האם נגרמה לתובע ירידה בהכנסות בעקבות התאונה
בתצהיר עדותו הראשית טען התובע:
"עובר לתאונה הייתי בעל עסק מורשה ועבדתי כקבלן עצמאי כמרכיב מעליות והשתכרתי בשכר ממוצע לחודש לערך בסך 42,855 ₪.
בכל מקרה, גם אם התובע נסע לתל אביב באותו בוקר ותכנן מראש לנסוע לתל אביב באותו בוקר, הרי גם לפי גרסתו, הנסיעה מחיפה לנתניה היתה נסיעה לצורך עבודה, על מנת להביא את העובדים שלו לאתר העבודה בנתניה, וכנראה אף להשאר פרק זמן מסויים באתר העבודה (בשים לב לכך שמדובר היה בשעת בוקר מוקדמת, סביר להניח שהתובע לא התכוון להמשיך בנסיעה לחנות התכשיטים בשעה 7:00 בבוקר).
לטענת התובע, משהמל"ל קבע שלא מדובר בתאונת עבודה, בית המשפט אינו יכול לקבוע אחרת ואינו יכול להורות על ניכוי רעיוני כאילו מדובר בתאונת עבודה בנגוד לקביעת המל"ל.
כך נפסק לגבי ניכוי רעיוני של גמלאות המל"ל בע"א 3901/15 בסה נ' בשאראת (פורסם 1.2.2016):
"ניכוי הגימלאות מהפצוי מקטין איפוא את הסכום שעל המעביד לשלם לניזוק, ומכאן חובתו של הניזוק להקטין את ניזקו של המעביד ולהגיש תביעה למל"ל:
...
טענת הנתבעת, שלפיה בהתאם לתקנות, במקרה של הגבלה קלה מאד בתנועות עמוד השדרה, אין לקבוע נכות כלל, וכי רק ככל שקיימת הגבלה קלה (להבדיל מהגבלה קלה מאד) ניתן לקבוע נכות, אינה מקובלת עלי.
על יסוד האמור לעיל, אינני מקבלת את טענת התובע לירידה בהכנסות כתוצאה מהתאונה.
העובדות שנמסרו למל"ל במסגרת התביעה הן חלקיות, מגמתיות, אינן עולות בקנה אחד עם העובדות שהתבהרו בחקירתו הנגדית של התובע (והובאו בהרחבה לעיל), והן נועדו להוליך את המל"ל למסקנה אחת בלבד שאפשרית על בסיסן, שלא מדובר בתאונת עבודה.
בנסיבות הענין, כשהתובע היה מודע לטענת הנתבעת מראשית הדרך ובחר שלא לפנות בתביעה למל"ל; כשהתביעה למל"ל הוגשה בשיהוי כה ניכר; כשהתובע הגיש תביעתו למל"ל והמשיך לטעון באותה נשימה בהליך שלפני כי לא מדובר בתאונת עבודה; כשהתובע בחר לנסח את תביעתו למל"ל באופן חלקי, מגמתי וחסר, שאינו תואם את מכלול העובדות שהתבררו בחקירתו הנגדית; בהינתן כל אלה, הגשת התביעה למל"ל אינה יכולה להחשב, לטעמי, כמיצוי זכויות בסבירות ובתום לב.
על יסוד האמור לעיל, הגעתי למסקנה, כי יש מקום לניכוי רעיוני של תגמולי המל"ל להם היה זכאי התובע לו היה פועל בסבירות ובתום לב למיצוי זכויותיו במל"ל.
באשר לשיעור הניכוי הרעיוני - הנתבעת טוענת כי יש לחשב את הגימלה הרעיונית על פי השכר החודשי שנטען ע"י התובע בתצהיר עדותו הראשית – 42,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 350,000 ₪ (540,000-190,000), בצירוף שכ"ט עו"ד כדין והחזר אגרה, וכן תישא בתשלום המחצית השנייה של האגרה.