בפסק הדין בעיניין בוקריס הוטעם-
"בשל האופי המיוחד של השמירה של בית המלון על נכסי האורח, כאשר השליטה והחזקה בנכס נותרת בידי האורח, והמלון יכול להפעיל לרוב רק 'שמירה היקפית' בלבד, מצא המחוקק לנכון, להעניק לבית המלון הגנה מעט רחבה יותר משל שומר שכר רגיל, שבידו גם השליטה והחזקה בנכס הנתון לשמירה, ועל כן נוספו הפטורים שבסעיפים 12(ג) ו-12(ד) לחוק, והגיונם עימם. כאשר מדובר בנכסים רגילים שאורחי מלון נוהגים להביא עימם, תהיה אחריותו של המלון ככל שומר שכר אחר – שכן מידת התמריץ לגניבת חפצים 'סתם' הנה קטנה יותר מהתמריץ לגניבת חפצים יקרי ערך, והמלון צריך להפעיל מידה סבירה של שמירה היקפית כדי למנוע גניבתם. אותה מידת שמירה סבירה, עשויה שלא להספיק, כאשר מדובר בחפצים יקרי ערך, ועל כן, מצא המחוקק להטיל אחריות גם על האורח המתאכסן במלון, ליידע את המלון בדבר קיומם של אותם חפצי ערך, כדי שהמלון יוכל, לפי שיקול דעתו, להפעיל מידה מוגברת של שמירה עליהם."
פסיקה זו תומכת בפסקי הדין שאוזכרו ע"י ב"כ הנתבעת בסיכום טענותיה, אגב הפניה לדיון בבקשת ערעור בעיניין האחריות לחפציה של המשיבה, שכללו דברי הערך שלא נשמרו בכספת בית המלון ראה רת"ק (מחוזי ב"ש) 535-07-14 אסטרל ויליג' בע"מ נ' עינב אלמליח (נבו 13.08.2014) וכן פסיקת בית המשפט בתא"מ (שלום טב') 1951-06 פאדי גאנם נ' לקסן ישראל בע"מ (מלון הנסיכה אילת) (נבו 26.05.2008) שם נקבע כי –
"פטור המלון מחובתו כשומר שכר באשר לאובדנם של כספים, ניירות ערך או חפצי ערך שונים, אלא אם כן, מתקיימים שני תנאים מצטברים והם מתן הודעת האורח לבעל המלון על קיומם של אותם חפצים ברשותו, ואי דרישת בעל המלון למסירתם להחזקתו."
הטענה נוספת עליה נסמך ב"כ התובעת כדי לזכות את התובעת בסכום הנתבע (שכאמור לא הוכח עד תום) והמתייחסת לבקשתו לתלות בנתבעת את האחריות לגניבה בשל התרשלותה בשמירת תוצרי המצלמות, נזקקת להוכחת עילת תביעה בנזיקין, המחייבת ממילא הוכחת יסודות העוולה קרי חובת זהירות, התרשלות, קשר סיבתי ונזק – על-פי מאזן ההסתברויות.
...
בהקשר זה עדותה הובאה באריכות ויש בה כדי לבסס בסופו של יום את המסקנה בדבר העדר הוכחת הסכום שנגנב, שכן במלוא עדותה לא הצליחה התובעת להצהיר על מניית הסכום לאשורו ועל נסיבות העלמותו.
בע"א 542/87 קופת אשראי וחסכון אגודה הדדית בע"מ נ' מוסטפא בן אחמד עוואד, מד(1) 422 (1990) נפסק "ידוע, אין זה מספיק, שמזיק, החב בחובת זהירות, התרשל כלפי הניזוק. תנאי הוא לאחריותו של המזיק, כי התרשלותו היא שגרמה לנזקו של הניזוק. דהיינו, שקיים קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק. קשר סיבתי זה אינו רק 'עובדתי' אלא אף 'משפטי', אשר 'נקבע על ידי תהליך' של בחירה מתוך ה-' 'causa sine qua non(השופט זוסמן בע"א 704/71). מבחניו של קשר סיבתי זה קבועים בסעיף 64(2) לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], לפיהם לא תוטל אחריות על אדם, אם 'אשמו של אדם אחר הוא שהיה הסיבה המכרעת לנזק'. 'הסיבה המכרעת' נקבעת על-פי אמות מידה משפטיות, אשר במרכזן עומדים שלושה מבחנים חלופיים: מבחן הצפיות, מבחן הסיכון ומבחן השכל הישר (ע"א 23/61(".
במקרה דנן שוכנעתי כי העדר הנחת המזומנים הנטענים, יהא סכומם אשר יהא בכספת הינה הסיבה המכרעת לנזק הנטען ככל שאירע כמתואר.
שעה שנדחתה התביעה יש להיזקק לסוגיית הוצאות ההליך, במקרה דנן אני סבורה כי יש לחייב התובעת בסך של 1500 ₪ בגין שכ"ט עו"ד. לסכום זה יווסף סך של 300 ₪ בגין שכר העד בנימין, שישולם לידי הנתבעת שנשאה בו.
ניתן היום, ט"ו חשוון תשפ"ב, 21 אוקטובר 2021, בהעדר הצדדים.