הצוו ניתן בהקשר לחשד לגרם תאונת דרכים, בנסיבות של אי ציות לאור אדום ברמזור ושכרות, אך בהמשך, הוגש כנגד המשיב כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה בשיכרות בלבד, לאחר שבגופו נימצאו 265 מקרוגרם אלכוהול לליטר אויר נשוף, בבדיקה שנערכה לו במכשיר "ינשוף" וזאת, בהיותו נהג השייך לאוכלוסייה מיוחדת, לגביה נקבע סף אכיפה של 50 מקרוגרם אלכוהול לליטר אויר נשוף.
מעיון בתיק המישטרה עולה כי, ביום 12.5.18, בשעה 04:00 לערך, נהג המשיב ברכב, בתל אביב, ברחוב קבוץ גלויות, מכיוון מערב לכיוון מזרח ובהגיעו לצומת הולץ, היה מעורב בתאונת דרכים, עם רכב נוסף שנסע מולו.
בע"ח 39227-05-17 קלינמן נ' מדינת ישראל, אמר כבוד הש' ד"ר קובו:
"לפיכך, ובהיעדר מחלוקת על אודות סוגיית הראיות לכאורה, השאלה המרכזית שאותה יש לבחון בעיניין פסילה מנהלית מלהחזיק רישיון נהיגה, טרם הגשת כתב אישום, היא האם נהיגתו של העורר מסכנת את הציבור, אם לאו. בגדר בחינה זו, יש לאזן בין שקולי ההגנה על האינטרסים של הנהג הפוגע, ובכלל זה נסיבותיו האישיות המיוחדות, לבין הצורך להגן על שלום הציבור מפני נהיגה המסכנת חיים (ראו ע"פ 3883/04 אבו סיביה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (11.5.04); בש"פ 9849/02 בלטנר נ' משטרת ישראל [פורסם בנבו] (27.11.02)). על מסוכנותו של הנהג ניתן ללמוד משני מקורות מרכזיים: האחד הנו נסיבות התאונה, והשני מתוך עברו התעבורתי של הנהג (ראו בש"פ 8161/06 גבריאל נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (7.11.06); בש"פ 759/99 הורוביץ נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (11.2.99); בש"פ 7399/00 לחמי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (6.11.00)). לעניין זה ניתן לבחון האם מדובר בארוע מקרי או בהתנהגות אופיינית לעורר, והאם הנסיבות מעידות על אופי נהיגתו של העורר (בש"פ 4584/03 חרמון נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (3.6.03)".
בבש"פ 6085/10 בן שטרית נגד מדינת ישראל, קבעה כבוד הש' פרוקצ'יה: "סמכות פסילת רישיון נהיגה למשך תקופת הליכי המשפט נועדה לשמש אמצעי, בין אמצעים שונים, למלחמה בתאונות הדרכים והקטל בכבישים, הפוגעים לאורך שנים בחייהם ובשלומם של בני הציבור. הסיכונים האורבים לציבור מנהיגה רשלנית ופרועה בכביש, ובמיוחד מנהיגה במצב של שיכרות, מחייבים עשיית שימוש במלוא האמצעים שהחוק נותן בידי הרשויות על מנת למנוע בעוד מועד ממושם של סיכונים ממשיים לשלום הציבור, בין היתר, בדרך של הגבלת נהיגה של נהגים שמסוכנותם מדברת בעד עצמה".
המשיב נוהג משנת 2014 בלבד, ללא הרשעות קודמות.
...
באשר לטענות ב"כ המשיב, בנוגע למדיניות הגשת בקשות לפסילה עד תום ההליכים, לא מצאתי בה ממש ואני דוחה את טענות הסנגורית בדבר "גחמותיה של המבקשת".
סף האכיפה לגבי "אוכלוסיות מיוחדות", 50 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף, כאמור בסעיף 64ב(א)(3א) לפקודת התעבורה, נקבע עוד בשנת 2010, אך עד לאחרונה, לא היה באפשרות משטרת ישראל, לאכוף אותו באמצעות המכשור הקיים ורק לאחר שהחלה בשימוש במכשיר מעודכן, החלה גם האכיפה, כאמור לעיל ומכאן, כי אין כל בסיס לטענות הסנגורית.
באשר לנסיבות המקרה, הרי שביחס לעבירה של נהיגה בשכרות נאמר –
בבש"פ 10865/06, ישעיהו נגד מדינת ישראל, על ידי כבוד הש' לוי:
"לא ראיתי מקום לשנות מהחלטתו של בימ"ש קמא. כאמור מקובלת עלי ההשקפה, כי נגד העורר ניצבות ראיות לכאורה לכך שנהג בעת שהיה בגילופין. בתקופה שבה הולך וגדל מספרן של תאונות הדרכים, הנגרמות בעטיים של נהגים שיכורים, לא ניתן להשלים עם התנהגות מופקרת זאת, הואיל וכרוך בה מחיר דמים אותו נדרש הציבור הרחב לשלם כמעשה של יום- יום. כדי לקדם את הרעה, יש לנהוג בנהגים מסוג זה ביד קשה, ובכלל זה פסילתם מלנהוג ברכב מנועי, גם בטרם הוכרע דינם על ידי ביהמ"ש המוסמך".
בב"ש 92071/08 קוזיאל נגד מדינת ישראל:
תכלית הפסילה המנהלית היא לאיין מסוכנות של מי שהיה מעורב בביצוע עבירה חמורה על פקודת התעבורה ותקנותיה, ונהיגה בשכרות הינה אחת העבירות החמורות בפקודת התעבורה.
מכל האמור לעיל, אני נעתרת לבקשה ומורה על הארכת פסילתו המנהלית של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו ועל פי ההלכה הנוהגת, קוצבת את משך הפסילה לתקופה של שישה חודשים ממועד תחילת הפסילה המנהלית.