מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה עם אופנוע של חבר שלקח את האופנוע לעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הוא נישאל לגבי גרסת הצד השלישי לפיה לקח את האופנוע של הצד השלישי כיון שהקטנוע שלו לא היה מבוטח באותו היום והשיב: "איך בלי רשות אני אקח לו מפתח מהכיס ואעלה על האופנוע עם הקסדה שלו? גם בתאונה רואים את הקסדה. אני לבשתי באותו יום את הקסדה של ליאב" (עמ' 13).
הוא התחיל לעבוד בפיצרייה כחודשיים שלושה לפני התאונה, ולאחר "שבועיים שלושה בערך" הביא את האופנוע למקום מתל מונד מ"גינה של חבר" (שם).
...
גם אם טענת הצד השלישי נכונה – ואין לכך כל רלוונטיות לשאלות שבמחלוקת שבהליך זה - אין בכך כדי למנוע מסקנה כי בעסק היה אופנוע נוסף, לאו דווקא זה שעוקל אלא אחר.
כדי לסתור מסקנה זו רשאי היה הצד השלישי להביא לעדות עובדים שעבדו בעסק באותה העת, אך, כאמור, זאת לא נעשה.
התביעה כנגד הנתבעים 3-2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתאריך 2/8/12 בשעה 08:19, זמן קצר לאחר התאונה, פנה התובע לטפול רפואי במוקד – וצויין: בתעוד זה "לפני מספר דקות בזמן נסיעה באופנוע לעבודה נפגע מרכב נוסע". מתוך החומר הרפואי עולה שלתובע נגרמו פצעי שיפשוף המתאימים לתאור תאונת דרכים באופנוע.
הגם שנפלו סתירות בחלק מן הדברים שמסר התובע, אין לשכוח שהתיק היתנהל שנים רבות לאחר התאונה, כאשר הנתבעת נטלה חירות לעצמה להגיש כתב הגנה כשנתיים לאחר הגשת התביעה.
כאשר הובררו לתובע, פרטי הרכב לגביו ניתן הדו"ח ומועד מתן הדו"ח, איתר את האדם שנהג ברכב (להלן: "הנהג"), שנאות לקחת את האישום על עצמו, שכן הוא זה שעשה את העבירה.
אכן מתוך הנתונים שהביא התובע קיים קושי ללמוד על הפסדיו, זאת בין היתר עקב שינוי מעמדו של העסק למעמד של חברה לאחר התאונה.
...
סוף דבר כמפורט ארוכות לעיל דינה של התביעה להתקבל.
בית המשפט האזרחי, אינו מחליף את שיקול הדעת של התביעה הפלילית ואת שיקול דעת השופט בתיק התעבורה – שניהם באו לידי מסקנה שבנסיבות שהוצגו להם פסק הדין וכתב האישום לא ראוי שיעמדו על כנם.
אחר האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 22,000 ₪ בצירוף שכר טרחה בשיעור של 15.21% מן הפיצוי שנפסק, והחזר אגרה בצירוף ריבית והצמדה ממועד התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בעת שהתרחשה תאונת הדרכים ביום 8.6.16, נהג באופנוע חברו של התובע (נתבע 1).
מפתחות האופנוע נילקחו בשעת ערב משולחן בחדר המגורים המשותף לתובע ולאחיו, בלא שהתובע ביקש או קיבל רשות מאחיו, ונטען שישן אותה עת. בין התובע לנתבע 1 נסובה מחלוקת עובדתית בשאלה מה אירע טרם התאונה.
התובע עצם את עיניו מלברר האם אחיו ביטח את האופנוע כמתחייב בחוק, על אף שיכול היה לברר זאת בקלות רבה, בהנתן ששניהם גרים באותו בית וחולקים אותו חדר, ובהנתן שהאופנוע נרכש על ידי אחיו כשבועיים קודם לכן.
בחלוף כחמש שנים מקרות התאונה ובהיעדר ראיה להפסד בפועל, כמו גם בהיתחשב בסוג הנכות (שבר בירך שמאל שעברה קיבוע וקיצור בס"מ אחד של אורך הרגל), ובמקצועו של התובע (נהג משאית, עבודה שמבוצעת רוב הזמן בישיבה), נראה שיש מקום לפסוק פיצוי גלובלי.
...
גריעת שכר בעתיד היות שמדובר במי שהיה קטין בעת התאונה (17.5) וכל עתידו לפניו, נהוג לקבוע את הנכות התפקודית כזהה לזו הרפואית (למעט צלקות), ולכן אני קובעת כי נכותו התפקודית של התובע עומדת על 10%.
סוף דבר אני מחייבת את נתבע 1 בלבד לשלם לתובע סך של  225,800 ₪.
אני דוחה את התביעה נגד קרנית ומחייבת את התובע לשאת בהוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המערער טען, שנהג על האופנוע ברשות הבעלים של האופנוע, שהציעו לו לקחת את האופנוע ל"סיבוב", כניסיון וכבדיקה לקראת אפשרות רכישתו.
תקנה 64 (ד) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"),קובעת במפורש, למניעת כל ספק, את הפעולות שעל הנהג לבצע כשבכיוון נסיעתו מוצב תמרור ב-37: "נוהג רכב המתקרב לצומת שלפניו מוצב תמרור המציין חובה לעצור, יעצור במקום שיוכל לראות את התנועה בדרך החוצה, ואם סומן קו עצירה – לפני קו העצירה, ויתן את זכות הקדימה לרכב אחר המתקרב הנכנס לצומת מכביש אחר". בהיבט הפלילי, העבירה של אי ציות לתמרור ב-37 ולתקנה 64(ד) לתקנות התעבורה, הנה עבירה של "אחריות קפידה". ברע"פ 4010/04 עבד אל ראזק מוהנד בן תאבת נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, מיום 06.05.04) חזר כב' השופט לוי על ההלכה לפיה עבירות על - פי תקנות התעבורה הן עבירות של "אחריות קפידה" שאינן דורשות הוכחה של יסוד הנפשי של המבצע ובהתקיים היסוד העובדתי קמה חזקת המחוקק, כי נתקיים גם היסוד הנפשי והנטל עובר למבצע להוכיח כי נהג ללא רשלנות וכי עשה כל שניתן למנוע את העבירה (ראו גם רע"פ 26/97 חיים לקס ואח' נ' מדינת ישראל, (פורסם בנבו, מיום 22.06.98)).
איני מסכים עם טענה זו של המשיבה, שכן ברור שהמערער איבד הכרתו לאחר התאונה, והאופנוע נילקח מהשטח כנראה על ידי מי שנתן לו לנהוג עליו, ושהאחרונים חששו מהסתבכות אפשרית שלהם, עקב העובדה שנתנו למערער את האפשרות לעשות עליו נסיעת מבחן לצורך מכירתו של האופנוע.
...
לפיכך אני קובע, כי המערער אחראי ב-33.33% לתאונה, ואילו נהג המשיבה אחראי ב-66.66% לתאונה.
סוף דבר: לפיכך, אני קובע כי על המערער היה לשלם למשיבה סך של 18,782 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום 13.3.2011, בצירוף שכר טרחת עו"ד בשיעור 11.8 אחוז, שליש מאגרת בימ"ש קמא, ושכר עדים בסך של 1,000 ₪.
המשיבה תשלם למערער שכר טרחת עו"ד בגין ערעור זה, בסך כולל של 6,300 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב החזיק במפתחות האופנוע ואף מסר לחוקר המערערת שקבל את האופנוע מבעליו במטרה לרכוש אותו וכי נימנע מלבטחו בביטוח חובה, משום שהחליט בסופו של יום שלא להשתמש בו לצרכי עבודתו ולמכור אותו.
תחילה, דן בית משפט קמא במחלוקת העובדתית שנתגלעה, לאור הסתירות בין עדותם של המשיבים לבין תצהיר הנהג וחקירתו של המשיב וקבע את המסד העובדתי כדלקמן:- -משיב 4, נגדו ניתן פסק דין בהיעדר הגנה, היה בעליו של האופנוע בעת התאונה.
-בעל האופנוע השיב לנהג בשאלת קיומו של ביטוח חובה, כי "הכל בסדר עם האופנוע". -הנהג ידע שלאופנוע אין ביטוח חובה, בעת התאונה ובכל זאת החליט לרכוב עליו.
למסור" לנהג "על העדרו של ביטוח או למנוע ממנו ליטול את האופנוע מידיו." וכי היה מצופה מהנהג לברר אם לאופנוע ביטוח בתוקף, לאור העידר יחסי קרבה משפחתיים או יחסי עובד-מעביד בינו לבין בעל האופנוע.
סוף דבר אחר כל האמור לעיל, אציע לחברותי לקבל את העירעור, לבטל את פסה"ד בכל הנוגע לדחיית ההודעה לצד שלישי נגד המשיב ולקבוע כי המשיב, בעל האופנוע והנהג חייבים לשפות את קרנית ביחד ולחוד בגין מלוא סכום הפיצויים ששילמה לנפגעת בסך של 161,000 ₪ בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪, בצרוף הפרישי הצמדה וריבית מיום פסה"ד ועד התשלום בפועל.
...
לכן, משקבעתי כי יש מקום לקבל את ההודעה לצדדים שלישיים נגד המשיב, לאחר עיון ושקילת קביעותיו העובדתיות של ביהמ"ש קמא באשר למעורבותם ואשמתם של המעורבים בתאונה, סבורני כי יש להטיל על המשיב אחריות בשיעור של 15% ובהתאם יש להפחית את אחריותו של בעל האופנוע לשיעור של 55%, שיעור האחריות של הנהג בגובה של 30% עומד בעינו.
סוף דבר אחר כל האמור לעיל, אציע לחברותי לקבל את הערעור, לבטל את פסה"ד בכל הנוגע לדחיית ההודעה לצד שלישי נגד המשיב ולקבוע כי המשיב, בעל האופנוע והנהג חייבים לשפות את קרנית ביחד ולחוד בגין מלוא סכום הפיצויים ששילמה לנפגעת בסך של 161,000 ₪ בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום פסה"ד ועד התשלום בפועל.
אורלי מור-אל, שופטת התוצאה הערעור מתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו