מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שלילת זכאות לדמי מחלה

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מכאן וככל שלא יכול היה התובע לשוב לעבודתו בתום התקופה בעדה שולמו לו דמי פגיעה, עקב מצבו הבריאותי - היה התובע זכאי לפצויי מכוח חוק הביטוח הלאומי השולל זכאות לדמי מחלה מכוח חוק דמי מחלה[footnoteRef:31].
...
] אשר על כן – דין תביעת התובע כנגד מר כרמל להידחות.
אין בידינו לקבל את טענות התובע בפרט משאפשרה הנתבעת לתובע גישה, אף באמצעות אדם מטעמו, למחשבי הנתבעת על מנת לנסות ולאתר מסמכים נוספים וכי הלכה למעשה לא היו בידיה מסמכים נוספים מעבר לאלו שגולו במסגרת ההליך משנמחקו בטעות[footnoteRef:39].
] סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן: הפרשי גמול העסקה בשעות נוספות - בסך 6,371.34 ₪ בערכי נטו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מאמצע תקופת העבודה; דהיינו, מיום 1.4.2006 ₪; דמי הודעה מוקדמת - 3,906 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.10.2009.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

שלילת דמי מחלה במקרה של עבודה בזמן המחלה סעיף 10 לחוק דמי מחלה, התשל"ו-1976 קובע אימתי ישללו דמי מחלה לעובד: "עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, ואם כבר שולמו, רשאי המעסיק או קופת הגמל, לפי הענין, לתבוע החזרתם או לנכותם מכל סכום שהם חבים לעובד."מיום 15.7.2014
...
הכפלת התוצאה המופיעה בסיפא של סעיף ב' דלעיל – 79 ימים, ביחס של 97% וכפי שנקבע בסעיף ג' דלעיל, מביאה למסקנה כי תקופת המחלה עומדת על 77 ימים (במעוגל).
בסיכום ולאור כל האמור לעיל, "תקופת המחלה" שיש לשלם בגינה הינה של 75 ימים.
לסיכום התביעות (ד"מ 36522-11-14 וד"מ 26511-01-15) מתקבלות.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כאן המקום להעיר שעל פי חוק דמי מחלה תשל"ו- 1976, קבע המחוקק מתי נשללת הזכאות לדמי מחלה וזאת במקרה בו העובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת, לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, אך אין זה המקרה שלפנינו.
...
סוף דבר- הבקשה נדחית.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במצב דברים זה אינני סבורה, כי יש בחתימתו של רופא אחר מן הרופאה ששמה צוין בכותרת האישור, תוך ציון כל פרטיו של הרופא המאשר לרבות חותמת קופת החולים, כדי לפגום בתקינות האישור ולשלול את זכאותו של התובע לדמי מחלה על יסוד פגם זה בלבד.
...
יוער, כי תחשיב הנתבעת על פי 11 ימי הבראה בלבד אינו מביא בחשבון את וותקו של התובע בנתבעת, ומשכך דינו להידחות.
סיכום לאור האמור לעיל, התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 ימים ממועד מסירת פסק דין זה לידיה, את הסכומים הבאים: דמי מחלה בסך 900 ₪; פיצויי פיטורים בסך 4,969 ₪; הפרשי שכר בסך 750 ₪ (300 ₪ בגין חודש 6/2015 ו- 450 ₪ בגין חודש 7/2015); פיצוי בגין היעדר הפרשות לפנסיה (תגמולי מעסיק) בסך 1,128 ₪; דמי הבראה בסך 1,225 ₪; פדיון חופשה בסך 2,880 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

החברה טענה מנגד בכתב הגנתה כי בתקופה אשר ביחס אליה ביקש מר עוזרי לקבל דמי מחלה, בפועל עבד מר עוזרי במקום עבודה אחר ומשכך נשללה זכותו לקבל דמי מחלה.
...
דיון והכרעה אקדים ואציין כי מצאתי מקום להיעתר לבקשה לדחיית מועד גילויו של דוח החקירה.
העדרה של גרסה זו מכתב התביעה תומך בכך שיש להיעתר לבקשה.
עצם היעתרות לבקשה זו אינו מלמד על המשקל שמייחס בית הדין לדוח החקירה, בשלב זה. ערה אני לכך שהסיכון הכללי שחשיפת בעל דין לראיות הצד שכנגד טרם מסירת גרסתו עלולה ליצור גרסת בדים אינו יכול כשלעצמו לשמש הצדקה לסטיה מסדר הבאת הראיות (רע"א 5266/10 פלוני נגד מרכז רפואי (15/8/10)), אלא שבענייננו סבורני כי מדובר בנסיבות המצדיקות היעתרות לבקשה וממילא אין בכך כדי לשנות מהסדר הרגיל של הבאת הראיות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו