התובע נפגע, כך מציין בית משפט קמא, מאחר וביצע תיקון דרך במערבל הבטון שחנה חנייה אסורה, ואולם, בית משפט קמא מציין שבחזקה המרבה אשר מופיעה בהגדרת "תאונת דרכים", בסעיף ההגדרות של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, נכתב: "וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו".
מכאן מסיק בית משפט קמא, שהחזקה, כפי שהיא מנוסחת מצריכה קשר סיבתי בין המאורע לבין הפגיעה ברכב החונה (סעיף 18 בפסק דינו של בית משפט קמא).
באותו עניין עצר הנפגע את משאיתו בצד הכביש, וסייע בהחלפת גלגל במשאית אחרת שחנתה בשולי הכביש ובעת החלפת הגלגל, כשהנפגע שכב מתחת למשאית התקולה, פגעה משאית שלישית (המשאית הפוגעת) במשאית התקולה וגרמה לנפילת המשאית התקולה על הנפגע.
יחד עם זאת, הוסיף כב' המשנה לנשיאה באותו פסק דין, שהנפגע לא היה בגדר "המשתמש" במשאית הואיל ו"המשתמש ברכב מנועי", הוא "הנוהג" בלשון סעיף 2(א) של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, וכדבריו:
"בעוד שזהות עושי השמוש ברכב נקבעת מכוח השאלה האם נתקיימה אחת מצורות השמוש כהגדרתן בסעיף 1 לחוק, המבחן לקביעת זהות המשתמש הוא מבחן השליטה והפיקוח על הרכב... "
(שם, סעיף 7).
...
מקובלת עליי איפוא, לנוכח האמור לעיל, טענת המערערים שהמדובר באירוע רציף אחד, שבו פגע רכב הסובארו במערבל, המשיך בנסיעתו לעבר התובע-הנפגע ופגע בו. מכאן, שקיים קשר סיבתי, הן עובדתי והן משפטי, בין התנגשות רכב הסובארו במערבל לפגיעתוֹ של התובע-הנפגע.
אולם בסופו של יום, לאור עמדתם של באי כח הצדדים בבית המשפט קמא; לאור הימנעותם מלחקור את המצהיר-הנפגע; ומאחר שבנסיבות העניין לא היה לערכאה הדיונית כל יתרון עלינו, כערכאת ערעור, הגעתי למסקנה כי נכון יהיה לקבוע שבענייננו מדובר בארוע רציף אחד שבו פגע רכב הסובארו במערבל, המשיך בנסיעתו לעבר התובע - הנפגע ופגע בו. על שום כך קיים במקרה זה קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין התנגשות הסובארו במערבל לפגיעתו בתובע - הנפגע.
ע' גרשון, שופט
על יסוד כל האמור לעיל הוחלט פה אחד כאמור בפיסקה ל"ו אשר בחוות דעתו של ס. הנשיא השופט יגאל גריל.