לאחר דיון בבקשה לצוו מניעה זמני, במהלכו נחקרו המבקש בבקשה - המשיב בבקשת רשות העירעור שבפני - וראש המינהל, פסק בית הדין האיזורי כי "דין הבקשה להיתקבל. החלטת הפיטורים בטלה".
בית הדין קיבל את טענת המבקש לפיה העסקתו בחוזה אישי "אינה שוללת ממנו באופן אוטומאטי את הזכות לחסות תחת ההגנה הארגונית" וכי נידרשת הסכמה מפורשת של הצדדים בחוקת העבודה לשלילת ההגנה הארגונית.
אכן, טענות הערייה באשר לסוגית חלות ההגנה הארגונית על מי שחותם על הסכם בכירים, בנסיבות עובדתיות של אישור תנאי השכר בהסכם על ידי נציג העובדים, ראויות לליבון מעמיק, אך הליך ערעורי על החלטה בסעד זמני, אינו ההליך המתאים, במקרה הרגיל, לבירורן של סוגיות מעין אלה בכלל ובנסיבות בהן קיימות קביעות עובדתיות לכאוריות בלבד, אשר מבקש ביטול ההחלטה של הערכאה הדיונית חולק עליהן, בפרט.
...
משהגעתי לכלל מסקנה, מהנימוקים שיפורטו להלן, כי אין מקום לקבלת בקשת רשות הערעור, חרף הטענות הראויות לליבון שהועלו בה, אסתפק בהנמקה תמציתית של ההחלטה, על מנת שלא לפגוע בלוח הזמנים המואץ שנקבע.
לאחר דיון בבקשה לצו מניעה זמני, במהלכו נחקרו המבקש בבקשה - המשיב בבקשת רשות הערעור שבפני - וראש המינהל, פסק בית הדין האזורי כי "דין הבקשה להתקבל. החלטת הפיטורים בטלה".
בית הדין קיבל את טענת המבקש לפיה העסקתו בחוזה אישי "אינה שוללת ממנו באופן אוטומטי את הזכות לחסות תחת ההגנה הארגונית" וכי נדרשת הסכמה מפורשת של הצדדים בחוקת העבודה לשלילת ההגנה הארגונית.
היום, אגב כתיבת החלטתי בבקשת רשות הערעור, הוגשה בקשת המשיב לאפשר לו להגיב לבקשות הצירוף בתוך 7 ימים.
דיון והכרעה
לאחר בחינת הבקשה לרשות הערעור, החלטת בית הדין האזורי ומכלול החומר בתיק, הגעתי לכלל מסקנה כי אין לקבל את בקשת רשות הערעור, אף ללא צורך בקבלת עמדת המשיב.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית, מבלי לקבוע ממצא כלשהו לגוף טענות העירייה, ועמה נמחקות הבקשות השונות שהוגשו על ידי הצדדים.