עדות התובע
עד זה, שהנו התובע ונהג הב.מ.וו העיד בפניו ותיאר את נסיבות התאונה כדלקמן:
"אני וחבר שלי ישבנו ברכב והגיע רכב שרצה לעשות רברס, הוא חנה, חזר והתקדם עד שפגע בנו. הוא אמר שהוא לא שם לב...".
העד נישאל בחקירה נגדית מדוע השמאי בדקת את הב.מ.וו. ביום 2.11.20, חודשיים אחרי התאונה והוא השיב "אני לא יודע".
הוא אף נישאל לסיבת העיכוב ותשובתו הייתה "מבחוץ זה לא היה נראה נזק של 50,000 ₪".
כאשר נישאל שוב מדוע הלך לשמאי רק אחרי חודשיים הוא השיב "אני לא זוכר".
מהתמונה שהוצגה לתובע עולה שהיונדאי הייתה באלכסון והוא השיב "הוא פגע וחזר אחורה שוב".
העד נישאל כיצד יכול היה היונדאי לפגוע בב.מ.וו כאשר הוא עדיין בזוית (באלכסון) והוא השיב: "הוא ניכנס, המקום קטן, הוא היתקדם וחזר ואז פגע בי".
עדות מר עואיסה
עד זה ישב עם התובע בב.מ.וו. הוא תיאר בעדותו בפני את מה שקרה כדלקמן:
"אני ישבתי על ההגה, הרכב היה מונע בחניה ולידי ישב מוחמד שהוא בעל הרכב. יש לי משרד ממש שם ליד... שמתי לב שמישהו חנה לידי והתחיל לעשות חניה ברברס. שהרגשנו את הפגיעה ירדנו מהרכב, נגשתי אליו ואמרתי לו אתה לא שם לב, הוא אמר סליחה לא שמתי לב יש לי ביטוח ויש לי הכול. הוא הביא את רישיון רכב ונהיגה, הביטוח שלו לא היה בתוקף אמרתי לו שאני אזמין מישטרה, הוא דיבר עם סוכן הביטוח ושלחו לו בפקס את הביטוח".
בהמשך העד נישאל:
"ש. שהוא פגע בך הוא היה בזמן נסיעה או שהוא התיישר?
...
לעומתו ,טענו הנתבעים כי יש לדחות את התביעה ,מאחר שהתובע לא הוכיח אירוע פגיעה כשלהו ברכבו והעובדה לטענה היות רכב הנתבע באלכסון וזה מלמד שלא נגע ברכב התובע.
שוכנעתי מהעדויות כי הייתה פגיעה של היונדאי בב.מ.וו, והשאלה היא מהי מידת הפגיעה.
לכאורה ההנחה היא שהפגיעה היא תוך כדי תמרון כדי לחנות וכל בר דעת יודע שבתמרון לא נוסעים במהירות, אך לעתים בחוסר זהירות, תוך נטילת סיכון, וכאן זה מה שקרה – הנתבע נטל סיכון ופגע בב.מ.וו.
יחד עם זאת, וחרף חוות דעת השמאי מטעם התובע, לא שוכנעתי שפגיעה קלה יכולה לגרום לנזק הנטען, מה עוד, והב.מ.וו נבדקה חודשיים לאחר התאונה ויש בכך בכדי לנתק את הקשר הסיבתי בין התאונה ובין הנזקים שבחוות הדעת.
בנסיבות אלו, כאשר שוכנעתי שהייתה פגיעה ושנגרם נזק לב.מ.וו מצד אחד, ומצאתי שהנזק בחוות דעת השמאי מוגזם, ובהתחשב במועד בדיקת הב.מ.וו., מצאתי לפסוק על דרך האומדנה ולא לאמץ במלואה את חוות דעת השמאי.
על כן אני מקבל את התביעה חלקים ומחייב את הנתבעים לשלם לתובע, באמצעות הנתבעת 2, מנורה חברה לביטוח בע"מ, על דרך האומדנה, סך של 20,000 ₪, החזר אגרה בסך של 1,236 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 3,510 ₪, ובסך הכול 24,746 ₪.