במסגרת פסק הדין, נכתב, בין היתר, כדלקמן:
"19. החלטת בית המשפט קמא ביחס להעברת עו"ד חכים מתפקידו כנאמן נסמכת על שני אדנים: הקושי שיצרה היתנהלותו על ניהול ההליכים בתיק, והבנות בעייתיות שנרקמו בינו לבין פידליטי. לעניין האדן הראשון, טען עו"ד חכים כי בית המשפט נסמך על תשתית עובדתית שגויה, שכן כלל לא היתייחס לתמיכה הגורפת לה זכה מכלל נושי החברה, אשר יש בה להצביע על העידר תלונות מהותיות על היתנהלותו. לא מצאתי בטענה זו כדי לשנות מהחלטת בית המשפט קמא. עיון בהחלטתו מושא בקשת עו"ד חכים וכן עיון בהחלטות קודמות מעלה כי היתקדמות ההליכים הייתה רצופת מהמורות: פעם אחר פעם ניסה בית המשפט להביא את הצדדים לתיק לכדי שתוף פעולה, מבלי שהדבר עלה בידו. לא אחת התבקש עו"ד חכים להמנע מהגשת בקשות לבית המשפט מבלי שהללו יהיו על דעת הכנ"ר, והלה לא השכיל לפעול על פי ההנחיות שניתנו לו...
בין היותר, טוען הוא כדלקמן:
כאמור בסעיף 8 לתגובתו – "מאז הגשת בקשת הנאמן הקודם לאשר הסכם מכר מול פידליטי, ניהל הנאמן הקודם, יחד עם פידליטי, מאבק עיקש נגד עסקת מכירת הנכס ברטי ולמען אישור בקשת הנאמן הקודם לאשר הסכם מכר מול פידליטי. במסגרת מאבק זה, הנאמן הקודם כינס גם אספת נושים שלא על פי החלטת בית המשפט הנכבד והציג להם מצגים אשר בזהירות הראויה ייאמר, לא ייצגו את התמונה העובדתית והמשפטית הנכונה. מאבק עיקש זה של הנאמן הקודם גרם לצדדים עלויות כבדות לצורך ניהול ההליך ולהימשכות ההליך ללא סיבה. אף על פי כן, מהבקשה עולה, כי התייצבות הנאמן הקודם במשרדי הכונס הרישמי ובפני בית המשפט הנכבד במהלך ניהול מאבק זה – הוא מרבית העבודה וההשקעה שביצע הנאמן הקודם ואשר בגינם, נקבע שכר הטירחה בהסדר עם הכנ"ר, שבית המשפט הנכבד מתבקש לאשרו".
בסעיף 10, נטען עוד כדלקמן:- "בכל הכבוד, פועלו של הנאמן הקודם במסגרת מאבקו זה לא סייע לפרעון הנושים כלל. אלא, להיפך, פעולותיו הובילו לנזק לנושי החברה, להוצאות מיותרות ולהימשכות ההליך הרבה מעבר לצורך, הן בישראל הן בניו-ג'רזי. ראוי כי נסיבות אלו יביאו להפחתת שכר הטירחה לנאמן הקודם, כאמור גם ב'נוהל הכונס הרישמי והממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי בעיניין שכר טירחת בעלי תפקיד בהליכי כנוס, פירוק, הסדר תאגידי, וכן בהליכי פשיטת רגל, בהליכי הסדר יחידים, ובהליכי חידלות פרעון" מיום 7.10.2019, בסעיף 50:'בהליכים בעיניין תאגידים, אך גם בהליכים בעיניין יחידים יש לשקול, במקרים המתאימים, בין כאשר מדובר בתוצאות חישוב גבוהה ובלתי פרופורציונאלית לעבודת הנאמן ובין כאשר מדובר באי מילוי התפקיד כנדרש (דוגמאת המשכות בלתי מוצדקת של ההליך על פי שנים, ביזבוז משאבי נושים, אי נקיטה בפעולות מתחייבות, אי שתוף פעולה עם הגורמים המפקחים – הממונה, ועדת הבקורת, בית המשפט), להמליץ בפני בית המשפט להקטין שכרו של הנאמן".
...
במוקד הבעייתיות, קשרים פסולים עם הנושה, לטענתה, פידליטי הון סיכון בע"מ; בינתיים תביעת החוב שהגישה הנושה נדחתה במלואה, וערעור על הכרעת הנאמן בעניינה, נדחה בסמוך למתן החלטה זו.
בנוסף יש להזכיר את פסק דינו של בית המשפט העליון מיום 31.12.19 ברע"א 6956/19 ברוך חכים נ' איתן ארז, נאמן אימיון פארמסיוטיקלס בע"מ (בהקפאת הליכים), שהוגשה על החלטתי מיום 26.9.2019 [במסגרת בקשה מספר 37].
אשר לאדן השני עליו נסמך בית המשפט קמא, עו"ד חכים טוען כי שגה עת התייחס לסיכום שכר טרחתו במסגרת הסדר פידליטי כסוגיה המהווה ראשית ראיה לניגוד עניינים, משהדבר נעשה על פי הדין ובהסכמת הנושים.