מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תאונה בין רכב להולך רגל במעבר חצייה

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

לו הייתי מאמצת גרסת הולך הרגל באשר לתאור היתרחשות התאונה – חצייתו את הכביש במעבר חציה בקצב הליכה בינונית, נסיעה איטית של רכב הנאשם אך אי עצירה לפני מעבר חציה וקיומו של מגע בין רכב הנאשם לבין הולך הרגל – ניתן היה לקבוע כי הנאשם התרשל בנהיגתו בכך שלא עצר רכבו לפני מעבר החציה.
...
עוד מקובלת עלי טענת ב"כ הנאשם כי גם אם בוחן לא יצא למקום התאונה בזמן אמת, היו פעולות חקירה, לרבות שחזור, שניתן היה לבצע גם לאחר מכן, אך זאת לא נעשה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ולמרות שכאמור עדותו של הולך הרגל עשתה עלי רושם אמין, הרי שגם עדותו של הנאשם זכתה לאמוני.
לפיכך, אני קובעת כי התביעה לא הוכיחה מעבר לכל ספק סביר כי הנאשם גרם לתאונה, וקיימת התכנות לאפשרות שהציע הנאשם לפיה הולך הרגל נפל בלי קשר להמצאות רכבו במקום.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף ציינה התובעת כי: "...ביום 2 באוקטובר 2018, בשעה 15:30 לערך, עצרה התובעת את רכבה לפני קו עצירה לבן המצוי לפני מעבר חציה ואיפשרה להולכי רגל לחצות במעבר החציה" (סע' 6) וכן ציינה כי רכבו של הנתבע חנה בתחנת אוטובוס משמאלה, והסתיר לה את שדה ראייה.
המפגש בין הרכבים ארע בנתיב הימני של הכביש ומכאן עולה כי התובעת חצתה את הנתיב וניסתה להישתלב בתנועה, זאת עת קרתה התאונה.
...
מקובלת עלי עדותו של הנתבע: "אני נסעתי בכביש הראשי, אני נסעתי ישר והיא יצאה מחניה, הכביש המשתלב זה חניון... היא נכנסה ונכנסה ואני עצרתי. היא התפרצה לצומת ואז המשיכה ובקצה היא שפשפה, אם הייתי מתנגש בה זה היה נמעך" (עמ' 2 ש' 29-33 ועמ' 3 ש' 11,29 לפרוטוקול).
סוף דבר מהראיות והעדויות שהובאו עולה כי התאונה אירעה עת התובעת יצאה מחניון וניסתה להשתלב בכביש הראשי (לעניין זה ראה נ/4) .ביציאה מהחניון מוצב תמרור "עצור" הכולל ,כמפורט בתקנה, הן את חובת העצירה והן את חובת מתן זכות קדימה לכלי רכב אחרים.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לא ניתן להטיל על הנהג בכביש אחריות בלעדית לנעשה בכביש, זאת תוך היתעלמות מוחלטת מהחובות המוטלות על הולכי רגל, ואשר אף הן קבועות בתקנות התעבורה, או מאחריות הרכבים אשר חסמו את מעבר החצייה בכיוון הנגדי ואשר כלל לא נבחנה על ידי המאשימה, זאת במיוחד נוכח הסירטון המתעד את התאונה, המגלה באופן ברור ביותר, כי מדובר בהתפרצות פתאומית לכביש של ילד בן 8 ממקום מיסתור, תוך ריצה, ללא כל השגחת מבוגר אחראי.
כשנשאל מה עמדתו ביחס לטענה כי הולך הרגל ניכנס בין המכוניות והתפרץ למעשה לכביש ? השיב: "ת. שדה הראייה של הנאשם היה מוגבל שמאלה על ידי רכבים שעמדו בפקק, נאשם היה צריך לעצור ולוודא שאין ילד שעובר מהמדרכה לכביש, היה חייב לצפות את זה ולמנוע את התאונה." ראה עמ' 23 לפרוטוקול החל מש' 1 ואילך.
...
מכל מקום, סבורני, כי וודאי שאין לזקוף ויתור ההגנה על שמיעת עדותה מטעם ההגנה, לחובת הנאשם אלא, ההיפך הוא הנכון, מדובר במחדל אשר היה ונשאר מחדל המאשימה, מה גם שההגנה בקשה לזמנה אלא שהעדה לא התייצבה.
לסיכום, לאור כל האמור לעיל מצאתי לנכון להורות כדלקמן: זיכוי הנאשם זיכוי מוחלט מהוראת חיקוק מס' 1.
החלטתי זו הינה גם במנותק מאחריות הנאשם לתאונה בשל טענת ההגנה בדבר ניתוק קשר סיבתי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בדיקת ה-CT שנעשתה בהמשך לאותו ביקור העלתה קיומם של ממצאים חמורים למדי, אשר בסופו של דבר הובילו להחלטה שיש צורך בניתוח גב. עוד ראוי לציין, כי תלונה על כאב בגב נרשמה מיד לאחר התאונה וגם בשבוע שלאחר מכן נרשמו תלונות על כאבים באיזור המותן; וכי מדובר בפגיעה ישירה של רכב בהולכת רגל במעבר חצייה (כפי הנראה, פגיעה מהצד).
נראה כי על סמך גישה זו ראה המומחה לנכון לשלול כל קשר סיבתי בין מצבה של התובעת לבין התאונה, אף על פי שמדובר בבחורה צעירה, בגיל 23 בעת התאונה, ללא תעוד בדבר ממצאים קיימים בגב (קיים תעוד בדבר מספר תלונות על כאבי גב, אך לא נעשו בדיקות הדמיה ואין ממצאים קודמים), שהגיעה לאורתופד חמישה חודשים לאחר התאונה והופנתה לבדיקות הדמיה שהראו ממצאים חמורים, שבסופו של דבר הביאו את הרופאים המטפלים להמליץ על ניתוח גב. לדידו, אף יתכן כי הסכמת התובעת לניתוח הגב שהוצע לה הייתה מונעת מהרצון בקבלת פיצוי כספי.
...
בדיקת ה-CT שנעשתה בהמשך לאותו ביקור העלתה קיומם של ממצאים חמורים למדי, אשר בסופו של דבר הובילו להחלטה שיש צורך בניתוח גב. עוד ראוי לציין, כי תלונה על כאב בגב נרשמה מיד לאחר התאונה וגם בשבוע שלאחר מכן נרשמו תלונות על כאבים באזור המותן; וכי מדובר בפגיעה ישירה של רכב בהולכת רגל במעבר חצייה (כפי הנראה, פגיעה מהצד).
נראה כי על סמך גישה זו ראה המומחה לנכון לשלול כל קשר סיבתי בין מצבה של התובעת לבין התאונה, אף על פי שמדובר בבחורה צעירה, בגיל 23 בעת התאונה, ללא תיעוד בדבר ממצאים קיימים בגב (קיים תיעוד בדבר מספר תלונות על כאבי גב, אך לא נעשו בדיקות הדמיה ואין ממצאים קודמים), שהגיעה לאורתופד חמישה חודשים לאחר התאונה והופנתה לבדיקות הדמיה שהראו ממצאים חמורים, שבסופו של דבר הביאו את הרופאים המטפלים להמליץ על ניתוח גב. לדידו, אף יתכן כי הסכמת התובעת לניתוח הגב שהוצע לה הייתה מונעת מהרצון בקבלת פיצוי כספי.
לפיכך הגעתי לכלל מסקנה, שאמנם אין עילה לפסילת חוות הדעת, אולם נמצא צורך במינויו של מומחה נוסף, אשר יבחן את שאלת נכותה של התובעת ואת הקשר הסיבתי, ככל שקיים, לתאונה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

במסגרת כתב התביעה טענה התובעת, כי ביום 2.4.20 ארעה תאונת דרכים בין רכב התובעת לרכב הנתבעים שהנו משאית.
כך בעיניין תק (י-ם) 1234-01-16 איל אלי בן הרוש נ' עומר משעל, התייחסתי לנושא זה כדלקמן: "בגדר ע"פ (מחוזי ת"א) 70232/01 מוחמד מחאמיד נ' מדינת ישראל, [פורסם בתקדין, 26.6.01 ], הורשע נהג משאית בפגיעה בהולכת רגל שחצתה במעבר החצייה ובגרימת מותה. הנאשם עצר לפני תמרור עצור, אך כאשר המשיך בנסיעה ופנה ימינה, פגע עם פינה שמאלית קדמית של המשאית בהולכת רגל אשר חצתה מימין לשמאל כיוון נסיעתו, במעבר חציה. לא הייתה מחלוקת לגבי העובדה ששטח מת שנוצר עקב מבנה המשאית מנע מן הנהג להבחין בהולכת הרגל. למרות האמור,  בית המשפט דחה את הטענה, כי לא ניתן להרשיע את הנאשם עקב קיומו של שטח מת, וקבע באופן חד משמעי :
...
אני סבור כי, כשאלה של מדיניות משפטית, בתי המשפט לא יסכימו לקבל טענת הגנה בגין היעדר שדה ראייה, שכן אחרת יהא בכך מעין הרשאה, בחסות הדין לפגוע באדם או ברכוש.
מכל המקובץ דין התביעה להתקבל.
הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 6,046 הכולל הסכומים הנקובים בחשבוניות וכן שכר טרחת שמאי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו