מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונת דרכים אחריות הנהג שסטה מנתיבו וקיצר את מרחק הבלימה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה שעניינה נזקים שנגרמו בתאונת דרכים שארעה ביום 16.10.2015 ובה היו מעורבים שלושה רכבים- רכב נושא מ.ר. 59-711-32 המבוטח ע"י חברת מגדל בע"מ (להלן: רכב מגדל), רכב נושא מ.ר. 60-552-33 שהיה בבעלות חברת פרי ירוחם בע"מ (להלן: רכב פרי)ורכב נושא מ.ר. 63-592-57 בבעלות מר חואטו חייט (להלן: רכב חייט) אשר היה מבוטח במועד הרלוואנטי ע"י איי.די.איי חברה לביטוח בע"מ. בין מר חייט ואיי.די.איי בע"מ מחלוקת לעניין קיומו של כסוי בטוחי ביחס לתאונה, אולם טרם התבררה לפני מחלוקת זו ולפיכך יעסוק פס"ד חלקי זה בשאלת האחריות לנזקים שארעו בתאונת הדרכים נשוא התביעה.
מר חייט טוען כי רכב מגדל בלם שלא כדין חרף מופע אור ירוק שהיה לכיוונו בעוד רכב פרי סטה מנתיב נסיעתו הימני לנתיב נסיעת רכבי מגדל וחייט ו"השתחל" במרווח שהיה ביניהם ובכך קיצר את מרחק הבלימה שהיה בין הרכבים ולנהג רכב חייט לא ניתנה האפשרות לבלום כהלכה ולפיכך פגע קלות ברכב פרי.
לדעתו, רכב פרי התפרץ לנתיבו שכן מטעמי אגו לא היה מוכן לקבל את עקיפתו או כי נהגת פרי ראתה שעומדת להתרחש תאונה וביקשה לסטות ולהתפרץ לנתיבו כדי להמנע ממנה.
...
סיכומם של דברים, אני קובעת כי הן לנהגת מגדל והן לנהגת פרי אין אחריות לאירוע התאונה, וכי אני מטילה את האחריות לתאונה על נהג רכב חייט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעת כספית מיום 5.3.13 ע"ס 15,878 ₪ בגין ניזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 16.10.12.
גרסת התובעת התובעת העלתה גרסה עקבית אחת, החל מכתב התביעה, המשך בשלב שמיעת הראיות וכלה בסיכומיה, גרסה לפיה מדובר בתאונת שרשרת רגילה בה מעורבים שלושת הרכבים הנ"ל, תאונה שבה פגע רכב הנתבעים ברכב התובעת מאחור והדפו אל עבר הרכב השלישי, וכך נגרמו לרכב התובעת נזקים באותה תאונה אחת, הן במוקד אחורי והן במוקד קדמי, נזקים שהאחריות הבלעדית להתרחשותם מוטלת על נהג רכב הנתבעים.
גרסת הנתבעים הנתבעים לא היו עיקביים בגירסתם: · בכתב ההגנה הועלתה גרסה, לפיה מדובר למעשה בשתי תאונות נפרדות לחלוטין, כאשר התאונה הראשונה בזמן הייתה בין רכב התובעת לבין הרכב השלישי, ואילו התאונה השנייה בזמן התרחשה כאשר רכב התובעת סטה לנתיב נסיעת רכב הנתבעים (לאחר התאונה הראשונה), ובשל אופן הסטייה וקיצור מרחק הבלימה של רכב הנתבעים, פגע רכב הנתבעים קלות ברכב התובעת.
...
מבחינת פרוטוקול הדיון בכללותו, שוכנעתי כי אין בפרשנותם הזו של הנתבעים ממש.
לגבי התאונה עצמה היה העד נחרץ ופשוט מאוד, כשתיאר תאונת שרשרת פשוטה ורגילה לחלוטין: "אני נוסע בנתיב השמאלי. פתאום אני מבחין בעצירה פתאומית של רכב מלפניי, כי גם הוא בולם בגלל שלפניו בולמים, ובאופן פתאומי אנחנו נעמדים, אנחנו עוצרים ונעמדים ובאותו רגע אני מקבל מכה מאחורה ונדחף לאוטו שלפניי" (שורות 3-1 בעמ' 8 לפרוטוקול).
אולם לא מדובר בפגיעה כה קלה: ראשית, רכב הנתבעים הוא מאסיבי וגדול יותר מרכב התובעת ובהחלט מסוגל להדוף אותו קדימה לעבר הרכב השלישי; שנית, גם לרכב הנתבעים היה נזק עצמי בתאונה; ושלישית, השוואה מספרית של סכומי נזקים במוקדים השונים ברכב התובעת לא יכולה להיות חזות הכל, ומקובלת עליי טענת התובעת בסיכומיה לגבי ההשוואה הנכונה שיש לבצע בהתאם לעלות עבודות (להבדיל מחלפים), מה גם שכל השוואה כזו אינה יכולה להיות חזות הכל, ו"חוקי הפיסיקה" הם חוקים מורכבים שיכולים להוביל למסקנות שונות, שבהחלט יכולות להתיישב גם עם גרסת התובעת.
סיכום התביעה מתקבלת במלואה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטענות הצדדים תאונת הדרכים ארעה ביום 24.06.2021 בין כלי רכב, מסוג אופנוע, מ"ר 78-128-34, שבעת התאונה היה בעלות התובע ורכוב בידי התובע (להלן: "האופנוע") לבין כלי רכב, מסוג מכונית פרטית, מ"ר 28-586-74 שבעת התאונה היה נהוג בידי הנתבעת 1 ובבעלותה ומבוטח על ידי הנתבעת 2 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "הפרטית") (ולהלן: "התאונה").
לטענת התובע, בזמן נסיעה ישרה בנתיב השמאלי, מבין שניים, ברחוב בן אליעזר ברמת גן, הגיחה לפתע הפרטית מימינו, כאשר הפרטית מבקשת לבצע פניית פרסה מבלי שנהגת הפרטית נותנת דעתה לכביש ומבלי לתת זכות קדימה, ולמעשה התפרצה לנתיב נסיעתו של האופנוע, ובשל קיצור מרחק הבלימה לא היה באפשרותו של התובע למנוע את התאונה.
כך למעשה, הפרה נהגת הפרטית את הוראת את תקנה 40(א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה") הקובעת: "לא יסטה נוהג ברכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון" כמו גם, הפרה נהגת הפרטית את הוראת תקנה 41 לתקנות התעבורה הקובעת: "נוהג רכב לא יפנה ימינה או שמאלה תוך כדי נסיעה או כשהוא מתחיל לנסוע ולא יסטה מקוו נסיעתו, אלא במהירות סבירה ובמידה שהוא יכול לעשות זאת בביטחה בלי להפריע את התנועה ובלי לסכן אדם או רכוש." מכאן, שעיקר האחריות לקרות התאונה הוא על נהגת הפרטית.
...
סבורני כי רוכב האופנוע נסע במהירות שאינה תואמת את מצב התנועה בכביש, נסע במהירות שלא אפשרה לו למנוע את התאונה בעת שהבחין בפרטית סוטה לכיוונו.
אני סבור כי רוכב האופנוע לא נתן די דעתו לפרטית, ולמנח בו היא נמצאת כדבר שיש בו כדי ללמד על כוונתה של הפרטית לסטות שמאלה.
אשר למחלוקת בעניין היקף הנזק הנטען, הרי שמאחר שסכום התביעה נתמך בחוות דעת שמאי ובאסמכתאות המתאימות, ומאחר שהנזקים הנטענים נתמכים בידי תמונות הנזק ומעידות על מוקדי הנזק ואופי הנזקים, והואיל והנתבעות לא הגישו חוות דעת שמאי נגדית אשר יש בה כדי לסתור את גובה הנזק, הרי שאני מקבל את סכום התביעה, למעט ראש הנזק הוצאות ובזבוז זמן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

במסגרת תא"מ 59075-08-18, הגישה סקוריטס תביעת שבוב כנגד אלדן ובמסגרתה חזרה על גירסתה לגבי נסיבות קרות התאונה, כאמור בתא"מ 12354-08-18, בהוסיפה כי נהג רכב מבוטחה בלם וניסה למנוע את התאונה, אך עקב קיצור מרחק הבלימה הפתאומי והבלתי צפוי פגע עם חלקו השמאלי קדמי בצד אחורי ימני של רכב הסקודה.
בתאריכים 9.9.19 ו- 3.11.19 היתקיימו ישיבת הוכחות במסגרתן נשמעו עדי הצדדים (מטעם אלדן העיד נהג רכב הסקודה; ואילו מטעם סקוריטס העידו שלושה עדים: נהג המשאית, נוסע שישב לצידו במועד התאונה וכן מר אלעד רונן חוקר ומשחזר תאונות דרכים), ולאחר מכן נשמעו סיכומים הצדדים בעל פה. יצוין כי לכתב תביעתה צרפה סקוריטס גם דו"ח חוקר פרטי, שנערך ע"י מר יוסי הוכמן, אשר התייצב למתן עדות, אולם אלדן בחרה שלא לחקרו.
גרסת נהג המשאית לעניין נסיבות קרות התאונה ולפיה נהג הסקודה, סטה בפתאומיות לנתיב נסיעתה של המשאית בצד ימין והדבר גרם לתאונה, הייתה קוהרנטית, סדורה, עקבית, מהימנה, לא נסתרה בחקירתו הנגדית ועולה בקנה אחד עם מוקדי הנזקים שנגרמו לרכבים המעורבים ועם מכלול הראיות המצויות בתיק , ואנמק: טופס הודעה על התאונה של נהג הסקודה מטעם אלדן: ראשית – כבר בדו"ח התאונה שצורף לכתב התביעה מטעם אלדן, צוין כי נהג רכב אלדן, תוך כדי פנייה שמאלה החליט שממשיך ישר ולא פונה ולכן נגרמה התאונה.
בעשותו כן הוא האחראי לתאונה שכן סטה מנתיבו ימינה לנתיב נסיעתה של המשאית, שלא הייתה יכולה למנוע את התאונה ובנגוד לתקנות התעבורה לגבי סטייה מנתיב.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כי האחריות לתאונה מוטלת במלואה על נהג הסקודה ואין מקום להטיל אשם תורם על נהג המשאית.
לאור זאת אני דוחה את התביעה שהגישה אלדן כנגד סקוריטס בתיק תא"מ 12345-08-18 ומחייבת את אלדן בתשלום הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין תיק זה בסכום כולל של 3,000 ₪.
לאור האמור לעיל ומשהנזקים שנגרמו למשאית הוכחו בפני ולא נסתרו, אני מקבלת במלואה את התביעה שהגישה סקוריטס כנגד אלדן בתיק תא"מ 59075-08-18 ומחייבת את אלדן לשלם לסקוריטס סך 45,313 ₪ ₪ וכן אגרת בית משפט בסך של 1,132.82 ₪ הוצאות משפט בסך של 2,400 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,300 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע: ביום 23.2.2012 ברחוב בר אילן שבירושלים אירעה תאונת דרכים בין שני כלי הרכב נשוא התביעה (להלן: "התאונה").
לטענת ב"כ הנתבע, נהג רכב התובעת סטה מנתיב נסיעתו לעבר נתיב נסיעת הנתבע, בכך קיצר את מרחק הבלימה, ועל כן הוא האחראי לקרות התאונה.
...
אקדים ואומר, שלאחר ששמעתי את טענות הצדדים, את העדויות, עמדתי על נסיבות קרות התאונה, מיקום הרכבים, מיקום הפגיעות ועיינתי בכל אשר הובא בפני, השתכנעתי להעדיף את גרסתו של עת/1 על פני גרסתו של הנתבע.
לאור המקובץ לעיל, העדפתי את גרסתו של עת/1 על פני גרסתו של הנתבע, שנמצאה בעיני אמינה, מהימנה והגיונית.
סוף דבר לאור האמור והמפורט לעיל ישלם הנתבע לתובעת סך של 2,057 ₪ בתוספת ריבית והפרשי הצמדה מיום 20.3.2012, ואגרת בית משפט ששולמה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו