בחקירתו העיד התובע אודות תיפקודו: "התיפקוד שלי אחרי התאונה ברמה אישית, ברמת כאבים, היה לי הרבה יותר קשה. אני לא יכולתי תמיד, לא הרשיתי לעצמי לומר את זה למעסיק או שיידעו שאני, יש לי בעיות שאני סובל מהן, כי היה לי חשש, מה לעשות, לאבד עבודה והפרנסה שלי הייתה לי חשובה, לי, למשפחתי. שוב, כמו שציינתי, אני מפרנס עקרי ואני בן אדם חרוץ, וכן, היה לי חשוב לשמור על רמת התפוקה שלי ולא להפגע מזה" [עמ' 14 לפרו'].
התובע הצהיר באשר לשכרו במקום העבודה בו עובד כיום לאחר שהתפטר מעבודתו בבנק: "בדצמבר 2016, התחלתי לעבוד בחברת ביטוח, חברה לביטוח, כמשווק פנסיוני, בה הנני עובד עד היום. חשוב לי לציין שבסיס השכר בעבודתי [בחברת הביטוח] נמוך בכ – 1,000 ₪ לחודש, מבסיס השכר אותו הרווחתי בבנק..." [סעיף 23 לתצהירו].
בחקירתו נישאל התובע, בין היתר, האם עבד שעות נוספות בחודש הסמוך לתאונה הראשונה והשיב: "יכול להיות". מעדותו של התובע עולה גם כי בסמוך לאחר התאונה הראשונה עבד, במקביל – גם בעבודת משק בית על מנת לעזור להוריו [עמ' 25 לפרו'].
מאז התאונות עבד התובע באופן רציף בשני מקומות עבודה משך מספר שנים, והתקדם משמעותית בשכרו.
...
כעולה מהמפורט לעיל, אני קובע כי בגין אובדן כושר עבודתו בעתיד של התובע יש לפצותו בשל גריעת שכר אפשרית כוללת בסך 300,000 ₪.
סך הפיצויים
מצאתי לקבל את התביעה, כך שהסכום לו זכאי התובע כפיצוי הוא סך של 360,000 ₪ הכולל את סכומם של סך הפיצויים בראשי הנזק השונים, כדלקמן:
הפסד שכר לעבר (כולל פנסיה)
אובדן כושר השתכרות לעתיד ופנסיה
10,000 ₪
300,000 ₪
עזרת הזולת (לעבר ולעתיד)
הוצאות רפואיות (לעבר ולעתיד)
4,000 ₪
----
כאב וסבל עבור שתי התאונות
46,000 ₪
סך הכל
360,000 ₪
סוף דבר
אני פוסק כי:
התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סך של 360,000 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובע - החזר שכר טרחת עורך דין בסך 54,756 ₪, וכן - תישא הנתבעת בהחזר האגרה ששילם התובע בנדון.