בעב"ל 83/06 ג'אן טייץ נ' המוסד לביטוח לאומי (ניתן ב- 2.6.09), נקבע, כי:
"... כך דרך כלל, כך במיוחד בעידן הגלובליזציה בו מתקיימת ניידות תכופה ולעיתים אף קבועה ברחבי העולם, אין לשלול מציאות לפיה יהיו לאדם זיקות מהותיות לישראל, גם אם הוא מחלק עתותיו בשהייה בארץ ומחוצה לה, כשם שאין לשלול בהכרח תושבות כפולה, בדומה לאזרחות כפולה. במסגרת זו ובהיותם חלק אינטגרלי מתופעה כלל עולמית זו, רבים וטובים מאזרחי ישראל ותושביה, צעירים ומבוגרים כאחד, עושים תכופות בביקורי בני מישפחה הפזורים ברחבי תבל, וטועמים טעמו של "העולם הגדול" בהתפתחותם המקצועית והעסקית לצרכי לימודים, או עבודה מחוץ לישראל, כמו גם בידע שהם מביאים עימם לקהילה הבינלאומית.
על רקע זה, מוצאת ביטויה המגמה שבדין להגמשת פרשנות המונח "תושב ישראל" אף בהוראות חוק הביטוח הלאומי, במסגרתן מוכרת שהות ממושכת של תושב ישראל בחוץ לארץ, מבלי שתישללנה זיקתו לישראל וזכותו לגימלה, כגון בסעיפים 324 ו- 324א לחוק.
לכך יש להוסיף את העובדה, כי לאחר כחמש שנים, ב- 18.3.07, פנה התובע שוב ביוזמתו באמצעות רואה החשבון שלו (נ/15), לבירור זכויותיו אצל הנתבע, "בין אם הוא שוהה בחו"ל לצרכי עבודתו, וכן אם הוא ממשיך לעבוד בחו"ל גם אחרי הגיעו לגיל פרישה". מניסוחה של הפניה, ניתן ללמוד בבירור, שהתובע לא העביר את מרכז חייו מישראל לפולין, אלא "שוהה" בפולין לצרכי עבודה.
...
לאור כל האמור לעיל, במצטבר, היות והוכח בפנינו כי בזמנים הרלוונטיים לתביעה, מרכז חייו של התובע נותר בישראל, וכי שהייתו בחו"ל היתה לצרכי עבודה, אין לנו אלא לקבוע כי התובע נותר תושב ישראל, ומשכך הוא חייב בתשלום דמי ביטוח על פי חוק.
התביעה נדחית.
בנסיבות העניין, ועל אף התוצאה אליה הגענו, החלטנו שלא לחייב את התובע בהוצאות.