מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה בפניה שמאלה בצומת עם תמרור זכות קדימה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

רקע וטענות הצדדים לטענת התובעת, ביום 6.3.16 נסע נהג המבוטח על ידה (להלן: "נהג התובעת") ישר כאשר לפתע בחציית צומת, התפרץ לכיוונו משמאל הנתבע, תוך שלא ציית לתמרור האט ותן זכות קדימה וגרם בכך להיתנגשות בין הרכבים.
הנתבע מודה כי התאונה התרחשה כיוון שלא ציית לתמרור האט ותן זכות קדימה, דבר שהוביל להיתנגשות בין רכב התובעת לרכבו.
לא בכדי נסוגה הנתבעת מטענת המירמה כפי שנהוג להשתמש בה במרבית המקרים בהן מועלית, כיוון שהנתבעת עצמה העידה כי יתכן ובמקרה בפני נהג התובעת תם לב וכי אין המדובר על טענת המירמה במובן הקלסי לפיו תאמו הצדדים גרסאות אלא חוסר התאמה כאשר יתכן וחלק מהנזקים נגרמו בתאונה מאוחרת.
...
בנסיבות אלה אני מקבל את התביעה באופן שעל הנתבעת לשלם לתובעת את סך התביעה וכן מקבל את הודעת הצד השלישי.
הנתבעת תשלם לתובעת ולנתבע את הסכומים המפורטים להלן : הנתבעת תשלם לתובעת נזק ישיר בהפחתת השתתפות עצמית ובתוספת ירידת ערך סה"כ 15,359 ₪ -כפי שקבעתי יש לשלם 80% מסכום זה שהם 12,287 ש"ח. הוצאות אגרה בסך 755 ₪.
באשר להודעת צד ג', תשלם הנתבעת לנתבע אגרת הודעת צד ג' בסך של 760 ₪, שכר עדות בוחן הנתבע בסך 1,500 ₪ וכן הוצאות שכ"ט בסך 3,000 ₪ .

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

דין והכרעה סעיף 64 (א) לתקנות התעבורה קובע: "לא הוצב תמרור המורה על מתן זכות קדימה בצומת או על עצירה לפני הצומת בכיוון הנסיעה של נוהג הרכב, יחולו הוראות אלה:
בע"פ 10332/03 חיים בלייכר נ' מדינת ישראל , נח (3) 954 (2004) קבע בית משפט עליון: "מתן זכות קדימה על ידי המערער פירושה, בנסיבות העניין, הוא מתן זכות קדימה לרכב בעל הזכות, בהיתחשב במרחק שלו מהצומת ובהיתחשב במהירות נסיעתו, תהיה אשר תהיה המהירות. לשם קיום הזכות, על החייב במתן זכות קדימה להמשיך ולעקוב אחרי הרכב בעל זכות הקדימה, על מנת להבטיח שהוא אמנם אינו מסכנו בכניסתו לצומת ובכך לא עמד המערער בעיניינו". בע"פ ת"א-יפו 3845/98, "גלית דבוש נ' מדינת ישראל": "החובה להסתכל מוטלת על המערערת כל הזמן שהותה בצומת כך שהייתה צריכה להבחין באופנוע מתקרב לצומת. חובה זו הנה חובה אבסולוטית". לאחר ששמעתי את עדי התביעה, את הנאשם ואת המומחה מטעם ההגנה , שקלתי את טענותיהם, התרשמתי מהופעתם בפניי, עיינתי במסמכים ובחנתי לעומק את הראיות שהוגשו, שוכנעתי כי התביעה הוכיחה מעל לכל ספק סביר שהנאשם עבר את העבירות המיוחסות לו בכתב האישום ואנמק: אין מחלוקת בנהיגה, בזמן, במקום, בכיוון נסיעת הנאשם, בפניה שמאלה, במעורבות בתאונה ובתוצאותיה (ע' 43 ש' 21-23), שמדובר בצומת לא מרומזר בכניסה לבסיס צבאי שבו מותרת פניה שמאלה, כך שעל הפונה שמאלה מוטלת החובה לתת זכות קדימה לרכב הבא ממול.
...
הנני מקבלת את קביעתו המקצועית של הבוחן המבוססת על עריכת סקיצה, דו"ח פעולה, דו"ח תפיסת טכוגרף, לוח תצלומים, ניסוי שדה ראיה, תרשים, דו"ח בוחן, פיענוח נתוני תקשורת ,דיסק תמונות, גרסתו של הנהג המעורב, חוות דעתו של המומחה ועדותו של הנאשם בחלק הרלוונטי.
הבוחן בהגינותו הסביר את תהליך קבלת החלטתו כיצד התחיל לחקור את התאונה וכאשר הנתונים לפי הנחתו הראשונית לא הסתדרו, לא היסס להודות בטעותו ,המשיך לחקור והגיע למסקנה כי התאונה קרתה באופן שונה ממה שסבר.
מכל הנימוקים הנ"ל מצאתי לקבל גרסתה של התביעה וקובעת כי הוכיחה מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם עבר את העבירות המיוחסות לו בכתב האישום על כן הנני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2023 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

בעיניין העבירות של נהיגה בחוסר זהירות, אי ציות לתמרור ובצוע פניית פרסה אסורה, גרימת נזק וחבלה של ממש, בשים לב לחומרת החבלות אשר נגרמו לנפגע העבירה, נהוגה ענישה הנעה בין עונש שאינו כולל רכיב של מאסר ועד מאסר בפועל בן חצי שנה, באשר לרכיב הפסילה - הענישה נעה בין 13 חודשי פסילה בפועל ועד 36 חודשי פסילה בפועל, לצד עונשים נלווים.
· עפ"ת (מחוזי מרכז) 2035-03-17 מדינת ישראל נ' משה קטייב (25/06/17) – המערער הורשע בעבירות של נהיגה ללא ביטוח, בחוסר זהירות, אי מתן זכות קדימה בפניה שמאלה בצומת, גרימת תאונת דרכים וחבלות של ממש לרוכב אופנוע אשר נסע בכביש ממול.
...
לאור כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי מתחם העונש ההולם את נסיבות ביצוע העבירות בתיק זה, כשרף חוסר הזהירות בינוני לכל הפחות ומידת הנזק היא גבוהה, נע בין מאסר בפועל בן חודשים בודדים אשר יכול וירוצה בדרך של עבודות שירות ויכול ויגיע עד 9 חודשי מאסר בפועל ובין 20-36 חודשי פסילה בפועל, ולצידם רכיבי ענישה משמעותיים נוספים.
לכן, לא אוכל להיעתר לבקשת ההגנה להשית פסילה בת 8-11 חודשים החורגת מן הרף התחתון של המתחם אותו קבעתי.
וותק נהיגתה אינו מאפשר מיקום עונשה ברף התחתון אלא בסמוך לו. לפיכך ועל יסוד דברים אלה, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 3 חודשים, שירוצה בדרך של עבודות שירות, במרכז יום מושב חירות, רחוב המייסדים.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

ביחס לנסיבות היתרחשות התאונה, מסר התובע בכתב התביעה כי רכב על אופנועו בדרכו ישר, ולפתע רכב הנתבע 1 ניכנס מצד שמאל וחסם מסלול נסיעתו.
נטען, כי בכיוון נסיעתו של הנתבע 1 היה מוצב בצומת לפניו תמרור למתן זכות קדימה, אליו לא ציית.
בעדותו מסר התובע כי בכיוון נסיעת הנתבע 1 היה מוצב תמרור עצור, וכי התאונה אירעה "באמצע הכביש". לדבריו, אופנועו פגע בחזית רכב הנתבע 1, במכסה המנוע ובפגוש (עמ' 2 לתימלול הפרוטוקול).
הנתבע 1 גם לא הסביר מדוע יצר קשר טלפוני עם חוסאם, מספר פעמים, ביום התאונה, וטען בעדותו כי כלל לא סיפר לו על התאונה (עמ' 36- 38), כך טען גם חוסאם בפני החוקר (נ/6).
...
ניכר כי הן בגרסת התובע והן בגרסת הנתבע רב הנסתר על הגלוי, וקיימים פרטים רבים שאינם מתיישבים זה עם זה. אם כן, לא שוכנעתי באמיתות גרסת התביעה, ואני קובעת כי היא לא הוכחה בפניי במאזן ההסתברויות כנדרש.
לאור המפורט לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת 2 הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 4,500 ₪, ושכר עדות החוקר בסך 1,000 ₪ בצירוף מע"מ, וזאת בתוך 30 ימים מיום שיתקבל בידיו פסק-הדין, שאם לא כן יישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאותו המועד ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עדות גב' אמל יוסף נהגת הקיה התיק 48394-04-22: עדה זו תארה בפניי את נסיבות התאונה בין הקיה לטנדר כדלקמן: "הייתי בדרכי לדואר בדבורייה, אני הייתי צריכה לפנות שמאלה בצומת T, אין שם תמרור "עצור", זיהיתי אותו נוסע מרחוק.
" בחקירה הנגדית נאמר לעדה כי לפי הדגמתה שני הרכבים שנכנסים אחד בשני הנזקים אמורים להיות בחזית והיא השיבה: "נבהלתי שראיתי אותו בא לכיוון החזית של הרכב שלי". העדה נישאלה פעם נוספת בגין מוקדי הנזקים שצריכים לפי הדגמתה להיות בחזית שני הרכבים וזו תשובתה: "הטנדר יותר רחב מהרכב שלי". העדה נישאלה מדוע לא הזכירה בהודעתה לחברת הביטוח שהקיה הייתה בעצירה ולהלן תשובתה: "הסוכנת היתקשרה אליי הביתה, לא הלכתי לסוכנת, דיברה בעברית אני מבינה קצת עברית ולא ידעתי שעליי לומר שהייתי בעצירה מוחלטת". לעדה נאמר כי במקרה זה שאין תמרורים במקום בצומת אז זכות הקדימה היא למגיע מימין והיא השיבה: "אני נתתי זכות קדימה ונעצרתי אבל הוא נסע במהירות". עדות חליל יוסף הבעלים של הקיה: עד זה הגיע למקום התאונה לאחר התרחשותה וכך העיד בפניי בעדות ראשית: "אני לקחתי את האוטו הביתה גם גרר... דברתי עם הנהג השני, החלפנו פרטים...
...
התביעה בתיק 38981-04-22 אני מקבל את התביעה חלקית ומחייב את הנתבעים לשלם באמצעות הראל חברה לביטוח בע"מ לתובעת שיעור של 70% מסכום התביעה, דהיינו סך של 6,300 ₪, החזר אגרה בסך 386, שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪ ובסך הכול 8,686 ₪.
אני מורה למזכירות להשיב הפרש אגרה בתיק 48394-04-22 לתובעים באמצעות בא כוחם מאחר וסכום התביעה תוקן.
אני מחייב את התובע חליל יוסף להגיש תצהיר מטעם גב' סמר יוסף שאין לה עניין בתביעה זו ושהיא מסכימה להגשתה וזאת כתנאי לביצוע פסק הדין לטובת התובעים בתיק 48394-04-22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו