מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכר גבוה יותר לאותו תפקיד ופיצוי בגין שוויון הזדמנויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת מציינת, בהקשר זה, כי בתחילה סוכם עימה על ידי מר מילר, כי יינתן לה היזדמנות של שבועיים למלא את התפקיד של מנהלת הלוגיסטיקה, אולם, בפועל היזדמנות זו לא ניתנה לה, "שכן ה"ה חיים ומוניקה מילר הגיעו למסקנה "שלא כדאי להם כלכלית" להמשיך ולהעסיק את התובעת ולהכשיר אותה לתפקיד אם היא ממילא בהיריון ותעזוב לאחר הלידה.
בסיכומו של דבר, התובעת תבעה מספר רכיבים: פיטורים שלא כדין – אי עריכת שימוע, בסך 21,600 ₪ המשקף פיצוי בגובה של 3 משכורות; פיטורים בנגוד להוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה ובשל אפליה מחמת היריון, בסך 60,000 ₪; פיצוי בגין הפסדי שכר והפסדי דמי לידה, בסך 50,000 ₪; דמי הבראה בסך 2,520 ₪; פדיון חופשה בסך 5,020 ₪; פצויי פיטורים בסך 9,600 ₪; דמי הודעה מוקדמת בסך 6,545 ₪; הפרשות לפנסיה בסך 6,467 ₪ ופצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 15,000 ₪.
אך, מכיוון שזה לא המקרה, שכן, בתום שלושה ימים נקראה התובעת למשרדה של גב' מילר וזאת הודיעה לה על פיטוריה, ללא מתן מענה מפורט, עינייני ומנומק לסיבות בגינן היא מפוטרת וכן מבלי לתת לה היזדמנות אמיתית וכנה להוכיח את התאמתה לתפקיד אחראית לוגיסטיקה, אין לנו אלא לקבוע, כי בדרך בה נהגה הנתבעת עם התובעת, הפרה התובעת את הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה.
בקביעת סכום הפצוי לקחנו בחשבון כי הפרת החברה את חוק שיויון הזדמנויות היא על הרף הנמוך יותר, קרי, ההריון אכן היוה שיקול מסויים וזרז בקבלת הההחלטה על הפיטורים, אולם היו שיקולים נוספים של העידר שביעות רצון.
...
לאור כל האמור ובהתאם לנסיבות המקרה, מתבקש בית הדין לדחות את התביעה על כל ראשיה ורכיביה על הסף, וכן לחייב את התובעת בהוצאות משפט נכבדות ולדוגמה.
לפיכך, דין רכיב זה להידחות.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: 129.1 פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסכום של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה (27.11.2018) ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע לבקשות ביום 1.12.2020 הוגשה תביעת התובע בה עתר, בין היתר, לתשלום פיצוי מכוח חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח – 1998 בשל הפליה מחמת גיל, הפרת חובת תום הלב ופגיעה בזכות הטיעון, וכן לתשלום פיצוי בגין נזק ממוני בשל הפסדי הישתכרות.
לטענת התובע נתוניהם של אותם עובדים רלוואנטיים על מנת להראות כי השיקולים בצמצום תפקיד התובע היו גילו ושכרו הגבוה יותר בהנתן וותקו וגילו מול עובדים אלו.
...
לאחר שבחנתי את הבקשה, התגובה והתשובה לה, שוכנעתי כי אין רלוונטיות לדו"ח בעניין מחזור עסקאות בתקופה שלאחר פיטורי התובע שכן החלטת הפיטורים התקבלה נכון למידע שהיה בפני הנתבעת באותה העת.
לאחר עיון בטבלאות עובדים כאמור, לא שוכנעתי שיש צורך בפירוט נרחב יותר ביחס לתפקיד העובד מזה המופיע בהן ולפיכך, גם לא שוכנעתי שיש צורך בחשיפת טפסי ההודעה לעובד/הסכמי עבודה של אותם עובדים שיש בגילויים גם פגיעה בפרטיות של צדדים שלישיים.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הבקשה לגילוי מסמכים מתקבלת בחלקה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

התובע עותר לפצוי בסכום של 6 משכורות בגובה 26,000 ₪, ובסה"כ 156,000 ₪, בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו; לפצוי בסכום של 312,000 ₪ (12 משכורות) בגין פיטורים שלא כדין; ולפצוי נוסף בסכום של 312,000 ₪ (12 משכורות) בגין "הפרת חובת הנאמנות בקיום יחסי עובד-מעסיק". עיקר טענות הנתבעת יש לסלק על הסף את טענות התובע בדבר אפליה מחמת גיל והפרה של הוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה, אשר הועלו לראשונה רק בסיכומי התובע, ובנסיבות העניין מהוות הרחבת חזית אסורה.
חשוב להבהיר, כי אין חולק שההחלטה בדבר ניוד עובד מתפקיד לתפקיד, ובכלל זה מתפקיד בכיר לתפקיד זוטר יותר, נימצאת במסגרת הפררוגטיבה של המעסיק לנהל את עסקו בדרך שהוא רואה בה לנכון; עם זאת, על הדבר להעשות תוך שמירה על זכויותיו של התובע ובהן זכותו היסודית כאדם וכעובד, שלא להיות בבחינת פיון על לוח שח-מט, המועבר אל מחוץ ללוח, מבלי שתנתן לו היזדמנות להשמיע טענותיו[footnoteRef:69].
עיון בפרוטוקול מעלה, כי במסגרת השיחה בין מר סודרי לתובע ביום 16.8.17, מר סודרי חזר על הצעתו של מר לרון שלפיה התובע יועבר לתפקיד סגן מנהל וכי תשובתו של התובע הייתה ש"לא מקובל עליו ולא נכון להעביר אותו לתפקיד סגן ולפגוע לו בתנאים ושעד עכשיו לא נאמר לו שלא מרוצים ממנו ואם בכל זאת הוא יועבר לתפקיד של סגן, מבקש לדעת באיזה תנאים הוא יישאר ולדאוג שלא ייפגעו תנאי השכר והתנאים הנלווים" (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
עיון בכתב התביעה מעלה, כי על אף שהועלתה בו בכלליות טענה של הפליה מחמת גיל, עת בסעיף 5 התבקש בית הדין, בין היתר, "לקבוע כי הנתבעת הפרה את חוזה העבודה, חובת תום הלב המוגברת, הפלתה את התובע מחמת גילו, גרמה לתובע נזקים ממוניים ולא ממוניים" (ההדגשה הוספה- ר.ג.), הרי שבפועל התובע לא עתר לתשלום פיצוי בגין הפליה מחמת גיל בהתאם להוראות חוק שיויון הזדמנויות בעבודה.
...
התביעות לתשלום פיצוי נפרד בגין "הפרת חובת נאמנות ביחסי עובד-מעסיק" ועוגמת נפש – נדחות.
בשים לב לכך שהתובע זכה בסכום כספי המהווה כ-5.8% בלבד מסכום תביעתו המקורי, לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות והשתתפות בשכ"ט עו"ד לטובת התובע.
נציין, כי על אף הפער בין סכום התביעה לסכום שנפסק, לא מצאנו לחייב את התובע בהוצאות הנתבעת וזאת בשים לב להתנהלותה של הנתבעת כפי שפורטה בפסק הדין אשר מצדיק לדעתנו את קבלת מלוא הסכום שנפסק מבלי לשלם את הוצאות הנתבעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת לתשלום זכויות שונות בגין תקופת עבודתה בעריית באקה אל-גרביה (פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים עקב הפחתת הקף משרתה לאחר שובה מחופשת לידה בחודש 2/2012, פיצוי בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה עקב הפלייה מחמת היותה אם, פיצוי בגין אי עריכת שימוע לפני הפחתת הקף המשרה, פיצוי בגין אי מתן הודעה על שינוי בתנאי העבודה, תשלום הפרישי שכר והפרשי הפקדות לקרן פנסיה, תשלום שכר בעבור עבודה בקייטנות ותשלום הפרישי דמי לידה).
הסעד הראוי בגין הפרת הוראות החוק הלכה היא כי פגיעה בהקף משרתה של עובדת בנגוד לחוק עבודת נשים בטלה מעיקרה כמו פיטורי עובדת בנגוד לחוק וכי העובדת זכאית לפצוי בגובה השכר שהייתה מקבלת לו הייתה ממשיכה לעבוד באותו הקף משרה עד תום התקופה המוגנת, קרי - תום שישים ימים ממועד חזרתה מחופשת לידה[footnoteRef:36].
אין מחלוקת שהתובעת פנתה לגב' מלאק ולגורמים שונים בערייה לצורך הגדלת הקף משרתה במהלך השנים אולם לא מדובר בצעדים נגד ההחלטה שהתקבלה בחודש פברואר 2012, אלא בניסיון של התובעת לנסות ולהגדיל את הקף משרתה במהלך תקופת עבודתה כדי להישתכר שכר גבוה יותר.
חמישית, התחשיב של מר בולוס התבסס על גם הנחת יסוד שהיקף המשרה של התובעת הוא 83%, אולם היא עבדה בהקף משרה נמוך יותר ולא עלה בידיה להוכיח שקיימת לה זכאות לעבוד בהקף משרה זה. כאמור, התובעת נקלטה לעבודה בתפקיד סייעת בהקף של 76% משרה וכששבה לעבודה מחופשת הלידה בשנת 2012 הועסקה ב-67% משרה, לאחר חלוקת התקן החריג שאושר לעירייה באופן שווה בינה לסייעת הראשונה[footnoteRef:72].
...
] יצוין שבמהלך עדותה של גב' עפאף חרזאללה, סמנכ"לית העירייה ומנהלת משאבי אנוש (להלן: גב' חרזאללה), נעשה ניסיון לטעון שלתובעת תעודה של סייעת חינוך מיוחד ולא תעודה תיכונית בלבד[footnoteRef:2] ובסיכומים אף נטען שהיא בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד[footnoteRef:3], אלא שדין הטענות להידחות משתי סיבות: האחת, התובעת לא טענה בכתב התביעה המקורי או המתוקן ולא הצהירה בתצהירה שיש לה תעודה של סייעת חינוך מיוחד או תואר ראשון בחינוך מיוחד, ולכן הטענות לא הוכחו.
עם זאת, כאמור העירייה פעלה בניגוד לחוק עבודת נשים עת לא פנתה לממונה בבקשת לקבלת היתר להפחתת היקף משרת התובעת ולכן לא מצאנו שהשיהוי הניכר בהגשת התביעה מצדיק את דחייתה.
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
תביעות התובעת לתשלום פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, הפרשי שכר והפקדות לקרן פנסיה ולקרן השתלמות בגין משרה בהיקף של 83%, שכר בעבור עבודה בקייטנות האביב והקיץ והפרשי דמי לידה – נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

התובעת עותרת במסגרת התביעה בין השאר לפצוי בגין פיטורים שלא כדין, לפצוי בגין הפלייתה בשל מין והורות לפי חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח – 1988 (להלן: "חוק שויון ההזדמנויות בעבודה") ולפי חוק עבודת נשים, תשי"ד – 1954 (להלן: "חוק עבודת נשים"), וכן לפצוי מכח חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, תשנ"ו – 1996 (להלן: "חוק שכר שווה").
אשר לתלושי השכר של העובד, נטען כי התובעת ביצעה עבודה זהה לעבודתו של העובד וממידע שנימסר לה ממנו, הוא הרויח שכר גבוה יותר וזאת בנגוד לחוק שכר שווה.
אשר לתלושי השכר של העובד, נטען כי הוא ביצע תפקיד שונה מהתפקיד שביצעה התובעת בעבודתה אצל הנתבעת, כי לעובד ותק רב יותר מוותקה של התובעת בעבודתו אצל הנתבעת וכי כישוריו והשכלתו שונים מכישוריה והשכלתה של התובעת.
לטענת התובעת, על אף שנטען כי היא פוטרה בשל שינויים אירגוניים, היתקבל עובד חדש לאותו תפקיד, ללא כל ניסיון בתחום.
...
במסגרת זו תיבחן הבקשה לגילוי המסמכים, על רקע נסיבותיו של המקרה הנדון; בשים לב לאמות המידה הקיימות ומשקלן מנקודת מבטו של מבקש גילוי המידע; ההשלכות על ההליך העיקרי ועל האינטרסים של הצדדים; ומידת תרומתם של כל אלה לקיומו של 'דיון יעיל' בהליך העיקרי בתום השלב הראשון של בחינתו, היה ובית הדין הגיע למסקנה, כי מתקיימים התנאים הנדרשים למבחן הרלבנטיות בהיבט הרחב, לא תמה מלאכתו.
לפיכך, יש מקום להיעתר לבקשת התובעת.
לאור כל זאת, הנני נעתרת גם לבקשה זו של התובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו