בהיעדר תשובה מטעם התובע, נשלחה אליו ביום 21.7.14 הודעה על דחיית התביעה בהתאם לתקנה 8 לתקנות הביטוח הלאומי (הגשת תבעה לגימלה ואופן תשלומה), התשנ"ח-1988.
אולם, התביעה נדחתה בשל אי-המצאת מסמכים ופרטים מצד התובע, ונפתחה למעשה מחדש רק לאחר כשבע שנים, ביום 10.2.21.
באשר לכתובת מגוריו של התובע, ברע"א 5255/11 עריית הרצליה נ' אברהם חנוך כרם (11.6.2013) נקבע כי "בבסיס חזקות המסירה בדואר עומד טעם כפול: האחד עניינו בחובה החוקית של כל תושב לעדכן את מירשם האוכלוסין על כל שינוי במענו ... הטעם השני טמון בניסיון החיים והשכל הישר המלמדים כי מיסמך שנשלח בדואר מגיע ליעדו ברוב המכרים של המקרים ... המחוקק קבע כי שילוב טעמים אלה מצדיק לקבוע כממצא עובדתי שמסמך שנשלח בהתאם לחיקוק הרלוואנטי (דואר רשום עם אישור מסירה כשמדובר במסמכים המומצאים לפי חוק סדר הדין הפלילי; ודואר רגיל כשמדובר בפקודת המסים (גביה)– הגיע ליעדו; ודי בכך כדי לכונן ידיעה קונסטרוקטיבית של הנאשם או החייב על אודות ההליכים המתנהלים נגדו".
אין מחלוקת כי התובע ביקש לחדש את הטיפול בתביעתו בחלוף כשבע שנים ממועד דחייה התביעה.
תחילה אישר כי הגיע פיזית לסניף והגיש את התביעה לדמי פגיעה, וגם נהג לקבוע תור כדי לברר את עניינו, אולם לאחר מכן נישאל האם ידע כי יש אפשרות לקבוע תור בסניף, והשיב בשלילה, ומייד בהמשך סתר את עצמו שוב כשאישר כי הגיע לסניף כדי לברר לגבי קצבת ילדים ביום 10.3.14.
בחקירתו הנגדית נישאל התובע מהיכן היה לבא-כוחו הטופס שצורף עם פרטי חשבון הבנק (אותו מיסמך שצורף למכתבי הנתבע בשנת 2014), ותשובותיו היו לאקוניות ומעורפלות כאשר תחילה הסביר כי הוא שהביא לבא-כוחו את הטופס מהביטוח הלאומי וכאשר עומת עם טענתו הקודמת כי לא היה בסניף לטענתו, טען כי ביקש ממישהו שיביא לו את הטופס,[footnoteRef:7] ובחקירה החוזרת כאשר נישאל כמה פעמים מילא טפסים, השיב "לא זוכר, פעם אחת".[footnoteRef:8] טענה זו אינה מתיישבת עם כך שתחילה הגיש בעצמו את טופס התביעה ולאחר מכן מילא שוב את הטפסים החסרים אצל בא-כוחו.
...
באשר לנטל ההוכחה נקבע בפרשת יברקו כי "ב"כ המערערת ניסה לטעון, כי משעל ידי המוסד לא הוצגה ראיה פוזיטיבית המעידה על כך שהמערערת קיבלה את המכתב, היה על בית הדין האזורי לקבוע, כי המכתב לא התקבל על ידי המערערת, ולפיכך תביעתה לא התיישנה. טענה זו דינה להדחות, שכן בנסיבות המתוארות בפסק דינו של בית הדין האזורי בדבר אופן פעולתה של המערערת לאחר מתן החלטת הדחייה, ומשב"כ המוסד הציגה כאמור העתק של מכתב הדחיה עליו צוינה המילה 'רשום', נטל ההוכחה כי המערערת לא קיבלה את מכתב הדחיה הועבר אל כתפיה של המערערת. נטל שלאור כל האמור, המערערת לא עמדה בו". חזקה זו היא עובדתית וניתנת לסתירה.
ממכלול התשובות שוכנענו כי התובע ידע על מכתב הדחייה שנשלח ביום 21.7.14, או בסמוך לכך, ולכן חידוש התביעה רק מספר שנים לאחר מכן, ביום 10.2.21, מצדיקה את יישומו של סעיף 296(ב) לחוק.
]
מכל הטעמים המפורטים לעיל ועם כל הצער שבדבר, התביעה נדחית.