על רקע זה נפסק (שם, בעמ' 812) כי "משפטנו קובע בסעיף 3(א) לחוק השליחות, כי 'השליחות מוקנית בהרשאה, שבכתב או שבעל-פה, מאת השולח לשלוח, או בהודעה עליה מאת השולח לצד השלישי, או על ידי היתנהגות השולח כלפי אחד מהם' [...]. פרושו של דבר, כי השליחות היא תופעה אובייקטיבית. היא איננה תופעה סובייקטיבית המותנית ברצונו של השולח. לכן, אם השולח יוצר מצג אובייקטיבי של הרשאת השלוח כלפי הצד השלישי, הרי שרואים את פעולת השלוח כפעולת השולח ('שלוחו של אדם כמותו'). במילים אחרות, דיני החריגה מהרשאה, הקבועים בסעיף 6 לחוק השליחות, כפופים להגדרות השליחות וההרשאה בחוק. מקום בו קיים מצג אובייקטיבי של הרשאה לבצע פעולה מסוימת אף-על-פי שהשולח לא הסמיך את השלוח לבצע פעולה זו, הרי שאין חריגה מהרשאה. בהעדר חריגה מהרשאה ממילא אין תחולה לדיני החריגה מהרשאה. עמדת משפטנו גורסת, כאמור, כי השליחות היא קטיגוריה אובייקטיבית, לכן אם צד שלישי סביר היה יודע או יכול היה לדעת כי היתנהגות השולח אינה מקימה מצג של הרשאה, הרי שאין הרשאה. לעומת זאת, אם הצד השלישי הסביר היה גורס כי אכן מתוך היתנהגות השולח כלפיה קיימת הרשאה מהשולח לשלוח לבצע פעולה משפטית מסוימת, הרי שההרשאה שרירה וקיימת".
כפי שנראה מיד, בין אם נהלך במשעולי חוק החברות ובין אם במשעולי חוק השליחות, נגיע לאותה תוצאה, והיא תקפות העסקה מזוית הראיה של הבנק, בשים לב לנתונים שעמדו לנגד עיניו בזמן אמת, ולראיות שבוססו במקרה זה.
בנסיבות העניין הבנק לא פעל בחוסר תום לב או ברשלנות נוכח המצגים שהוצגו לו מצד מורשי החתימה של חברת בראל
הבנק ייחס חשיבות רבה למצגים שהוצגו לו על ידי מורשי החתימה מטעם חברת בראל.
הוא העיר בעדותו כי מחא מול חברת פז על הנושא הזה בעל פה, אך קשה לקבל שאלה הם פני הדברים, בשים לב כי במקביל קיבלה חברת בראל את התקבולים מחברת מזרחי.
...
לדבריו הייתה אמורה להיות פגישת המשך בעניין ההסכמה המתגבשת, אלא שהוא לא הספיק לשאול את אביו, מר נחמן, מה קורה עם פגישת ההמשך לסיכום הנושא.
התוצאה
התביעה נדחית.
אני קובע כי על התובעים לשאת, ביחד ולחוד, בהוצאות שכ"ט ב"כ הבנק (נתבע 1) בסך 120,000 ₪ בתוספת מע"מ ובהוצאות הבנק בסך 12,000 ₪ (בשים לב לצורך של המצהירות מטעמו להכין את התצהיר ולהתייצב לעדות).