ב-עש"מ 3789/04 אריה ציפורי נ' נציבות שירות המדינה, פ"ד נ"ט(1) 721, עמ' 727 (להלן: "עניין ציפורי") עמד בית-המשפט העליון על-כך, שאין זה ראוי להעמיד עובד שפוטר בגין עבירת משמעת במצב טוב משהיה בו אילו פרש בדרך הרגילה.
למרות חומרת העבירה הטמונה בהכאת תלמידים בידי מוריהם סבר בית-המשפט העליון, שניתן להסתפק בפיטורי המערערת ואולם:
"... שבהתחשב בנסיבותיה האישיות המיוחדות, רואה אני להקל באמצעי המשמעת במידה מסויימת. לפיכך אמצעי המשמעת של פסילה משירות המדינה לפרק זמן של 4 חודשים יבוטל, וכך גם יבוטל אמצעי המשמעת של הורדה בדרגה; בשני עניינים אלה רואה אני להקל עם המערערת, כדי לא לפגוע בזכויותיה הכספיות עם פיטוריה". (ההדגשה שלי – י.ג.).
לא מצאתי שיש לפגוע בזכויותיו הממוניות של שורקי, ולשלול ממנו את קיצבתו".
...
בניגוד לעמדת ההגנה סבורני, כפי שאף קבע בית הדין, שהמעשים בגינם הורשע המערער חמורים הם. המערער עסק במהלך עבודתו, בתוקף תפקידו בתחנת מע"מ נצרת, בתיקו של אדם שעמו היו לו קשרי חברות, ובכך פעל המערער תוך ניגוד עניינים של ממש בניגוד לנהלים ולכללים ברורים בשירות המדינה והתעלם מאיסורים שחלו עליו כעובד ציבור.
אין אפוא מקום להתערב במסקנתו של בית הדין, לפיה המעשים בהם הורשע המערער חמורים הם.
באשר לטענת ב"כ המערער, לפיה לא נתן בית הדין משקל לשנות עבודתו הארוכות בשירות המדינה, ההערכה הרבה לה זכה מצד הציבור עמו בא במגע, מצד עמיתיו לעבודה והממונים עליו, וכן נסיבותיו האישיות, הכלכליות והמשפחתיות, סבורני, מעיון בגזר הדין המשלים, כי בית הדין בהחלט נתן דעתו לנסיבותיו האישיות של המערער, הוותק הארוך של עבודתו ברשות המסים, העובדה ששירותו היה בדרך כלל תקין, ואף מעבר לזה, וכן מצבו הכלכלי והבריאותי, ואולם סבורני, שהיה מקום בנסיבות העניין, ליתן משקל גבוה יותר לנסיבות אלה.
יחד עם זאת, נוכח גילו של המערער, שנות עבודתו הארוכות מאוד בשירות המדינה, ההערכה לה זכה בעבודתו זו, ומצב בריאותו, הגעתי לכלל מסקנה שיש להתערב בגזר-דינו המשלים של בית הדין במובן זה שבתקופת פסלותו לשירות המדינה עד גיל 67 ישולמו למערער 90% משיעור הגמלה שהייתה מגיעה לו לפי חוק שירות המדינה (גמלאות) אלמלא נפסל, וזאת בתחולה רטרואקטיבית מיום 10.3.2019 ואילך, ולעניין זה בלבד, אני מקבל את הערעור.