בתחשיב הנזק שהוגש על ידי ב"כ התובע ביום 23.5.2021, טען התובע כי נפגע בתאונת דרכים עת ביקש במהלך עבודתו לרדת מהרכב המבוטח, הוא החליק ונפל וכתוצאה מכך ניחבל בברך ימין חבלה סיבובית.
לפיכך, ביום 31.08.21 הוגש כתב תביעה מתוקן (להלן: "כתב התביעה המתוקן") שם טען התובע כי נפגע בתאונת דרכים לאחר שעצר את הרכב במהלך נסיעה, ניגש לתא המטען לצורך סידור ארגז שזז והפריע בשל רעש להמשך הנסיעה, וכאשר ניסה לעלות לרכב באמצעות המדרגה האחורית החליק וקיבל מכה ישירה בברך.
דא עקא שבטופס בל 250 שהציג התובע, לא נרשם דבר וחצי דבר על חבלה "סיבובית".
מכאן, שהתיאור במסמך הרפואי הראשון בזמן (ביקור אצל ד"ר יורי זילברמן מיום 30.6.2019) לפיו המדובר ב: "כאבי ברך ימין לאחר סיבוב בברך לפני 10 ימים תוך כדי עבודתו", אינו קשור כלל ועיקר לדברים שבדה המעסיק מליבו, לכאורה, בטופס בל 250.
...
על אף שדי בקביעות הנזכרות לעיל כדי להוביל למסקנה בדבר דחיית התביעה, אבחן, למען הסר ספק, האם נסיבות התאונה אשר נטענו בכתב התביעה המתוקן מהוות "תאונת דרכים" כהגדרת המונח בחוק הפלת"ד.
סעיף 1 לחוק הפלת"ד מגדיר "תאונת דרכים":
"מאורע בו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה;"
בהמשך הסעיף מוגדר המונח "שימוש ברכב מנועי":
"נסיעה ברכב, כניסה לתוכו או ירידה ממנו, החנייתו, דחיפתו או גרירתו, טיפול-דרך או תיקון-דרך ברכב, שנעשה בידי המשתמש בו או בידי אדם אחר שלא במסגרת עבודתו, לרבות הידרדרות או התהפכות של הרכב או התנתקות או נפילה של חלק מהרכב או מטענו תוך כדי נסיעה וכן הינתקות או נפילה כאמור מרכב עומד או חונה, שלא תוך כדי טיפולו של אדם ברכב במסגרת עבודתו ולמעט טעינתו של מטען או פריקתו, כשהרכב עומד".
כלומר, אירוע בו נגרם לאדם נזקי גוף בעקבות תיקון דרך ייחשב כתאונת דרכים על פי חוק הפלת"ד.
משתמע מטענות התובע כי פגיעתו התרחשה במהלך תיקון דרך כהגדרתו בחוק.
על כן, במקרה הספציפי שלפני, אין מדובר בטיפול עקב אירוע פתאומי והכרחי להמשך הנסיעה - משכך אין מדובר בתיקון דרך כהגדרתו בחוק הפלת"ד.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.