מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים בגלל עצירה פתאומית של הרכב מלפנים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עדת התביעה, גב' מאיה חכמון, הנהגת ברכב הנתבעת, רכב קטן, העידה בפניי כי נסעה במהירות 30-40 קמ"ש, אז הרכב מלפניה בלם בפתאומיות, לא הספיקה לעצור ופגעה בו. עדת התביעה בעדותה שללה שהיה רכב לפני רכב התובעת, וכי התאונה הייתה בינה לבין רכב התובעת בלבד.
עניין נסיעתו של הרכב הראשון ואי החלפת פרטים חרף פגיעתו, אינו מובן.
שאלות אלו הנן במומחיות של בוחן לתאונות דרכים, ואינן במומחיותו של עורך הדין או בית המשפט, ואין אפשר לענות עליהן בלי להביא מומחה שיבחן את העניין.
...
המחלוקת בענייננו מחלוקת לשלושה רבדים: הראשון, האם היה רכב לפני רכב התובעת? השני, האם רכב התובעת נהדף? השלישי, למה הסכים נהג התובעת לקבל את סכום הכסף ששולם לו על ידי הנתבעת מבלי לטעון שסכום הנזק גדול ממה שקיבל? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, בחומר הראיות ולאחר ששמעתי את העדים אני סבור כי מדובר בתאונת שרשרת שבעקבותיה נגרם נזק לרכב התובעת במוקד אחורי וקדמי.
אני סבור שעדיין יש בידי להביע את עמדתי לעניין הנזק במוקד הקדמי.
סוף דבר דין התביעה להתקבל במלואה.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 31,245 ש"ח ₪, אגרת בית משפט כפי ששולמה, שכר עדים כפי שנפסק ושכ"ט עו"ד ע"ס 4,589 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת בכתב התביעה האירוע אירע בעת שרכב התובעת עצר בעקבות הרכב שנסע לפניו והרכב הפוגע הגיח במהירות, בחוסר זהירות, בחוסר תשומת לב למתרחש בדרך וללא שמירת מרחק, ופגע ברכב התובעת מאחור, הדף אותו לרכב שנסע לפנים וגרם לרכב התובעת נזקים מלפנים ומאחור.
לדברי הנתבעת היא נסעה ברכב עם מר **** סוקול, לפתע שמעה שהרכב שנסע לפניה עצר, היא לא ראתה את עצירת הפתע של הרכב, הרכב שנסע לפניה ניכנס בג'יפ והיא נכנסה בו. לרכבה נגרם נזק באופן שנזלו מים מהמזגן, וזה היה הנזק היחיד שניגרם לרכבה, לא נגרם לו נזק נוסף.
בהגיעה בסמוך למעבר חציה "נהגה בחוסר זהירות בכך שלא הבחינה ברכב לפניה והתנגשה עם חזית שלה (כך במקור) בחלק האחורי של רכב היונדאי אשר נדחף קדימה והיתנגש ברכב מסוג קרייזלר... שנסע לפני רכב היונדאי. חוסר זהירותה של הנאשמת, מתבטאת בכך וגרמה לתאונת דרכים בה נחבלו הנאשמת ונוסעי רכב היונדאי, וכן כלי הרכב המעורבים נזוקו". משמע, הנתבעת, הנאשמת בהליך הפלילי, הורשעה על פי הודאתה בכך שבנהיגתה הדפה את רכב התובעת וגרמה לנזק בכלי הרכב.
...
על פי סעיף 42א לפקודת הראיות [נוסח חדש] התשל"א -1971, הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי המרשיע את הנאשם, מהווים ראיה לכאורה בהליך אזרחי, בין השאר, כנגד המורשע.
בע"א 71/85 אריה חברה לביטוח בע"מ נ' סילביה בוחבוט, (5.11.87), כבוד בית המשפט קבע: "... מקום שנאשם מודה בעובדות כתב האישום ומורשע לאחר מכן על- פי הודאתו, רואים את עובדות כתב האישום כמוכחות כלפיו, ובשל כך בגדר ה"ממצאים" שבפסק הדין (והשווה, ע"א 285/80 [1], בעמ' 755).
לאור כל האמור אני קובעת כי התובעת הרימה את הנטל הקבוע בחוק והוכיחה כי הנתבעת אחראית לנזקיה , ומשכך, אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובעת בנזקיה כדלקמן: בגין הנזק שנגרם לרכב על פי חוות דעת השמאי, סך של 23,681.7 ₪; בגין שכר טרחת שמאי סך של 448 ₪; בגין אגרת בית משפט סך של 375 ₪; בגין שכר בטלת עדים סך של 750 ₪; שכר טרחת עו"ד כולל מע"מ בסך של 3,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מבוא התביעה וטענות הצדדים: בפני תביעת שבוב רכב על סך 6,554 ₪, וביסודה תאונת דרכים שהתרחשה ביום 21.06.09 ברח' החושן בישוב נוף איילון.
הנתבעת טוענת מאידך כי כלל לא פגעה במאזדה וכי ביום קרות ארוע התאונה היא ישבה ברכבה במצב של עצירה מלאה בחנייה, לפתע הבחינה כי הרכב שמלפניה שהסתבר כמזדה מבצע נסיעה לאחור מבלי להבחין בה. היא צפרה בעוצמה על מנת להזהיר את נהג הרכב שלפניה אך לשוא שכן המאזדה היתנגשה בה אך לא הותירה נזק ברכבה.
