באותו יום נימסר לו מכתב פיטורים בזו הלשון:
"בהמשך לשימוע שנערך ביום 18.10.2017 ובהמשך לשיחת פיטורים מיום 22.10.2017, הרינו להודיעך על פיטוריך. הפיטורים יכנסו לתוקף לאחר מתן תקופת הודעה מוקדמת בת 21 ימים, דהיינו ביום ה- 11.11.2017. פדיון הודעה מוקדמת והבראה ישולם בשכרך האחרון בגין חודש 11/2017. מותנה במסירת אישור כניסה ליישוב ברקן במיידי. מועד תחילת יחסי העבודה הוא ביום 6.9.2015 ומועד סיומם הוא ביום 11.11.2017."
הנתבעת שללה מהתובע את פצויי הפיטורים ומאחר שלא החזיר את אישור הכניסה לישוב ברקן, אף לא שילמה לו את ההפרשות הפנסיוניות.
בהתאם למימצאי הבדיקה, מר קטרון סבר כי התובע נמצא דובר שקר בשאלות א' ו-ד', ולגבי שאלות ב' ו-ג' "עוצמת התגובות פחותה, אך לא ברמה כזו שניתן לזכות".
בהקשר זה נדגיש, כי אם לשיטתה של הנתבעת , לאחר תיחקור מקיף של עובדי המפעל, הוברר לה כי התובע הוא הגורם הבעייתי שהביא לחבלה ולגניבה, מדוע אם כן נדרשה לבצע בדיקות פוליגראף נוספות כשנה וחודשיים לאחר פיטורי התובע? שמא לא ידו של התובע במעל?
רביעית, אמנם הנתבעת טענה, כי התובע פוטר בשל "בעיות משמעת נוספות שארעו ולאור אי לקיחת אחריות וכן אי מגמת שיפור". ברם, החשד כנגד התובע בעיניין החלפת מדבקות (הגם שלדידה, כלשונה, "סתם בשביל ההלצה"), לא אומת בבדיקת הפוליגרף.
...
אשר על כן, התביעה ברכיב זה נדחית.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שבפנינו, הגענו למסקנה שלפיה דין התביעה ברכיב זה להתקבל.
סוף דבר
אשר על כן, על הנתבעת לשלם לתובע, תוך 30 יום מהיום, את הסכומים הבאים:
פיצויים בגין פיטורים שלא כדין בסך 5,000 ₪.