מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה בעצירה במפרץ אוטובוסים

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, אסור היה לרכב התובע לעצור במפרץ ועל כן הוא אחראי לתאונה.
סבורני, כי היה על הנתבע שבקש לסטות ימינה על מנת להכנס למפרץ, לעשות כן בזהירות, תוך נקיטת כל האמצעים לא לפגוע ברכבו של התובע, בפרט שראה אותו עוצר בתחנת האוטובוס להורדת נוסע.
...
סבורני, כי היה על הנתבע שביקש לסטות ימינה על מנת להיכנס למפרץ, לעשות כן בזהירות, תוך נקיטת כל האמצעים לא לפגוע ברכבו של התובע, בפרט שראה אותו עוצר בתחנת האוטובוס להורדת נוסע.
סוף דבר, התביעה מתקבלת.
הנני מורה לנתבעים לשלם לתובע סך של 15,127₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 23.12.13, ועד לביצוע התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

וזו תמצית עדותו של התובע בבית המשפט: "...כאשר לא היה מקום חניה ממש מול הגן, מקומות החניה המדרכות צבועות אדום לבן, ויש לי תמונה שאומרת שאין עצירה ואין חניה מול הגן. ...הייתי צריך לחנות באופן בטוח בגלל המיגבלות של הילד. ... עמדתי קרוב למדרכה בתוך המפרץ לא עליתי על המדרכה. הילד ירד מכיוון המדרכה. ... אני נשארתי עם הדלת הזו של הנוסע עדיין פתוחה, דלת הנהג שנפגעה לא ניסגרה לגמרי. ... הנתבע 1 התקרב ממש, או שנרדם או שאני לא יודע מה קרה, הוא גילח לי את החלק החצוני, הוא לא שמר מרחק". בהתאם לטענות הנתבעים, כפי שפורטו בכתב ההגנה וכפי שהועלו בדיון, התאונה ארעה כאשר התובע פתח בפתאומיות את דלת הנהג ברכבו, ופגע ברכב הנתבעים, בנגוד לתקנה 80 (א) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן: "התקנות"), הקובעת כך: "לא יפתח אדם את דלתו של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי דרך". לטענת הנתבעים, רכב התובע, לא חנה במקום חניה מסודר ומותר, אלא עצר במפרץ אוטובוס, ובכך, כאמור, העמיד את רכבו במקום אסור.
...
לאחר שנדרשתי לכלל הראיות – לרבות לעדויות ולטיעוני הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי גרסת התובע באשר לאופן קרות התאונה, עדיפה על פני גרסתם של הנתבעים.
לאור האמור מעלה, שוכנעתי כי דלת רכבו של התובע כבר הייתה פתוחה, לפחות בחלקה, עוד בטרם פגע בה הנתבע ברכבו.
אני סבורה, כי על הנתבעים, ביחד ולחוד, לשאת בנזקי התובע המפורטים להלן: נזק ישיר בסך של 5,030 ₪ (65% מהסך של 7,738 ₪).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע, לא ראה את נהג התובעת יוצא מהתחנה, עד שפגע בו. אך חזר והדגיש כי נהג התובעת ניכנס למפרץ האוטובוס וחסם חלק מהנתיב הנגדי.
פועל יוצא מהדברים האמורים, כי אכן יש ממש בטענת הנתבע, שלפיה הסירטון שהוצג בפני בית המשפט, לא מציג את רגע התאונה, אלא את השניות שלאחר התאונה, במסגרתן ניתן להבחין עוד כי אכן כפי טענת הנתבע, לאחר ארוע התאונה היה בין הנהגים מעין עימות עד אשר עצר נהג התובעת בהמשך בתחנת האוטובוס.
...
דיון והכרעה: על סמך מכלול החומר המונח לפניי, לאור התרשמותי הבלתי אמצעית מהעדים במהלך חקירתם בבית המשפט, בשים לב להגיון שבקרות התאונה ונסיבות התרחשותה ומוקדי הנזק בכלי הרכב, תוך שאני לוקחת בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה העיקרית להידחות ודין התביעה שכנגד להתקבל במלואה.
בע"א 548/78 שרון נ' לוי, פד"י לה (1) 736, 760, נפסק: "כלל נקוט בידי בתי המשפט מימים יממה, שמעמידים בעל דין בחזקתו, שלא ימנע מבית המשפט ראיה, שהיא לטובתו, ואם נמנע מהבאת ראיה רלבנטית שהיא בהישג ידו, ואין לכך הסבר סביר, ניתן להסיק, שאילו הובאה הראיה, היתה פועלת כנגדו. כלל זה מקובל ומושרש הן במשפטים פליליים, וככל שהראייה יותר משמעותית, כן רשאי בית המשפט להסיק מאי הצגתה מסקנות מכריעות יותר וקיצוניות יותר נגד מי שנמנע מהצגתה" העולה מן המקובץ, כי נהג האוטובוס הוא שסטה ימינה בהתרשלותו, שלא לצורך, לעבר נתיב רכב הנתבע ובשל סטיה זו פגע בו. מכאן, אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה מוטלת על נהג האוטובוס.
התובעת לא חלוקה באשר לגובה הנזק, אלא לשיטתה, היה על הנתבע לצרף לכתב ההגנה/התביעה שכנגד קבלה על התשלום ולא להתבסס על חוות דעת השמאי בלבד ולו בשל טעם זה דין התביעה שכנגד להידחות.
" סוף דבר: על כן, ומשלא מצאתי כי הוכחו נזקי הנתבע, אף שמצאתי לקבל את התביעה שכנגד, לא מצאתי לפסוק לטובתו פיצוי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כעולה מתצהיר חברתה של התובעת עימה נסעה לבלות בתל אביב: "לא ידענו ממש לאן אנחנו נוסעות אבל חשבנו שניסע ושם כבר נחליט לאן נוסעים" (סע' 7 לתצהיר הנוסעת) ובהמשך: "הסתובבנו קצת בעיר עד שהחלטנו לעצור את הרכב בצד כדי שנוכל לחפש בטלפונים שלנו מסעדה פתוחה וכשרה בעיר" (סע' 8 לתצהיר הנוסעת), "...הייתי לידה במושב הקידמי, עצרנו את הרכב במפרץ אוטובוסים שהיה פנוי, ... הפעילה 4 וינקרים ברכב והתחלנו להתעסק עם הטלפונים, ... אחרי כמה שניות בודדות ניכנסו לסיוט" (סע' 9 לתצהיר הנוסעת).
" בעניינינו, התאונה נגרמה נוכח חניית רכב התובעת במפרץ הסמוך לנתיב הימני, וסטיית הרכב הפוגע לעבר אי התנועה הסמוך לנתיב השמאלי ולאחר מכן סטייתו ימינה באופן מאונך לרכב התובעת ועד להיתנגשות בו. עצירת רכב התובעת במפרץ, מקום המיועד לעצירת כלי רכב, לא הובילה לכשעצמה לקרות התאונה, לא הפריעה לתנועה ולא הוותה סיכון להתרחשות התאונה.
...
לאור מגבלתה של התובעת והסתייעותה בקב, הנני מקבלת באופן חלקי את דרישת התובעת לפיצוי עבור עלות נסיעות.
סוף דבר בגין פגיעתה בתאונת הדרכים תשלם הנתבעת 2 לתובעת סך של 2,616,347 ₪ בניכוי התשלומים התכופים ותגמולי המוסד לביטוח לאומי כמצוין בפסקה לעיל.
נוכח התוצאה תשלם הנתבעת 2 לנתבעת 1 הוצאות משפט חלקיות בסך 10,000 ההוצאות הינן חלקיות בלבד בשל השלב המתקדם שבו ביקשה הנתבעת 1 את תיקון כתב ההגנה והחזרה מהודאתה באחריות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לעניין נסיבות ארוע התאונה, טענו הנתבעים בכתב הגנה כי הנתבע מס' 1 (להלן "הנתבע") עצר במפרץ אוטובוסים בימין הכביש עצירה מוחלטת, רכב התובעת אשר הגיע במהירות מאחור סטה מנתיבו ופגע ברכב הנתבע.
...
בדיון השני נשמעה עדותו של עואד וסיכמו הצדדים את טענותיהם בעל פה. לאחר שעיינתי בכתבי הטענות של הצדדים ולאחר ששמעתי את העדויות והתרשמתי מהן באופן בלתי אמצעי, נחה דעתי לקבל את התביעה בחלקה, כפי שיפורט להלן.
לאור כל האמור, ובהתאם להסכמות אליהן הגיעו הצדדים ביחס לסכום הנזק, אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 13,169 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום התאונה.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובעת את האגרה על שני חלקיה, בתוספת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 1,800 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו