רקע
ביום 29.10.15 ארעה תאונת דרכים בין שני כלי הרכב מושא התביעה (להלן: "התאונה").
עיקר טענות הצדדים
לטענת ב"כ התובעות בכתב התביעה, ביום התאונה, עת נסע רכב התובעות לכיוון היציאה בחניון התאטרון בקריית מוצקין, לפתע רכב הנתבעות אשר נסע לשמאלו שלא כדין ובנגוד לתנועה, פגע בו בעוצמה וגרם לתאונה.
מעדותה של התובעת 2 למעשה מתבררת התמונה העובדתית הבאה:
"היו הרבה רכבים שיצאו מחנייה....השער שמצולם בת/2 (צ"ל ת/3 – הערה שלי, מ.ר.א.) זה שער יציאה. כשרציתי לצאת היא נעצרה בתוך הרכב שלי. את התמונות הבת שלי צילמה...במועד התאונה היו מלא רכבים, החניה היתה מלאה. לראשונה ראיתי אותה בזמן הפגיעה." (עמ' 1 שורות 10-17 לפרוטוקול).
...
עוד טוען ב"כ התובעות, כי בנסיבות העניין האירוע שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבעת 1 לא נקטה זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שנקטה זהירות כזו, ולטענתו הנתבעת 1 התרשלה והתאונה נגרמה בשל רשלנותה ו/או חוסר זהירותה ו/או הפרתה חובות חקוקות שונות הנוגעות לנהיגה בדרך.
הגם שאני סבורה כי תקנות התעבורה, התשכ"א – 1961 (להלן – "תקנות התעבורה") חלות על נהיגה בחניון, הידרשות לתקנות הללו לבדן לא תסייע להכרעה בשאלת האחריות שבפניי הואיל וכל אחת מהנהגות הפרה תקנות אלו בדרכה היא.
אשר עלכן אני סבורה כי יש לחלק את האחריות לתאונה בין שתי הנהגות כך שהנתבעת 1 תישא באחריות בשיעור של 70% לקרות התאונה ואילו התובעת 2 תישא באחריות בשיעור של 30%.
לאור האמור, אני קובעת כי התובעות הרימו את הנטל להוכחת הנזקים שנגרמו להן בעקבות התאונה שבענייננו.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, הנתבעות ביחד ולחוד תשלמנה לתובעות סך של 3,785₪ בתוספת הפרשי הצמדה מיום הגשת התביעה, אגרת בית משפט ששולמה, שכר בטלת עדים כפי שנפסק במהלך הדיון ושכ"ט עו"ד בסכום של 2,500₪.