...
דיון ומסקנות: לאחר שהתרשמתי התרשמות בלית אמצעית מעדויות הצדדים ומכלל הראיות בתיק הגעתי לכלל מסקנה כי התובעת לא עמדה בנטל להוכיח את תביעתה ואבאר זאת מהטעמים הבאים: עדות יחידה של בעל דין בהליך האזרחי: עדות הנהגת עומדת לטעמי בגדר עדות יחידה בהליך האזרחי באשר היא בעלת עניין בהצלחתה.
סוף דבר: מכל המקובץ לעיל, לא הוכחה בפניי תביעה זו , ספק עלה באשר לאמיתות גרסת התובעת וממילא לא נמצא לה תימוכין בחומר הראיות.
משכך, דין התביעה להדיחות וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית וביסודה תביעתה של התובעת לשיפויה בגין נזק שניגרם לה בתאונת דרכים שארעה ביום 12.09.10 בשעות הבוקר המוקדמות בכביש 6 בואכה מחלף כפר סבא לכיוון צפון.
לעומת עדותו זו במישטרה, עדותם של בנו אשר ישר מאחור ברכב ושל רעייתו שישבה לצדו – אינה מנכסת כל אחריות לתאונה לרכבים שמלפנים זאת כיוון שהללו מספרים על עצירת הרכב שמלפניהם ופגיעתם בו. זאת בלבד ושום דבר אחר.
זו הסיבה שוויסת את מהירות הבלימה ואילו הרכב שמאחור הצליח לסטות מהדרך ולא פגע בו. באשר לארוע הראשון הקריטי לענייננו, מספר הנתבע 1 כי הוא נסע במהירות של 70 קמ"ש ופתאום הרכב שמלפניו הפחית את מהירותו לכדי אפס קמ"ש ואף תיאר זאת כעצירה בלי אורות.
...
הינה כי כן, הן לאור העובדה שעדותו של הנתבע 1 כשלעצמה הטוענת כי הרכב שמלפניו כלל לא בלם את רכבו, אינה הגיונית ואף אינה עומדת בקנה אחד עם גרסת יתר היושבים ברכב והן לאור העובדה שזו אינה מתיישבת עם הנזקים ברכב התובעת ולאור כך שגרסתה הכתובה של הנתבעת 2 לרבות זו שניתנה במשטרה לא נסתרה ביחס לעדותה היום בפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי האחריות לתאונה רובצת לפתחו של הנתבע 1 והוא אחראי אפוא לנזקיה של התובעת.
אשר על כן, אני מורה כי הנתבע 1 באמצעות הנתבעת 3 ישלם לתובעת את סך הנזק הראלי לפיצוי עליו הצהיר ב"כ התובעת בתום הדיון וזאת בסך 28,617 ₪, כשהוא צמוד למדד מיום 25.10.10 ,בצירוף שכ"ט עורך דין בשיעור 11.8 אחוזים מסכום זה, אגרת בית משפט ששולמה עם פתיחת התיק בסך 370 ₪ ושכר העדה מטעם התובעת כפי שנפסק בדיון.
בשים לב לתוצאות ההליך ולנוכח דחיית התביעה כנגד הנתבעים 2 ו-4 , אני מורה בנוסף כי הנתבע 1 באמצעות הנתבעת 3 יישא בהוצאות שכ"ט עו"ד ב"כ הנתבעות 2 ו - 4 בסך 3,000 ₪ וכן בהוצאות התייצבות הנתבעת 2 למתן עדות בסך 400 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפניי תביעה ותביעה שכנגד לפצוי בגין ניזקי רכוש שנגרמו בתאונת דרכים לרכבי הצדדים.
תקנה 49(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן "תקנות התעבורה") קובעת: לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהיתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה. על הנהג בכביש להיות מוכן לכל תרחיש כולל עצירה פתאומית של הרכב שלפניו מכל סיבה שהיא (ע"פ (מחוזי חי') 210/05 רביד נ' מדינת ישראל (16.6.2005) (להלן "עניין רביד")).
עם זאת אין בכך כדי להסיר את האחריות והחובה מהרכבים שמאחוריה לנהוג במהירות סבירה התואמת את תנאי הדרך, ולשמור מרחק המאפשר זמן תגובה שיש בו כדי למנוע היתנגשות ברכב שנעצר עצירה פתאומית מלפניו.
אמנם על התובע היה להיות ערוך לכל תרחיש גם בשל עצירת פתע, וגם כאשר מדובר בהתנגשות בחפץ דומם (ראו עניין רביד לעיל), אך לא ניתן להיתעלם מיצירת הסיטואציה המסוכנת והמפתיעה על ידי הנתבעת 1 (וראו סעיף 53 לתקנות התעבורה האוסר ככלל על בלימת פתע).
...
המסקנה העולה מן האמור היא כי רכבה של הנתבעת 1 לא נהדף לכיוון רכבו של התובע ואולי אף להיפך.
לפיכך אני סבורה כי יש להטיל על התובע 70% מהאחריות לתאונה ועל הנתבעת 1 30% מהאחריות לה. באשר לגובה הנזקים.
התוצאה היא כי על הנתבעות לשלם לתובע סך של 1,253 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו