מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה במהלך נסיעת מבחן על אופנוע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נכותו התפקודית של התובע: התובע, מכונאי אופנועים ומבצע נסיעות מבחן על אופנועים הקדים תצהיר עדות ראשית לחקירתו הנגדית.
מתצהירו עולה כי לעניין הנכות התפקודית טענותיו הנן כדלקמן: לפני התאונה עבד ללא כל מיגבלה בתיקון אופנועים, הרמת משאות כבדים (בין היתר חלקי אופנועים וכי עבודה) בבצוע עבודות הדורשות מוטוריקה עדינה וגסה, באחזקה, הרמה ותפעול של כלי עבודה, עבודה פיזית מאומצת והפעלת כוח של שתי הידיים.
יש לקחת את שכרו הרבע שנתי של התובע כפי שנקבע במל"ל עם הגשת ההודעה על התאונה (רבע שנתי 57,401 ₪) ועל פיו לחשב את הסכומים שהיה זכאי להם התובע אם היה מגיש תביעתו בזמן.
...
אני מקבל את טענת התובע כי לעת שנעדר מעבודתו (באופן מלא או חלקי) ולא קיבל שכר, נעשה הדבר כדין, מתוך הכרה כי מדובר בתאנ"ע וכי על המל"ל לשאת בנזקיו של התובע.
שוכנעתי לקבוע כי תלושי שכרו של התובע אינם משקפים את שעות וימי עבודתו ואלה למעשה הותאמו על ידי מנהל החשבונות כדי לשקף את השכר עליו הסכימו השותפים.
האם יש לנכות מפיצוייו של התובע את הפרש המענק שיכול היה לקבל לו היה מגיש את בקשתו לקביעת הנכות בתוך 12 החודשים העומדים לרשותו? סבורני שכן.
דרך החישוב בה נקט רו"ח אביזמל אינה מקובלת עלי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעת הרלוואנטית היה הנפגע עצמאי ובעל עסק בשם "היי סייד אופנועים" (להלן – "העסק"), האופנוע הושאר בעסק לצורך תיקון והתאונה ארעה במהלך נסיעת מבחן.
...
לאחר עיון החלטתי לקבל את התביעה.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע את 3,229 ₪ בתוספת ריבית הסכמית מיום 10/4/14 ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשעה 8:45 יצא לנסיעת מבחן על האופנוע בכביש תל אביב-אשדוד המוכר לו היטב, ושנסיעות מבחן רבות מבוצעות בו. בשעה 9:30 ביצע פנייה לכיוון גן-יבנה על מנת לשוב לכיוון המוסך בתל אביב שאז, בכניסה לגן יבנה אירעה התאונה.
השנייה, מה היתה מטרת השמוש שעשה ערן באופנוע במועד התאונה, האם שימוש פרטי או שמא היה באותה העת בנסיעת מבחן ? אדון בהן כסדרן.
...
סוף דבר נהיגתו של נתבע 3 (ערן) היתה מכוסה בפוליסת הסחר של נתבעת 2.
תביעת התובעת נגד נתבעים 1 ו – 3 וכן נגד נתבעת 4, נדחית.
ההודעה לצד שלישי, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ביום 31.1.2019 חתם מר יפת על תצהיר לאחר שהוזהר ע"י עוה"ד מורן ריעני ובו נכתב בין היתר כך: "ביום 20.9.18 נסעתי באופנוע ...לצורך נסיעת מבחן לפני רכישתו מבעל האופנוע". "טל צדוק...שהנו חבר שלי, איננו בעל האופנוע, אלא הוא זה שתווך ביני לבין בעל האופנוע". "לא ידעתי כי טל איננו בעל האופנוע". "במועד נסיעת המבחן לצורך רכישתו כאמור, נסעתי על האופנוע בידיעה כי אין ביטוח חובה לאופנוע". מחקירתו של מר יפת עלו הטיעונים הבאים: הכיר את צד ג' 3 "היכרות ראשונית. לא משהו מיוחד". רצה לקנות את האופנוע.
לא ידע שלאופנוע אין ביטוח "ככה הבנתי מאיתמר...הוא אמר שהכל טוב עם האופנוע". לפני שעלה על האופנוע שאל אם יש ביטוח ונענה "שהכל בסדר". לאחר התאונה וכהתבקש להציג ביטוח, הבין שלא היה לאופנוע ביטוח.
...
לעניין זה אני מקבל את גרסתו של מר צדוק, העולה בקנה אחד עם עדותו של מר יפת, שהאחרון נשלח על ידי צד ג' 3 לבדוק את האופנוע וכי מר צדוק נתבקש ליתן בידיו את מפתחות האופנוע, הא ותו לא. הנה כי כן מר צדוק היה מחזיק ברכב, אך לא חזקה אליה התכוון המחוקק בחפלת"ד. בת"א (מחוזי מרכז) 10620-08-12 מדינת ישראל נגד קרנית (2.4.2017) נדונה שאלת פרשנותה של התיבה "מחזיק" בחפלת"ד: "... בחוק הפיצויים לא נמצא הגדרה למונח 'מחזיק'. עם זאת, מהוראות סעיף 2(ב) וסעיף 7א' לחוק הפיצויים ברור כי לא די בכך שאדם נוהג ברכב או עושה בו שימוש, כדי שייחשב כ'מחזיק' בו כמשמעותו בסעיף 7א' לחוק. בהקשר זה ניתן להבחין בין מי שהוא 'המשתמש ברכב מנועי', כאמור בסעיף 2(א) לחוק, לבין הבעלים או המחזיק ברכב שבכוחם להתיר את השימוש ברכב, כמשמעו בסעיפים 2(ב) ו - 7א' לחוק... " "...כאמור, לא כל הנוהג ברכב או העושה בו שימוש הוא בגדר 'מחזיק', כמשמעו בחוק הפיצויים. מהו אם כן מותר 'המחזיק' ברכב להבדיל מ'המשתמש' בו?
לא שוכנעתי כי לעת התאונה היה מר צדוק "מחזיק" כמתואר בפסק דינה של כבוד השופטת טולקובסקי לעיל.
התביעה כנגד מר צדוק נדחית וקרנית תישא בהוצאותיו בסך כולל של 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעדותו, התאונה אירעה לו בעת שנהג על אופנוע בבעלות הצד השלישי, שהצד השלישי הציע לו לרכוש, כאמור, בנסיעת מבחן לבדיקת כדאיות הרכישה (לפי מספר הרשוי שבתצהירו – מדובר באופנוע אחר מהאופנוע שבעניינינו).
...
בנסיבות אלה, לאחר שנכשל נסיוני לשכנע את הצדדים לתחום את גבולות הנזק והפיצוי – תחילה, החלטתי לפצל את הדיון בתיק זה. הוריתי כי תחילה יתקיים בנדון דיון בשאלת נסיבות התאונה והחבות בגינה או האחריות של מי מהצדדים להתרחשותה או אי-מניעתה - הוא הדיון שקדם למתן פסק דין חלקי זה. עוד הובהר, כי ככל שיקבע שהתאונה היא "תאונת דרכים" כמשמעה בחוק הפלת"ד, יעסוק חלק זה של הדיון, גם בטענות קרנית כלפי הצד השלישי בכל הקשור לזכות קרנית הנטענת לחזור אליו בתביעת חזרה מכוח הוראות החוק.
לעניין חזקת הרשות וחזקת הרשות הראשונית, הרחיב כב' השופט עמית בענין רע"א 8744/08 קרנית קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים נ' דוד ויצמן (פורסם; 21.11.2010), בקובעו שמדובר בחזקות שבעובדה שמקורן בניסיון החיים ובשכל הישר, והפנה בהקשר זה לדברי כב' השופט זילברג בעניין קלקשטיין, כלשונם: "יסוד החזקה הנ"ל הוא, כי בנוהג שבעולם אדם נוסע או ברכבו הוא או ברכבו של מישהו אחר שהירשה אותו לכך. אם טענתו של הנתבע היא, כי הנהג השתמש בכלי רכב שלא ברשות בעליו, הרי הוא טוען למשהו בלתי רגיל, יוצא מן הכלל, ועליו להוכיח את הדבר. חזקה זו היא, מבחינה מסוימת, צורה אחרת של הכלל 'כל דפריש – מרובא פריש'". דיון והכרעה ממכלול הראיות והעדויות לפניי, אני מוצא כי התובע עבר תאונת דרכים בסמוך לאחר חצות של מוצאי שבת.
מעיון בהליכים הרבים והארוכים בתיק זה, אף אני סבור כי מדובר בתיק שבו ההכנה מטעם הצד השלישי "חייבה", כלשון התקנות, "עבודה מרובה במיוחד, והטיפול בו היה קשה במיוחד". בהתאם אורה על מתן שכר טרחה שמגיע על פי תקנות הסיוע המשפטי לבאת-כוח הצד השלישי, עו"ד אורטל יונה, כשהוא מוגדל בשיעור 100%.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כי: התביעה נגד הנתבעת 1 – נדחית בזאת.
ההודעה לצד השלישי – נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו