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל הנדרש ממנה במשפט פלילי, הוכיחה אשמת הנאשם מעבר לכל ספק סביר ולכן אני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.