בפסק דינו מיום 12.9.21 קיבל בחלקה בית הדין האיזורי את התביעה וחייב את המעסיקה לשלם לעובד: גמול עבור עבודה בשעות נוספות בסכום של 61,488 ₪, זאת לאחר שנקבע כי חוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א - 1951, חל על העסקת העובד, וכי בהיעדר ניהול רישום של כרטיסי נוכחות ומשנדחו רשומי העובד יש לפסוק את הגמול לפי החזקה הקבועה בסעיף 26ב לחוק הגנת השכר, תשי"ח - 1958; החזר נכויי שכר שלא כדין בגין הישתתפות עצמית בתאונות ובגין קנסות תעבורה (15,163.93 ₪ ו- 6,094 ₪, בהתאמה); הלנת שכר אוקטובר 2017 (1,200 ₪); הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד בסכום של 7,000 ₪.
ביום 11.11.21 ניתנה החלטת רשמת בית דין זה, השופטת אפרת קוקה, לפיה "על פני הדברים ובהתאם לנתונים המתועדים במערכת נט המשפט, העירעור הוגש באיחור של ממש ובכוונת בית הדין שלא לקבלו לרישום. טרם מתן החלטה .." רשאית המעסיקה להגיש את התייחסותה.
אף לא למותר לציין, במאמר מוסגר, כי תקנות סדר הדין החדשות, העתידות להכנס לתוקף בתקופה הקרובה, מחייבות את בעלי הדין לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית ולא לעשות שימוש לרעה בהליכי בית משפט (ראו עקרונות היסוד של התקנות המעוגנות בתקנות 3(ב) ו-4 לתקנות אלה; ראו גם עניין פלוני, פיסקה 15), ולכך יש כמובן משמעות גם לצורך בחינת האפשרות של העדפת מועד הידיעה על פני מועד ההמצאה הפורמאלי וכן לצורך העברת נטל השיכנוע בהקשר זה."
בית הדין האיזורי היה ער לאמור ונימק את קבלת תביעת העובד גם בכך שגובה הנזק לרכב לא הוכח, כי הרכב עליו נהג העובד הוצמד אך ורק אליו, כך שהנזקים לרכב נגרמו "בהכרח על ידו" וכי "מקובלת עלינו עמדת התובע כי מהחשבוניות שצורפו תיק בגין חיוב הנתבעת בהישתתפות העצמית על ידי חברת בלו סקיי, לא ניתן לדעת כי מדובר בנזקים שנגרמו לרכב עליו נהג התובע (סעיף 71 בסיכומי התובע). בסיכומיה, טענה הנתבעת כי התובע קיבל על עצמו את האחריות לנזקים והפנתה לשיחות מוקלטות של התובע עם חברת ההשכרה (סעיף 38 בסיכומיה), אלא שההקלטות לא צורפו. ההלכה בנוגע לאי הבאת ראיה או הזמנת עדים שיש בהם כדי לשפוך אור על הנסיבות ששנויות במחלוקת ולתמוך בגירסתו של אותו צד ידועה, ומחדלה של הנתבעת בעיניין זה פועל לחובתה". קביעות אלה נטועות בחומר הראיות שלפני בית הדין האיזורי ובקביעות כגון אלה אין ערכאת העירעור נוהגת להתערב.
בית הדין האיזורי קבע כי המעסיקה לא הוכיחה את הקנסות וכך נקבע: "הנתבעת נימנעה כאמור מהצגת העתק הקנסות אותם קזזה משכרו של התובע, הגם כי הנתבע 2 הודה כי הדוחות הוצאו על שם חברת בלו סקיי (...), ועל כן יכלה הנתבעת לפנות אליה לקבל העתק הדוחות ולהציגם בפנינו. הנתבעת צרפה אל ראיותיה העתק מדוח חניה על שם עובד אחר, יחזקאל שגיא, דהיינו יש והקנסות שקוזזו נעשו על ידי עובד אחר. הנתבעת לא הוכיחה כי הקנסות שקוזזו יש ליחסם לתובע דוקא. אשר על כן, גם בענין הקנסות שקוזזו לא ניתן לומר כי מדובר בסכום קצוב". גם קביעות אלה הן קביעות עובדתיות המבוססות על הראיות שלפני בית הדין ובכגון אלה אין ערכאת העירעור מיתערבת.
...
סבורני כי שיקולים אלה המתמקדים בתום לבו הדיוני של בעל הדין שלגביו נטען כי ידע על פסק-הדין ועל תוכנו בטרם הומצא לו, מקבלים משנה תוקף כאשר נסיבות הידיעה הנטענת הינן צפייה יזומה בפסק-הדין במערכת "נט המשפט" ועמד על כך כב' השופט ד' מינץ בציינו כי 'טענות בעל דין בדבר אי המצאת החלטה או פסק דין כדין, שעה שאין חולק כי צפה בה, מעוררות אי נוחות והדבר אכן עשוי לעלות לכדי חוסר תום לב דיוני [.
]
הטעם היחיד אליו הפנתה המעסיקה נוגע לסיכויי הערעור, ובלשונה יש להאריך לה את המועד להגשת הערעור "לאור הטענות המפורטות בכתב הערעור". לאחר שבחנתי את טענות המעסיקה בהודעת הערעור אני סבור כי לא עלה בידי המעסיקה להצביע על סיכויי ערעור המצדיקים איחור של 20 ימים בהגשת הערעור, וזאת מהטעמים הבאים:
גמול עבור עבודה בשעות נוספות - יוזכר כי הנטל להוכיח כי חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על העובד מוטל על המעסיקה.
בית הדין האזורי היה ער לאמור ונימק את קבלת תביעת העובד גם בכך שגובה הנזק לרכב לא הוכח, כי הרכב עליו נהג העובד הוצמד אך ורק אליו, כך שהנזקים לרכב נגרמו "בהכרח על ידו" וכי "מקובלת עלינו עמדת התובע כי מהחשבוניות שצורפו תיק בגין חיוב הנתבעת בהשתתפות העצמית על ידי חברת בלו סקיי, לא ניתן לדעת כי מדובר בנזקים שנגרמו לרכב עליו נהג התובע (סעיף 71 בסיכומי התובע). בסיכומיה, טענה הנתבעת כי התובע קיבל על עצמו את האחריות לנזקים והפנתה לשיחות מוקלטות של התובע עם חברת ההשכרה (סעיף 38 בסיכומיה), אלא שההקלטות לא צורפו. ההלכה בנוגע לאי הבאת ראיה או הזמנת עדים שיש בהם כדי לשפוך אור על הנסיבות ששנויות במחלוקת ולתמוך בגרסתו של אותו צד ידועה, ומחדלה של הנתבעת בעניין זה פועל לחובתה". קביעות אלה נטועות בחומר הראיות שלפני בית הדין האזורי ובקביעות כגון אלה אין ערכאת הערעור נוהגת להתערב.
לאור המקובץ, לא שוכנעתי כי עלה בידי המעסיקה להצביע על טעם מיוחד שיצדיק את הארכת המועד.
סוף דבר
לאמור כלל האמור, הבקשה להארכת מועד נדחית וערעור המעסיקה לא יתקבל לרישום.