בית משפט השלום בכפר סבא
ת"פ 30729-11-11 מדינת ישראל נ' מקייטן
18 יוני 2013
בפני
כב' השופטת נאוה בכור
בעיניין:
מדינת ישראל
המאשימה
הראל מקייטן
הנאשם
נוכחים:
ב"כ המאשימה מתמחה גב' דוניה נעאמנה
הנאשם וב"כ עו"ד אבידן
גזר דין
להערכת השרות, במסגרת טפול ארוך טווח, יפחת הסיכון להישנות פגיעה חוזרת בקטין הנפגע ואף בילדיו הביולוגיים, כמו כן ייתכן ובאמצעות הטיפול שיעבור יוכל הנאשם לשקם את הקשר עם ילדיו שלו ועם בנותיו מנישואיו הראשוניים, שבעיתוי זה הנו מרוחק.
תקיפת קטין
קצרה היריעה מלהרחיב אודות חומרתן של עבירות אלימות כלפי קטינים, קל וחומר במסגרת התא המשפחתי ע"י מי שאמור להיות אחראי לשלומם ורווחתם.
בע"פ 4596/98 פלונית נגד מדינת ישראל, פ"ד נד(1) 145 קבע בימ"ש העליון באופן תקדימי כי יש לדחות את הטענה לפיה נתונה להורה הרשות לעשות שימוש באלימות ובענישה גופנית כלפי ילדיו כאמצעי חינוכי, וכך נקבע-
"ענישה גופנית כלפי ילדים, או השפלתם וביזוי כבודם כשיטת חינוך מצד הוריהם, פסולה היא מכל וכל, והיא שריד לתפיסה חברתית חינוכית שאבד עליה הכלח. הילד אינו רכוש הורהו; אסור כי ישמש שק איגרוף שבו יכול ההורה לחבוט כרצונו, כך גם כאשר ההורה מאמין בתום לב שמפעיל הוא את חובתו וזכותו לחינוך ילדו. הילד תלוי בהורהו, זקוק לאהבתו, להגנתו ולמגעו הרך. הפעלת ענישה לכאב ולהשפלה אינה תורמת לאישיותו של הילד ולחינוכו, אלא פוגעת בזכויותיו כאדם. היא פוגעת בגופו, בריגשותיו, בכבודו ובהתפתחותו התקינה. היא מרחיקה אותנו משאיפתנו לחברה נקיה מאלימות. אשר על כן, נדע כי שימוש מצד הורים בעונשים גופניים או באמצעים המבזים ומשפילים את הילד כשיטת חינוך, הנו אסור בחברתנו כיום".
בעבירות מסוג זה, עולים ערכים מוגנים שעניינם הגנה על שלמות התא המשפחתי, ושמירה על שלומו, גופו וכבודו של הקטין, כמו גם ערכים רחבים יותר כגון הצורך שבהגנתה של החברה על החלש בה וחסר הישע- באשר הוא.
בחינת נסיבות ביצוע העבירה, בהתאם לסעיף 40 ט לחוק, מעלה כי בנסיבות אלה אחז הנאשם בידיו בחוזקה במעילו של הקטין, גרר אותו לכיוון דלת הכניסה לבית, תוך שראשו של הקטין נחבט בקיר ובמשקוף הדלת, ולאחר מכן דחפו אל מחוץ לבית.
...
לסיכום, המליץ השירות לשקול את העדפת הפן השיקומי בעניינו של הנאשם נוכח התחלת שיתוף הפעולה שלו עם השירות, היותו המפרנס היחיד, קשייו הרגשיים, ודפוסי התנהגותו האימפולסיביים.
אכן, שיקוליו של השופט צריכים לעסוק גם בהיבטים כלליים של הענישה (מניעה, תגמול, הרתעה ועוד), אך בסופו של דבר הענישה היא אינדיבידואלית, ועל כן מצווה השופט להתאים את הענישה לנסיבותיו של הנאשם הניצב בפניו, ולתת את דעתו גם לשיקולים נוספים כמו שיקומו של העבריין".
לאור האמור, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר מותנה בן 8 חודשים, למשך 3 שנים מהיום, ובלבד שלא יעבור על העבירה בה הורשע או כל עבירת אלימות.