סעיף 5 להסכם קובע, כי "מוסכם כי בכל הפרה כמפורט או לחלופין במקרה של הפסקת הטיפול ע"י הלקוח, ישלם הלקוח את כל סכום שכ"ט כמפורט ללא קשר למצב התיק או העבודה אותה ביצע עורך הדין עד לאותו מועד".
אין מחלוקת שהתובע שילם את מלוא הסכום בהתאם להסכם, ולא נטען כי הייתה הפרה אחרת של סעיפים 1-4 להסכם.
ככל שהתשובה תהא חיובית, המשמעות היא שחל האמור בסעיף 5 להסכם והתובע לא זכאי להחזר כלשהוא, וככל שהתשובה שלילית – מדובר בהתפטרות של עורך הדין מיוזמתו, על המשתמע מכך לעניין החזר שכר הטירחה כפי שדורש התובע בתביעתו.
מהתכתובות עולה בבירור, כי התובע, שנראה שכלל לא ידע שהוגשה בקשת דחיה וכאשר על פניו נראה כי היה מדובר בדיון הוכחות עם השלכות כספיות לתובע, הופתע מדחיית הדיון וחשש מהשלכותיה.
משכך, היות שההליך שבפניי הוא תביעה קטנה, בו ככלל ישנה גמישות ראייתית, אני סבורה שדי בהצגת הסכם ההיתקשרות עם עורכת דין אחרת לשם המשך ייצוג בבית הדין הרבני - הסכם שלא נסתר - כדי לקבוע מה שווי העבודה שלא בוצעה ע"י הנתבע ובהתאם מה סכום ההחזר שעל הנתבע לשאת בו.
התובע תבע החזר הוצאות שכירות בגין דחיית הדיון בחצי שנה, אולם לא הביא כל ראיה, לא לעצם התשלום וגובהו, לא לעניין מועד הדיון שנקבע בסופו של דבר ככל שנקבע ומה שנקבע במסגרתו, ולא לעניין הקשר הסיבתי בין דחיית הדיון לתשלום שכר הדירה, ולכן איני מקבלת את התביעה בעיניין זה.
באשר לתביעה בגין הוצאות משפט, הרי שאלה ממילא נפסקים בנפרד לטובת צד שזוכה בהליך ואין צורך בהוספתם כראש נזק נפרד בכתב התביעה.
כך, לבקשת התובע לקבל החזר השיב הנתבע "אתה חייב לי כסף על ייצוג בהטרדה המאיימת, אתה לא מקבל שום צק", ובהמשך "עבדתי על התיק שלך בלי סוף מלא בקשות דיונים ועוד אפילו הליך נוסף עליו היית אמור לשלם ולא שילמת".
אלא שהנתבע לא העלה טענת קזוז מפורשת בכתב הגנתו, ולמעשה אף הבהיר שאין כזו, שעה שרשם כי הבאת כל הטענות שבסעיפים 11-13 לכתב התביעה הנה על מנת להמחיש את כפיות הטובה של התובע, ותו לא.
למעלה מן הצורך, וכפי שגם הבהיר הנתבע, ממילא נראה שלא מדובר בחיובים הנובעים מאותה עסקה, שכן הם אינם עפ"י הסכם ההיתקשרות נשוא ההליך שבפניי.
...
מכאן, הרי שטענות הנתבע בסעיף 15 לכתב ההגנה שם ציטט מתוך הודעות הוואסטאפ ששלח לו התובע, ולפיהן, כי "כל האמור לעיל נכתב ע"י התובע עוד בטרם הגיש הח"מ הודעה על סיום הייצוג ולאחר שיחה שקיים הח"מ עם התובע במשרדו בה ביקש ממנו לגלות סובלנו (כך במקור – א.ה) ואורח רוח (כך במקור – א.ה) ואף הבהיר כי לא יהיה מוכן לסבול השתלחות והתנהגות פוגענית" (ההדגשות שלי – א.ה), אינן נכונות.
משכך, היות שההליך שבפניי הוא תביעה קטנה, בו ככלל ישנה גמישות ראייתית, אני סבורה שדי בהצגת הסכם ההתקשרות עם עורכת דין אחרת לשם המשך ייצוג בבית הדין הרבני - הסכם שלא נסתר - כדי לקבוע מה שווי העבודה שלא בוצעה ע"י הנתבע ובהתאם מה סכום ההחזר שעל הנתבע לשאת בו.
התובע תבע החזר הוצאות שכירות בגין דחיית הדיון בחצי שנה, אולם לא הביא כל ראיה, לא לעצם התשלום וגובהו, לא לעניין מועד הדיון שנקבע בסופו של דבר ככל שנקבע ומה שנקבע במסגרתו, ולא לעניין הקשר הסיבתי בין דחיית הדיון לתשלום שכר הדירה, ולכן איני מקבלת את התביעה בעניין זה.
באשר לתביעה בגין הוצאות משפט, הרי שאלה ממילא נפסקים בנפרד לטובת צד שזוכה בהליך ואין צורך בהוספתם כראש נזק נפרד בכתב התביעה.
סיכום
התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע סך של 25,000 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך של 750 ₪, לא יאוחר מיום 28 בספטמבר 2023, שאחרת ישאו הסכומים הפרשי הצמדה וריבית כחוק.