מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה תעסוקתית של מדריך טיולים עצמאי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עוד לטענת התובעת, המיגבלות הפיזיות שנותרו מפריעות לה בחיי היום יום וגם במישור התעסוקתי.
עוד טוענת הנתבעת, כי התובעת מתפקדת כרגיל, מסלול חייה מיתנהל כרגיל, והיא אף העידה כי יצאה לטיול תרמילאי ממושך בחו"ל במשך כ-9 חודשים, לא קיים תעוד רפואי משנת 97 ואילך, התובעת עצמאית, נוהגת ללא הגבלות, מטפלת במשק ביתה באופן עצמאי, ועובדת במשרה מלאה כגננת בגן אנטרופוסופי.
התובעת התגייסה לצה"ל בשנת 2006 בפרופיל 64 מחמת פציעה בתאונה, שרתה שירות מלא, ומיד לאחר שיחרורה התחילה לעבוד בהדרכה במתנ"ס ברחובות.
לטענת הנתבעת, לתובעת אין כל מיגבלה תפקודית, מסלול חייה היתנהל כרגיל, היא עבדה שנים כמדריכת נוער, שרתה שירות מלא בצה"ל, טיילה בעולם, סיימה תואר ראשון וכיום היא עובדת כגננת לפי בחירתה בגן אנטרופוסופי.
...
לפיכך, אני קובעת פיצוי גלובלי בגין הפסד ימי עבודה בסך 5,000 ₪.
סה"כ הוצאותיה של התובעת 3: הפסד ימי עבודה – 5,000 ₪ הוצאות למטב - 30,575 ₪ בניכוי תשלום תכוף – 21,093 ₪ - _______________ סה"כ 14,482 ₪ סוף דבר: הנתבעות ישלמו לתובעת 1 סך של 566,405 ₪, בתוספת החזר אגרה ושכ"ט כדין.
הנתבעות ישלמו לתובעת 3 סך של 14,482 ₪, בתוספת שכ"ט כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הוא תאר כיצד הבחין באמו, שהפכה מאשה עצמאית ומתפקדת לשבר כלי, ונזקקה לסיוע ולוּ לבצוע פעולות בסיסיות כרחצה והליכה לשירותים.
גם האחריות להודיע לנוסעים בעת כניסה לכיסי אויר במהלך הטיסה, אינה רובצת לפתחה של מארגן הטיול, וודאי לא של המדריך.
עדויות מולה והנתבע, כי חברת הספנות היא חברה מקצועית, מיומנת בעלת ניסיון רב בתחום זה של שייט באיזור אנטרקטיקה, וכי לא היה ידוע על תאונות קודמות שארעו במסגרת טיולים אלה בשייט עם חברה זו, אשר היו אמורים להדליק אצלה נורה אדומה לגבי מיומנותה של חברת הספנות, מהימנות עלי.
התובעת לא התייעצה עם רופא תעסוקתי, לא הובאה כל ראיה אודות היתייעצות עם הגורמים הרלוואנטיים בהנהלת בתי המשפט, באשר לאפשרות העסקתה במשרה שאינה מלאה, או בדרך אחרת, ולא הובאה כל אסמכתא המלמדת כי לפרישתה היה קשר כלשהוא לנכותה.
...
מסקנה זו מתעצמת נוכח האמור כי בשנתיים וחצי הסמוכות לתאונה, היא עבדה כרגיל, שכרה השביח והיא אף קודמה לתפקיד סגנית נשיא.
העובדה כי המסמך הרפואי שצורף לראיות הוא משנת 2012, ומהתקופה שלאחר מכן אין כל מסמך רפואי, מחזקת אף היא מסקנה זו. הערה שלישית.
היא זכתה אפוא, לתמורה כמעט מלאה לכספה, ולא היה כל מקום לנטען בכתב התביעה בדבר הפסד "חלק נכבד מיתרת הטיול". בשים לב לכל האמור, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, התובעת ועמיתיה בעבודה, קיבלו הדרכה והנחיות לגבי השיט והסכנות הכרוכות בו, על ידי מדריך של הנתבעת.
בעניינינו, הנתבעת לא השכילה להוכיח כי נקטה באמצעי זהירות סבירים ואף נימנעה מלהעיד את המדריך מטעמה אשר נכח ביום היתרחשות התאונה, או ליווה את המטיילים, דבר אשר ייזקף לחובתה (ע"א 465/88 הבנק למימון ולמסחר בע"מ נ' מתתיהו, פ"ד מה(4) 651.
לא זו אף זו, מחקירתה הנגדית עלה כי היא לא פעלה בהתאם להנחיות שקבלה בהדרכה, אלא בחרה להפעיל שיקול דעת עצמאי, ולהתגונן מהצמחייה בשיטה השונה מהשיטה הנהוגה במקרים כאלה, ואשר הוסבר לה אודותיה בהדרכה.
יחד עם זאת, ברור כי הפגיעה בברכה הימנית כפי שתוארה לעיל, משליכה על מעמדה התעסוקתי ועל תיפקודה היומיומי בעבודתה, כמו גם על האפשרות להתקדם בעבודה ולהשתקם במסגרת עיסוק שיתאים למגבלותיה וכפועל יוצא מכך על פוטנציאל כושר הישתכרותה בעתיד ועל הקידום שלה.
...
לאור כל האמור לעיל, לאחר ששקלתי את נסיבותיה של התובעת, לרבות גילה ועיסוקה, אני מעריכה את הפיצוי הראוי בגין אובדן כושר השתכרות לעתיד באופן גלובלי בסך של 20,000 ₪.
בשקלול הנתונים הרלוונטיים, אופי הטיפולים, המסמכים הרפואיים שצורפו לתביעה, הנכות הצמיתה שנקבעה לתובעת, סבורני כי ראוי לפסוק לתובעת סך של 20,000 ₪ בגין ראש נזק זה. עזרת הזולת לעבר ולעתיד: בהתאם לפסיקה, הנפגע זכאי לפיצויים עבור עזרה וסיעוד, אף אם מדובר בעזרה שניתנה לו על ידי קרוב משפחה.
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, אני פוסקת לטובת התובע פיצויים, כדלקמן: הפסדי שכר לעבר 10,303₪ הפסד השתכרות לעתיד 20,000 ₪ הפסד פנסיה וזכויות סוציאליות 3,636 ₪ כאב וסבל 20,000 ₪ עזרת הזולת לעבר ולעתיד 2,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות לעבר ולעתיד 1,000 ₪ ______________________________________________________ סה"כ 56,939 ₪ לאחר ניכוי בגין רשלנות תורמת בשיעור של 30%, יוצא כי הפיצוי המגיע לתובעת עומד על סך של 39,857 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לדעת הועדה לנוכח גילו ניסיונו התעסוקתי כמדריך טיולים, מפעיל דוכן פיס, עובד במעבדת טלפונים ניידים, הנ"ל כשיר לעבודה בישיבה ועמידה לסירוגין בעיסוקים כגון – מפעיל דוכן פיס כפי שעבד בעבר, לעובד/ מוכר בחנות סלולאר, פקיד מודיעין, תצפיתן בחדר בקרה.
עבודות הכרוכות בנהיגה, כל שכן נסיעות ממושכות, אף הן אינן מתאימות לו עקב החשש שיבצע תאונה עקב הקושי הניכר בשינה והעייפות הקשה ממנה סובל.
ראוי לציין כי עובדת היותו עצמאי בעיסוקו האחרון וניסיונו להמשיך לעבוד ולו בהקף חלקי ומצומצם חרף התפרצויות המחלה, מעידה יותר מכל על כך שמר רוחאן ניסה להיתמודד עם מחלתו ולתפקד כפי שהיה רגיל עובר למחלה.
דר' סקולסקי סקר בחוות דעתו את נסיונו התעסוקתי של מר רוחאן כולל: משחק כדור רגל מקצועי, עבודה במפעל הפיס, חניון רכב, עבודות כלליות אחרות וכן עבד כמדריך תיירים ומלווה קבוצות תיירים בחו"ל. על פי הפרוטוקול הרפואי: בגין הפרעת היסתגלות נקבעה נכות בשיעור 20% זמנית עד 28/02/2022, פסיכיאטר מטעם המוסד דר' פינקל קבע בחווד מ 24/10/2021 שהנ"ל כשיר לעבודה ללא לחץ נפשי.
...
מנגד, טען ב"כ המשיב כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה, אשר מילאה אחר הוראת פסק הדין המחזיר והתמודדה עם קביעותיו של דר' סקולסקי באופן ענייני ומנומק.
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובמכלול החומר שבתיק וכן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר על יסוד כל האמור, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי- התובע הנו מורה דרך ומדריך טיולים אשר עובד כעצמאי.
כמו כן, בהמשך הביקורים ועד לתאריך 30.6.10 לא נאמר דבר וחצי דבר על ארוע בעבודה ואף בהפניה לרופא תעסוקתי פורטו הביקורים אצל הרופא בהיעדר רישום בדבר ארוע תאונתי בעבודה.
...
יתרה מכך, במסמכים הרפואיים שהוגשו לא מצאנו תימוכין לגרסת התובע.
בנוסף מצאנו להעיר כי בהודעה אשר מסר התובע לחוקר כמו גם בתצהירו העיד כי כמענה לכאבים הציע הרופא זריקת קורטיזון אולם, מהמסמכים הרפואיים עולה כי זריקת קורטיזון הוצעה כתוכנית טיפולית לתובע טרם האירוע הנטען - בתאריך 14.7.09.
נוכח כל האמור אנו קובעים כי אין במסמכים הרפואיים שהוגשו לבית הדין כדי לסייע לתובע בהוכחת גרסתו.
סוף דבר – לאור האמור לעיל, שעה שלא ניתן לקבוע מפורשות היכן אירעה התאונה; בהעדר ראיה כי התובע עבד במועד האירוע; נוכח האנמנזה הרפואית הנעדרת אזכור האירוע הנטען, באנו לכלל מסקנה כי התובע לא עמד בנטל ההוכחה הרובץ על כתפיו וכפועל יוצא מקביעה זו, דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו