כעולה מתצהיר עדותו הראשית, עובר לתאונה, היה התובע בתוך ארגז המשאית במהלך העמסת תכולת דירה, ובכדי לסגור את הרמפה האחורית, על מנת לאפשר לרכב אחר לעבור בסמוך למקום בו חנתה המשאית, הרים התובע את הרמפה החשמלית האחורית, באמצעות שלט המותקן בארגז המשאית, ובטעות סגר את הרמפה על אגודל יד שמאלו, וכי באותה עת עמד הנתבע 1 מחוץ למשאית (כשהמנוע דומם) במרחק מטרים ספורים מהחלק האחורי של המשאית וראה איך נפגע התובע (ראו: ס' 3-5 לתצהירו).
מהו הדין במקרה של היתנגשות בין חזקה חלוטה מרבה לבין חריג "טעינה ופריקה"?
לאחר שנקבע לעיל כי הוכחה תחולת החזקה המרבה בדבר "ניצול הכוח המכאני של הרכב" במהלך טעינה ופריקה של המשאית (שטרם הושלמה), עולה השאלה – מהו הדין כאשר ישנה היתנגשות בין תחולת חזקה מרבה חלוטה לבין תחולת חריג טעינה ופריקה הכלול בהגדרה הבסיסית של המונח "תאונת דרכים" (הממוקם גיאומטרית תחת המונח "שימוש ברכב מנועי")?
בפסק הדין בעיניין אוסם הנ"ל (רע"א 418/03), קבע ביהמ"ש העליון כי לשון החוק מלמדת כי הוראות ההמעטה, המצויות בחלק הכללי של הגדרת המונח תאונת דרכים הבסיסית, חולשות על החוק כולו, כך שבכל היתנגשות עם רכיביו האחרים של החוק- יהיו אשר יהיו- תהא ידן על העליונה.
...
מכאן שאין נפקות לעובדה כי סגירת הרמפה האחורית על ידו של התובע נעשתה באמצעות הפעלת מנוע הידראולי הניזון ממצבר המשאית (ולא באמצעות מנוע המשאית שנועד לשימוש תחבורתי), כדי לשלול את המסקנה כי התאונה הנדונה אירעה עקב ניצול הכוח המכני של המשאית.
פועל יוצא מהאמור לעניינו, כי החזקה החלוטה המרבה בדבר ניצול הכוח המכני גוברת על חריג הטעינה ופריקה, כך שהאירוע הנדון נשוא התביעה אינו יוצא מגדר תחולת חוק הפיצויים, וייחשב "כתאונת דרכים" לצרכי חוק זה.
סיכום
על כן אני קובעת כי התאונה שבכתב התביעה מהווה תאונת דרכים כהגדרתה בחוק.
אני מזמינה את הצדדים לישיבת קדם משפט ליום 6.3.23 שעה 9:00 לשמיעת הצעה חוזרת על רקע החלטתי הנוכחית ולקביעת מועד הוכחות למקרה שההצעה לא תתקבל.