מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שכירות מוגנת אי תשלום דמי שכירות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גילגול נוסף לתביעה לפינוי מושכר, המושכר בשכירות מוגנת, בשל אי תשלום דמי שכירות העולה כדי הפרת חוזה השכירות וכדי עילת פינוי בהתאם לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב-1972.
...
בין ששיהוי זה נעשה בהסכמת התובעות – ואני אינני מקבלת את טענת הנתבע בעניין זה כי קיבל את הסכמתה של התובעת 2 לדחייה בת חודשיים-שלושה בתשלום היתרה, שכן לא סביר שבחלוף זמן קצר ממתן ההסכמה כביכול הוגשה התובענה שבפניי – ; בין ששיהוי זה נעשה מפני שהנתבע שקל את צעדיו והתלבט האם להגיש ערעור על פסק הדין בתביעת הפינוי; ובין שלאחר ייעוץ משפטי שקיבל, החליט כי אין מנוס מתשלום החוב, אף אם ערעורו תלוי ועומד, ולא כל שכן לאחר דחיית בקשתו לעיכוב ביצוע של תשלום דמי השכירות – אין ספק כי הנתבע הפר את הסכם השכירות, שכן, על פי לשונו, לא שילם את דמי השכירות המלאים, במועדם.
עם זאת אני סבורה כי כלל קביעותיו של כב' השופט ג' היימן בתביעת הפינוי, כמו גם הערותיו, לאחר מכן, של בית המשפט המחוזי, אשר דן בערעור על פסק דין זה, יפות גם ביחס ליתרת החוב מושא הדיון שבפניי, בסך של 56,747 ₪.
סוף דבר דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משלא שולמו דמי השכירות, אזי אף אילו סברתי כי הנתבע הוא דייר מוגן (ולא כך הוא) – היה בכך כדי להקים עילת פינוי נגדו מכוח סעיף 131 (1) לחוק הגנת הדייר [נוסח משולב], תשל"ב – 1972, ואף אילו סברתי כי דמי השכירות שולמו, או כי הייתה הצדקה לאי-תשלומם, או כי התובעים או מי מהם סירבו לקבל את דמי השכירות, גם אז לא היה בכך כדי לשלול מהתובעים את הזכות לתבוע פינוי, אם כי אז היה צורך לקבוע מהי ההתראה הסבירה.
...
אשר על כן, יש לקבל את התביעה, ולהורות על פינוי המושכר.
על כן אני מורה כדלקמן: ניתן בזה צו המורה לנתבע, אהרון מועלם, לפנות את החנות כהגדרתה לעיל, ולהשיב את החזקה בה לידי התובעים, כשהיא פנויה מכל אדם וחפץ השייכים לו או למי מטעמו, וזאת עד יום 31.7.2020 בשעה 12:00 (להלן: "מועד הפינוי").
עם זאת, ככל שעד יום 30.6.2020 ישלם הנתבע לתובעים את מלוא חוב דמי השכירות בגין התקופה שבין 1.3.2019 ועד 30.6.2020, ללא זכות קיזוז כלשהי – יידחה מועד הפינוי ויהיה 31.12.2021 בשעה 12:00, המשקף תקופת הודעה מוקדמת בת שנה וחצי (להלן: "מועד הפינוי הנדחה").

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתמצית התובע טוען כי חברת האוטובוסים אינה משלמת דמי שכירות לפחות משנת 1982; כי עם הפסקת הפעלת קוי האוטובוסים על ידה המושכר אינו משמש אותה למטרת השכירות לשם ניהול מוסך, חניון ומשאבת דלק לאוטובוסים ויש לראות בכך נטישה; וכי היא העבירה זכויותיה לאחרים, לשם הפעלה במקרקעין של חניון רכבים בתשלום על-ידי הנתבעים 3-2 ומחסן לבקבוקים על-ידי הנתבעים 5-4, וזאת ללא אישור המשכיר ותוך הפקת רווח בלתי הוגן.
מכל מקום הוא לא הוכיח כי חברת האוטובוסים אינה דיירת מוגנת כאשר עניין לנו בשכירות שעל פניה נראית כשכירות מוגנת בהיותה נמשכת עשרות שנים בדמי שכירות נמוכים של 200 דינר בשנה ומבלי שנעשה כל הליך פורמלי לחידוש החוזה משנת 1965 (ראו: רע"א 9354/05 עבדה נ' עלעמד, פיסקאות ה(2) ו-ו' להחלטת כבוד השופט (כתוארו אז) א' רובינשטיין (26.12.2005)).
...
במצב דברים זה יש לקבל את תביעת הפינוי נגד הנתבעים 5-4 בין בשל אי התייצבותם לדיון ובין לגופה לאור הנימוקים שהובאו לעיל היפים גם לעניין הפעלת מחסן הבקבוקים.
סוף דבר התביעה נגד הנתבעים מתקבלת כך שאני מורה לנתבעים וכל מי מטעמם לסלק ידם מן המקרקעין ברחוב חיל ההנדסה פינת רחוב בן שדאד בירושלים, אזור סעד וסעיד, הידועים גם כגוש שומא 30059 חלקה 48, ולהשיב את החזקה בהם לתובע כשהם פנויים מכל אדם וחפץ.
על מנת לאפשר לנתבעים להיערך לכך אני מורה כי זאת יעשה עד ליום 30.9.20.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

השופטת קמא גם דחתה בפסק הדין (סעיף 13) את גרסת המערער כי המשיבים מתנכלים לו במטרה ליטול לידיהם החזקה בדירה על-מנת להקים פרויקט של התחדשות עירונית בחלקה עליה נמצא הבניין, מהטעם הבא: "...גם טענה זו דינה להדחות, שכן הוכח כי מלבד הנתבע, מתגוררים בבניין שלושה דיירים נוספים בשכירות מוגנת, שלגביהם לא ננקטו שום הליכים על ידי התובעים (ראה עמ' 14 ש' 7-6), ובנוסף, לא הוכחו קיומן של תכניות להקמת הפרויקט הנטען". לאור כל האמור קבעה השופטת קמא כי: "המסקנה היא איפוא שהנתבע לא הוכיח כל הגנה מפני אי תשלום דמי שכירות במשך שנת 2014, ומשכך, קמה נגדו עילת פינוי בגין אי תשלום כאמור, מכח סעיף 131(1) לחוק" (סעיף 14 לפסק הדין).
...
במצב דברים זה, כשמחד גיסא המערער הוא בבחינת "שוכר מועד" להפרות חוזה השכירות וכנראה אף חסר תום לב בהתנהלותו מול בעלי הדירה, ומאידך גיסא קיים חשש כי יתקשה לממן דיור חלופי, שוכנעתי כי יש, והיה מקום, לפסוק במקרה הנדון "סעד מן הצדק הפוך". היינו להתנות את פינוי המערער מהדירה בתשלום פיצוי בסכום מסויים מצד המשיבים לידיו.
לכן סבורני כי בנקודה זו בלבד דין הערעור להתקבל, באופן שיפסק למערער "סעד מן הצדק הפוך". היינו – קביעת הפינוי בעניינו של המערער תיוותר על כנה, אך נחייב המשיבים, תוך התחשבות בכל נתוני המערער הרלוונטיים (פורטו בסעיף 39 לעיל), תוך הבטחת "קורת גג לראשו" תקופה מסוימת, בתשלום סכום של 100,000 ₪ למערער תוך 90 ימים מהיום.
לאור כל האמור אמליץ לחברותיי לקבל הערעור בשאלת הסעד מן הצדק בלבד, באופן שנורה כדלקמן: פסק הדין בסוגיית הפינוי יוותר על כנו, ובלבד שהמשיבים יפקידו בקופת בית משפט קמא סכום של 100,000 ₪ תוך 90 ימים מיום מתן פסק דין זה, בניכוי חוב שכירות לעבר על-פי חוזה השכירות, ככל שיוותר, עד למועד ההפקדה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט קמא מצא ללמוד מתוך היתנהלות המערער לאורך השנים, עת לא פעל לביטולו של הסכם השכירות המוגנת, עקב אי תשלום דמי שכירות או עקב השכרת הנכס לצד ג' , כמו גם בהעדר דרישה לתשלום דמי שכירות ראויים חלף המוגנים, קיומו של ויתור על חלק הארי של טענותיו.
...
עוד נטען כי אין מקום להתערבותה של ערכאת הערעור בקביעות על פיהן המשיב לא ידע על קיומו של המערער כבעלים של המושכר והעברת הזכויות אליו ע"י בנפשי וכי המערער לא הצליח להוכיח ידיעה כזו; כי המשיב שילם לבנפשי את מלוא דמי השכירות המוגנים על פי חלקו המלא (קרי: 20/64) ובכך פרע גם את חלקו של המערער בתשלום דמי השכירות; כי המערער ויתר על זכותו לקבלת דמי שכירות ראויים; כי המערער לא פעל בצורה אקטיבית לממש את זכותו לקבלת דמי שכירות ראויים; כי המשיב לא ויתר על זכויותיו כדייר מוגן; לאחר שחזרתי ועיינתי בפסק דינו של כב' בית המשפט קמא, בהודעת הערעור, בתשובת המשיב ובתיק המוצגים, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
גם ככל והיה בנתונים העובדתיים אשר הוצגו כדי ללמד על הפרת זכות הדיירות המוגנת, אין בכך כדי לשנות את המסקנה אליה הגיע בית המשפט קמא ואשר על פיה אין לראות בנתונים העובדתיים ככאלו המלמדים על איון זכות הדיירות המוגנת.
סוף דבר: הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו