מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים במעגל תנועה עקב אי מתן זכות קדימה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע תביעה שראשיתה בתאונת דרכים, לא היתה זו תאונת דרכים יוצאת דופן, לא היתה זו תאונת דרכים מיוחדת במינה, לא תואר לה ולא הדר לה, היתה זו תאונת דרכים ככל התאונות בהן פח נגע בפח ונזק נגרם לרכוש, תאונה המעלה את השאלות הרגילות העולות בתאונות כגון דא: שאלת האחריות לתאונה ושאלת גובה הנזק.
התובע טוען בכתב תביעתו כי בשעה שכבר נסע במעגל התנועה, הנתבע 1 ניכנס למעגל בלי שנתן לו זכות קדימה, פגע במכוניתו בצידה הימני וגרם לו לנזק.
הנתבע, בכתב הגנתו, טוען כי אין מחלוקת על אופן היתרחשות התאונה אך לטענתו התאונה ארעה בשל המהירות המופרזת בה נסע התובע ולא בשל אי מתן זכות קדימה מצידו.
...
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ואת עדויותיהם, עמדתי על נסיבות קרות התאונה ועיינתי בכל אשר הובא בפני, השתכנעתי כי עיקר האחריות רובצת על נהג הנתבעים וזאת בשיעור של 90% ואילו לנהג התובע אשם תורם בשיעור של 10% אשר אינו מקים עילת תביעה כנגדו.
סיכום לאחר שדנו בכל הסוגיות שהעלתה התביעה אני קובעת כי הנתבעת 3 תשלם לתובע סכום של 50,743 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל, אגרת בית המשפט כפי ששולמה, שכר העדים כפי שנפסק במהלך הדיון ושכ"ט עו"ד בסכום של 3,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הרקע ותמצית טענות הצדדים עניינן של התביעה והתביעה שכנגד שבפני בתאונת דרכים מיום 25.12.17 בסביבות השעה 22:00 בערב שהתרחשה בכיכר הבנים ברמלה, המהוה מעגל תנועה, כפי שיפורט בהמשך.
התובעים טוענים כי רכבם שהה במעגל התנועה ורכב הנתבע פגע בו, לאחר שניכנס מאוחר יותר לכיכר ולאחר שלא נתן זכות קדימה.
נקודת המחלוקת בין הצדדים נסובה איפוא על השאלות איזה רכב הקדים כניסתו לכיכר ואיזה רכב פגע ברכב חברו בשל אי מתן זכות קדימה בכניסה לכיכר.
...
בסופו של דבר קובע הנתבע כי "באמצע הכיכר הסתכלתי ימינה וראיתי רכב שלא עצר בכיכר". ניתן לפרש את דברי הנתבע כי כאשר שהה בכיכר הבחין בפתע פתאום ברכב התובעת, אולם ניתן גם להבין שעובר לכניסתו לכיכר לא האט והסתכל במצב התנועה בכיכר בהתאם לנדרש מנהג רכב שנכנס לכיכר.
סוף דבר הנני מורה אפוא על קבלת התביעה של התובעים ודחיית תביעתו של הנתבע (התובע שכנגד).
הנתבע ישלם לתובעים סך של 1,556 ₪ מיום הגשת התביעה ועד לביצוע התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

תביעה זו עניינה נזק לכלי רכב, שהיו מעורבים בתאונת דרכים, אשר אירעה ביום 19.2.2019 ב"כיכר המאה" בחדרה.
בפועל, תקנות התעבורה אינן מתייחסות להסדרת תנועה במעגלי תנועה (למעט מתן זכות קדימה לרכב שבתוך מעגל התנועה, אם מוצב תמרור 303), וניתן להגיע למסקנות, בעקיפין, על יסוד תקנה 41 ותקנה 42, המסדירות פניה ימינה באופן כללי.
דומה שניתן לקבוע, כי אין משמעות לקיום 2 נתיבים בכביש היציאה מהמעגל, אם לא ניתן להשתמש בשמאלי שביניהם, ועל כן מותר, עקרונית ,לפנות ימינה גם מהנתיב הפנימי (כדין כל פניה דו נתיבית ימינה), אולם זאת רק כל עוד אין הפניה מפריעה לתנועה שבנתיב החצוני (לאמור: כאשר הנתיב החצוני ריק, או כשכלי הרכב שעליו פונה אף הוא ימינה לאותה יציאה).
באופן עיקרוני, ומקום בו לא דרש איש מהצדדים לחקור את השמאי של מישנהו (למעשה, דרישות הוגשו, אולם לא בהתאם לתקנות, ועל כן לא התאפשרה החקירה) – יש להעדיף את קביעותיו של השמאי שבדק את הרכב עצמו ועקב אחר תקונו, על פני קביעות שמאי המתבסס על תמונות בלבד, שנה וחצי לאחר האירוע.
...
לאור כל האמור, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 2 85% מהפסדיה המוכחים, דהיינו: 2,817 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום; ועוד אני קובע כי התובעת 2 זכאית לשיפוי בשיעור 85% מהפסדיה עבור הנחת העדר תביעות, ומתיר לה להגיש תביעה בגינו, אם לא ישולם לה השיפוי לפי דרישה, קודם להגשת תביעה.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 1 85% מנזקיה המוכחים: 18,414 ₪, וכן את אגרת התביעה (מחצית ראשונה), כשסכומים אלה נושאים הפרשי הצמדה למדד וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד היום.
כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת 1 את אגרת התביעה (מחצית שניה, ככל שהתובעת תחויב לשלמה), את שכר העד, מר דוד, כפי שנפסק, ושכ"ט עו"ד בסך 2,154 ₪ (בקביעת שכה"ט סטיתי כלפי מטה מהתעריף המינימלי המומלץ, נוכח הימשכות חקירתה הנגדית של הנתבעת, שעה שכבר יותר מאשר נרמז על ידי בית המשפט כי כבר אין בכך צורך ואין בכך כדי לחדש דבר, מקום בו אין כמעט מחלוקת בעובדה, וכן בשים לב לכך שאין מאחורי הנתבעת חברת ביטוח שתישא בעלויות המקובלות של ההליך המשפטי).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תאונת הדרכים אירעה ביום 11.11.2020, בין כלי רכב, תוצרת טויוטה, מ"ר 93-849-69 שבעת התאונה היה בבעלות התובע והנתבע שכנגד (להלן: "רכב הטויוטה") לבין כלי רכב, תוצרת סוזוקי, מ"ר 39-248-73 שבעת התאונה היה מבוטח על ידי הנתבעת והתובעת שכנגד בביטוח ניזקי רכוש לרבות ביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "רכב הסוזוקי") (ולהלן: "התאונה").
אין חולק כי רכב הסוזוקי אשר היה אמור לצאת ביציאה השנייה ממעגל התנועה (ביחס למקום כניסתו למעגל התנועה) הוסע בנתיב הפנימי, מבין שניים (עמ' 5, שורות 12-11 לפרוטוקול), ואילו רכב הטויוטה אשר התעתד לבצע פרסה, כלומר כימעט סיבוב שלם במעגל התנועה, דוקא נסע בנתיב החצוני מבין שניים (עמ' 2, שורה 22 לפרוטוקול), וכפי שאף עולה בטופסי ההודעה על התאונה.
למעשה, בעוד רכב הטויוטה היה בנסיעה בגבולות הנתיב החצוני במעגל התנועה, רכב הסוזוקי אשק ביקש לצאת ממעגל התנועה סטה ימינה מן הנתיב הפנימי, מבלי שנהגת רכב הסוזוקי נותנת את דעתה לרכב הטויוטה, תוך אי מתן זכות קדימה לרכב הנוסע בנתיב אותו נהגת רכב הסוזוקי מבקשת לחצות או בו היא מבקשת להישתלב לקראת היציאה מן מעגל התנועה.
אשר למחלוקת בעיניין הנזקים הנטענים, מאחר שהנזקים הוערכו בידי שמאי רכב, ומאחר והנזקים תואמים לנזקים שתועדו עוד בזירת התאונה, ומאחר שאין מחלוקת בנוגע לתאונה ומאחר שנסיבות קרות התאונה כפי שהוכחו לעיל מתאימות לאופי הנזקים ברכבם, הרי שדי בכך כדי להוכיח כי הנזקים נגרמו מהתאונה.
...
אני סבור כי בעת המגע בין הרכבים נהגת רכב הטויוטה איבדה שליטה על רכבה וסטתה ימינה תוך כדי איבוד השליטה, באופן שהגיעה עם רכבה עד לאי התנועה שמימין ועלתה עליו והתנגשה בעמוד שילוט ואף הגיע עד למקום בו מתהלכים הולכי רגל.
אני מקבל את הסברה של נהגת רכב הסוזוקי למיקום רכבה כפי שרואים בתמונות מזירת התאונה.
התביעה העיקרית הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: 7.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

בכתב האישום הואשם נתבע 3 בנהיגה רשלנית, היתנהגות הגורמת נזק, אי מתן זכות קדימה במעגל, עבירה שגרמה לחבלה של ממש.
קרנית מתבססת על טענתה, שהרכב הפוגע חנה בחניה אסורה והיווה סיכון תעבורתי ועל הגדרת "תאונת דרכים" בחוק, "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים...וכן מאורע שניגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו". "החניה במקום אסור, לפי החוק, כך נראה, היא חניה שיש בה סיכון תחבורתי" (א.ריבלין, תאונת הדרכים, סדרי דין וחישוב הפיצויים, מהדורה שלישית, עמוד 158).
לאחר שמיעת הראיות, ניתן לקבוע שהרכב הפוגע חנה מחוץ למעגל התנועה, בסמוך למדרכה של כביש היוצא ממעגל התנועה, ליד ברז מים (גמל מים).
ניתן לקבוע ללא היסוס שהתאונה נגרמה בשל נסיעתו של איבראהים ולא בשל אופן החניה של הרכב הפוגע.
...
באשר לטענת הנתבעת שהרכב הפוגע חנה ליד אבני שפה "אדום – לבן", אני סבורה שהנתבעת לא הרימה את נטל ההוכחה בקשר לטענה זו ולא הובאה ראיה המצביעה על כך. אבני השפה בתמונות שהוגשו לא מצביעות על אבני שפה "אדום – לבן". 19.
מכאן, שאני מקבלת את התביעה כנגדם, כמבוקש בסיכומי התובע, ומחייבת אותם בפיצוי התובע ביחד ולחוד עם קרנית.
נוכח המסקנה שהתקבלה לעיל, שרכב הבן שימש כזירה בלבד והוא לא רכב מעורב בתאונה, אני דוחה את ההודעה שנשלחה לבן.
אני מורה על הגשת תחשיבי נזק באופן הבא: מטעם התובע עד ליום 30/4/22 ומטעם קרנית עד ליום 25/5/22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו