כך שעל מעסיק הטוען לשלילת פצויי פיטורים מהעובד, הנטל להוכיח מחד את אותם מעשים או מחדלים המיוחסים לעובד ואשר בעטיים לטענתו הוא פוטר, ומאידך שומה עליו להראות כי אותם מעשים או מחדלים מצדיקים שלילת פצויי פיטורים, במלואם או בחלקם.
...
"
ומן הכלל אל הפרט; אין חולק כי לא הוצגה לפנינו הודעה לעובד או הסכם עבודה, כאשר לא נעלמה מעינינו טענת הנתבעת לפיה היא החתימה את התובעת על הסכם עבודה אלא שהקלסר בו תויק נעלם מהסטודיו - מדובר לטעמנו בטענה שנטענה בעלמא ולא נתמכה ולו בבדל ראיה ולא לא מצאנו לנכון לקבלה.
דיון והכרעה
סעיף 26א(ב)(1-2) לחוק הגנת השכר, תשי"ח-1958 (להלן - חוק הגנת השכר) מאפשר לבית הדין לחייב מעסיק שלא מסר לעובד תלוש שכר במועד בפיצוי סטטוטורי עבור כל תלוש וכדלקמן - "(1) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר עד המועד האמור בסעיף 24(ג), בניגוד להוראות סעיף 24(א), או כי המעסיק מסר לעובדו, ביודעין, תלוש שכר שלא נכללים בו פרטי השכר ששולם לעובד, כולם או חלקם, בניגוד להוראות סעיף 24(ב), רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן – פיצויים לדוגמה), בשל כל תלוש שכר שלגביו פעל המעסיק כאמור".
עוד קובע החוק להגנת השכר חזקה בדבר הידיעה שיש לייחס למעסיק בכדי לחייבו בפיצוי וכדלקמן: "(2) מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק ביצע הפרה כאמור בפסקה (1) בשני חודשים לפחות בתקופה של 24 חודשים, חזקה היא כי המעסיק ביצע את ההפרה ביודעין, אלא אם כן הוכיח המעסיק אחרת". לבסוף, קובע ס"ק (3) פיצוי שלא יעלה על 5,000 ₪ בגין כל הפרה של החוק, אלא אם ייקבע סכום אחר מטעמים מיוחדים שירשמו.
דיון והכרעה
בשים לב לקביעתנו לעיל, בדבר אי הוכחת טענות הנתבעת בדבר שלילת זכאות התובעת לפיצוי פיטורים, וכן קביעתנו לפיה לא הוכח כי התובעת פגעה בעסק של הנתבעת, הרי שדין טענת הקיזוז להידחות מאותם הטעמים.
סוף דבר
משקיבלנו את התביעה ברובה, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
סכום של 5,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד.