מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה לאחר מכירת רכב: ביטוח מקיף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לאחר התיקון מכר הנתבע 3 את הרכב לנתבע 1 בהסכם "מכירת רכב לאחר תאונה" שנכתב בו כי "הקונה יודע כי הרכב עבר תאונה" וכי הרכב תוקן ונקנה מחברת ביטוח ו"עבר תקנה 309 של משרד התחבורה".
זמן קצר ביותר לאחר ההסכם, ולאחר ששוחחו התובעים עם נציגת חברת הביטוח ונימסר להם על העדר הסכמת החברה לבטח את הרכב בביטוח מקיף בשל תאונה שהרכב עבר (טענה שנתמכת במכתב מחב' הביטוח מוצג 25 למוצגי התובעים) פנו התובעים לנתבע ובקשו ממנו לבטל את העסקה בשל התאונה.
...
הדבר נעשה בהתאם לסיכום המסחרי בינו לבין הנתבע 1, והוא מובן היטב על רקע העובדה כי הנתבע 3 מוכר את כלי הרכב שהוא רוכש מחברות ביטוח ומתקנם, לסוחרי רכב בלבד, והוא אינו מוכר ללקוחות קצה פרטיים.
בנסיבות אלה התביעה נגד הנתבע 3 נדחית.
סוף דבר עסקת המכר מבוטלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

נוסף על אלו, טענו הנתבעים כי לא הוכח מהו הסכום בו נמכר רכב התובע לאחר התאונה, ועל כן אין לדעת מה גובה הנזק שניגרם לו בפועל.
חודש-חודשיים לאחר התאונה, מכר את הרכב במחיר של 18,000 ₪ מבלי לתקנו, זאת בהיעדר ביטוח מקיף, ובהיעדר יכולת כלכלית לשאת בעלות התיקונים הגבוהה, כפי שהוערכה על ידי מר זידאן (עמ' 12 שורות 25-30 וכן עמ' 13 שורה 25).
...
בכתב הגנתם, טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות מחמת שיהוי, מהטעם שהוגשה מספר ימים לפני מועד ההתיישנות.
על כן אני דוחה את תביעת התובע לפיצויי עוגמת נפש.
סוף דבר נוכח האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 16,027 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום התאונה (14.11.09) ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובע שכר טרחת עו"ד בסך 2,800 ₪ והוצאות בסך 2,028 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים שרכב הטויוטה בוטח על ידי הנתבעת במסגרת פוליסת ביטוח מסוג מקיף ובגין ניזקי צד שלישי שהייתה תקפה בעת התאונה ולכן עליה לפצותם בגין הנזקים שאונו לרכבם.
בקשה לדיון נוסף בהלכה זו נדחתה על ידי הנשיא (כתוארו דאז) אגרנט, במסגרת ד"נ 10/65 נאור נ' מריואת, פ"ד יט(4) 48, 52 (1965), שקבע: "הבסיס לפוליסת הביטוח הנדונה נעוץ באנטרס הממשי שהיה למבוטח , בתוף בעלותו במכונית מסוימת, ומשפסקה בעלותו בה, נפל הבסיס והפוליסה פקעה וחדלה להיות בעלת תוקף". יודגש , כי ההלכות הנזכרות לעיל ניתנו בהקשר לניזקי גוף, שנגרמו עקב תאונות דרכים בהן היה מעורב רכב שנמכר לאחר, ולא נרכש עבורו ביטוח חדש.
...
הנתבעת ביקשה לחקור את השמאי שערך את חוות הדעת אבל לאור העיתוי המאוחר של הגשת הבקשה, התנגדות התובעים על רקע עיתוי העתירה שלא כדין , והעובדה שבסופו של יום מדובר בשמאי הנתבעת הביאו אותי לכלל מסקנה שיש לדחות הבקשה.
מכל המקובץ עולה שדין טענות התובעים בדבר תקפות הכיסוי הביטוחי להתקבל.
סוף דבר לאור כל המקובץ, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סכום של 38,400 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עדותו של אבי בעלה של מרגלית יחד עם זאת, אבי העיד כי בשיחה טלפונית עם התובע, הודה האחרון כי הוא מצטער על התאונה שכן הנהג אלי אשם בתאונה ובהיעדר ביטוח מקיף הוא מעדיף לתקן את רכבה של מרגלית על חשבונו במוסך.
התובע לא הוכיח כי נגרם לו נזק כלשהוא בגין התאונה התובע שהנו סוחר מכוניות בעיסוקו העיד כי מכר את רכבו לאחר התאונה.
...
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי בכלל הראיות שהוצגו לפני, לרבות תמונות כלי הרכב וחוות דעת השמאים, נחה דעתי כי גרסת הנתבעת מרגלית הינה סבירה יותר, במאזן ההסתברויות, מגרסתו של אלי, ואלו נימוקיי: עדותה של מרגלית היה עקבית, הגיונית ברורה ובוטחת זאת, בניגוד לעדותו של אלי שהייתה מהוססת, נפתלת ולא עקבית כפי שיפורט להן: אין חולק כי כלי הרכב נסעו בכביש בנתיבים מקבילים: אלי בנתיב השמאלי ומרגלית בנתיב הימני.
אני קובע כי גרסה זו אינה הגיונית שכן רכבה של מרגלית היה בנתיב הימני ועל כך אין חולק, כך שמסתבר יותר כי אלי לא ווידא כי הנתיב אכן פנוי טרם הסטייה אליו.
הכרעה לאור כל האמור לעיל, אני מאמץ את גרסתה של מרגלית באשר לנסיבות התרחשות התאונה, ולפיה רכב התובע לא נתן לרכבה זכות קדימה כנדרש, סטה לנתיב נסיעתה בפתאומיות, מבלי שאותת קודם לכן, פגע בעוצמה ברכבה וגרם ברשלנותו לנזקי התאונה.
לפיכך, אני קובע כי חוות הדעת שצורפה לתביעה שכנגד, לא נסתרה ואני מקבלה במלואה.
סוף דבר: אני מורה על דחיית התביעה העיקרית ומקבל את התביעה שכנגד במלואה.
אני מחייב את הנתבע שכנגד צחי גרציאני לשלם את הסכומים כדלקמן: לתובעת שכנגד "איילון" את מלוא סכום התביעה בסך כולל של 3,804 ₪ [סך של 3,346 ₪ (נזק ישיר בניכוי השתתפות עצמית),סך של 458 ₪ בגין החזר שכר טרחת שמאי].

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בתמצית יצוין כי- התובעת - הפניקס חברה לביטוח בע"מ (להלן- התובעת) הנה חברת ביטוח, אשר נכון לזמן ארוע התאונה, ביטחה ביטוח מקיף רכב מסוג סיטרואן ברלינגו ש.י 2015 (להלן- הרכב המבוטח) שהושבת כליל בתאונה.
במקומו הובא לעדות מבוטח הנתבעת 2 מר יוסי חמו אשר בכלל העיד כי רכבו נגנב ולא נמכר לאחר עובר לתאונה, דבר שהמהווה הרחבת חזית אסורה ביחס לשלילת הכסוי הבטוחי על ידה בהגנתה שנבעה מהיעדר שתוף פעולה בכלל.
...
דיון ומסקנות לאחר שבחנתי את טענות הצדדים אלה מול אלה על סיכומיהם בכתב, מצאתי לקבל את התביעה במלואה.
לפי גישה זו שאלת המפתח היא האם שינוי הבעלות בנכס גרר החמרה של הסיכון , אם התשובה היא שלילית, אין לאפשר להמנע מתשלום תגמולי הביטוח"( ירון אליאס "דיני ביטוח" (מהדורה 2016) עמ' 168).
הסתמכותה כאמור על אפשרות שהרכב נמכר לאחר עובר תאונה, אין בה די. בנסיבות תוצאה זו, אני מורה כי הנתבעת 2, תשלם לתובעת את סך הנזק שנתבע על ידה בסך 19,221 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד ע"ס 8,000 ₪, אגרת בית משפט ששולמה על ידה בפתיחת התיק וכן את שכר העד מטעמה כפי שנפסק בדיון.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו