עוד התחייב הנתבע לשלם לתובע את מלוא שכר הטירחה לו התחייב גם במידה ויבקש את התובע להפסיק את הטיפול בתיק לאחר חתימת ההסכם (סעיף 6 להסכם).
בכתב התביעה נטען, כי הנתבע לא שילם את מלוא שכר הטירחה לו התחייב על פי הסכם שכר הטירחה וזאת חרף פניות חוזרות ונישנות, וכי נותר חייב הוא לתובע סך 14,157 ₪ (סך 13,400 ₪ בגין יתרת שכר הטירחה וסך 757 ₪ בעד האגרה ששולמה בעת הגשת התביעה והוצאות מסירת התביעה).
משכך, התייצבו הצדדים לישיבת הוכחות ביום 23.9.19, שלאחריה סיכמו את טענותיהם לפני בעל פה.
תמצית טענות הצדדים
התובע טוען, כי גרסת הנתבע, לפיה חזר בו מניהול ההליך יממה לאחר חתימת הסכם הטירחה, הנה גרסת סרק שאינה מתיישבת עם המסמכים שהוצגו לפני בית המשפט, אשר מהם עולה כי הוגשה גם הוגשה תביעה לבית המשפט.
נטען, כי מכל מקום גם אם מגיע לתובע שכר טירחה ראוי בלבד, הרי שיש לפסוק לטובתו את מלוא הסכום שנידרש במסגרת התביעה, זאת בשים לב לתעריף המינימלי המומלץ של לישכת עורכי הדין בנסיבות העניין, וכאשר הפסקת הייצוג נעשתה בחוסר תום לב.
הנתבע טוען, כי ביטל את הסכם שכר הטירחה יממה לאחר כריתתו, וכי מכל מקום, גם אם ייקבע כי ההסכם בוטל אך בחודש מרץ, עם ביטול ההליך, הרי שיש לדחות את התביעה.
וכך קבע שם בית המשפט העליון (עניין ביניש-עדיאל, עמ' 124):
"בהתקשרות שבין עורך דין ללקוח, ככל שמדובר בשכרו של עורך הדין, אם לא הוסכם במפורש אחרת, יש לקרוא תנאי מכללא, ולפיו רשאי הלקוח לנתק את הקשר עם עורך הדין ולחדול מלהזקק לשירותיו בכל עת, אפילו טרם הושלמה העיסקה שבקשר אליה נתבקשו שירותיו של עורך הדין, ובתנאי שיובטח שכר ראוי עבור השרות שכבר ניתן. בכך יש כדי ליצור את האיזון הראוי שבין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו".
בפסק דין מאוחר יותר, אשר ניתן על ידי בית המשפט העליון בע"א 8854/06 קורפו נ' סורוצקין (פורסם בנבו, 20.3.08) (להלן: עניין קורפו)), נערכה הבחנה מסוימת, המסייגת לכאורה את ההלכה שנפסקה בעיניין ביניש-עדיאל.
...
זאת, בשים לב לכך שבהסכם שכר הטרחה התחייב הנתבע לשלם לתובע סך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ, וזאת בגין "עריכת התביעה וניהול ההליך".
בחינה כאמור מובילה אותי למסקנה, כי אין מקום לחייב הנתבע בתשלום יתרת שכר הטרחה.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית.
מהצד אחר, התובע הוא שנקט בהליך, שהחל עוד בלשכת ההוצאה לפועל, ובסופו של דבר תביעתו נדחתה.