הנתבעת 2 (להלן:"אגמון") הסבירה את אופן ההסכמה וחישוב השכר והתלוש:
שכר בסיס בחוזה, במכפלת שעות עבודה רגילות; בתלוש מצוינות ש"נ (מתוכנת נוכחות שעוברת לתוכנת שכר) ותמריץ, כשהפנסיה וכל התנאים הסוצאליים מחושבים בהתאם.
לא זו אף זו, לפי ניסיוננו בהליכים השונים, עסקינן בעלות של מאות בודדות של שקלים (ולא שחלילה מזלזלים אנו בסכום כאמור), אך בכף השניה של המאזניים, מצוי הבטחון כי מבין עד את שנשאל ותשובתו מובנת אף היא!
ב. נדמה כי הדברים ברורים ומובנים מאליהם משתי דוגמאות נוספות:
בדיון המוקדם עתר התובע בהקשר למסרונים (שצורפו עוד להגנה) והתובע עצמו ציין כי יש לו בבית טיוטת הסכם שקבל מהמזכירה, תוך שטען מה כתוב בו וכו'.
עיון בהודעה (א' להגנה; נחתמה ע"י התובע ב-20.1.16) מלמד כי צויין במפורש כי שכר שעה הוא 27 ₪ נטו וכי בכל מקרה מתחייבת הנתבעת כי שכר שעה, בצרוף הבראה, נסיעות, ש"נ/שבת – נטו, לא יפחת מ-35 ₪ נטו.
ודאי כך, כשטען כי "במשך כל תקופת העסקתו" לא קיבל הודעה – מה שהוכח כלא נכון!
כך, מחשב הוא על בסיס טענתו את תלושי השכר – אך מיתעלם מההודעה, ומכך כי מדובר על שכר מוסכם נטו ("בַּייד") לשעה ומכך, שככל שלא פחת שכרו (ברוטו) משכר המינימום, כולל רכיבי ש"נ וזכויות נילוות ששולמו – הרי אין בכך כל פגם, ודאי לא, כשש"נ שולמו, כאמור ב-% המקובלים.
נזכיר עוד כי התובע בחישוביו נסמך אך על מספר השעות הנוספות שצוינו בכל תלושיו, לא חישב באופן שונה את דוחות הנוכחות (כולל לא עפ"י טענותיו בתצהירו, "עפ"י ייעוץ משפטי").
...
הודעה על תנאי עבודה + תלושים כדין
נדחית טענת התובע כביכול, לא קיבל הודעה על תנאי עבודתו בשפה המובנת לו. ראוי להזכיר בהקשר זה , כי אם טען שתצהירו הוסבר לו והבינו, כשהוסבר לו בשפה העברית , וכשטען ברישא עדותו כי הוא מבין עברית – ודאי וודאי לא ראויה היתה טענתו זו שבתביעה.
הנה כי כן – נדחית טענת הקיזוז.
נדחית טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת.
לאחר ששקלנו הטענות כולן, התרשמותנו מהעדויות, העלמותו של התובע (שאף לא טרח לפנות לנתבעת ולטעון לזכאות כלשהי מאלה שתבע, בטרם תביעתו) קביעותנו ותוצאת פסה"ד מול התביעה – יישא כל צד בהוצאותיו.