עוד נקבע, כי יש להחמיר ביחס לחיוב אורגן כלפי נושה רצוני (במסגרת יחסים חוזיים בין הנפגע לבין החברה), באשר הלה קיבל על עצמו סיכונים, מרצונו החופשי, מעצם בחירתו את צורת ההיתקשרות וזאת לעומת הנושה הנזיקי, שברור כי אינו בוחר את הפוגע בו (עו"ד אבי זילברפלד אחריות אישית בתאגיד והרמת מסך דין, פסיקה ופרקטיקה (בורסי, 2004) כרך ב', עמ' 601).
לשיטתה, אי הדיווח על החשדות בנוגע לאחזקות רייפמן, לאור קיומה של מערכת כספית פרטית שאינה נוגעת לחברה, מהוה מקור נוסף להטלת חבות נזיקית אישית עליו ביחס לנזקיה.
בכתב התביעה המתוקן בתביעת Double U, לא צויין מכוח מה נובעת עילתו האישית של וויינהאוס, להבדיל מהעילה של Double U ונטען (בסעיף 10) כי הוא "ניהל את הליך ההיתקשרות של התובעת 1 עם אפיק ועם רייפמן". בחקירתו הנגדית, התברר כי עילת התביעה שלו נובעת מערבות אישית שנתן בגין העסקה, אולם זו לא הוצגה בפניי, הגם שהוריתי לב"כ וויינהאוס להביאה לישיבה הבאה (עמ' 110-109 לפרוטוקול המתומלל).
עו"ד אפיק הציג מצג שוא, כי המניות קיימות והעביר לוינטון העתק של מיסמך שהציג כאישור של הנומיני, לאחר השחרת פרטיו, מבלי שקבל את האישור בעצמו מידי נומיני כלשהו, אלא אישית מרייפמן, זאת בנגוד לסעיף 2.1.2 להסכם שקבע, כי קבלת אישור הנומיני להחזקת המניות על ידי עו"ד אפיק עצמו כנאמן, מהוה תנאי מתלה להעברת כספי ההלוואה ובנגוד לסטאנדארט הסביר המצופה מכל נאמן ועו"ד סביר.
...
תביעת וינטון נגד נפתלי שני – נדחית.
תביעת וינטון נגד נושאי משרה נוספים באמבלייז – נדחית.
תביעת וינטון נגד עו"ד גיצלטר והשותפות – נדחית.