מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שירות מילואים בעקבות טענה להטרדה מינית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות המבקש המבקש בן 56 שנים, נשוי ואב לשניים, סגן אלוף (במיל.
) ובעל עסק לשירותי לוגיסטיקה וסחר במתכות תעשייתיות.
בעברה עת עבדה כסייעת בגן ילדים עבודתה הופסקה לאחר שקבוצת הורים האשימה אותה בהטרדה מינית של אחת הילדות.
...
סוף דבר על יסוד כל האמור, לא עלה בידי המבקש להרים את הנטל ולהראות כי המשיבה אוחזת בהגנת סרק או כי אין בפרסום הכתבה עניין לציבור.
הנזקים הצפויים למבקש נסוגים אל מול חופש הביטוי והפרסום במקרה זה. אשר על כן, הבקשה נדחית.
למען הסר ספק מובהר כי החלטתי זו מבטלת החלטות קודמות בדבר אי פרסום.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהקשר זה ציין בית הדין האיזורי כי העובד לא הביא כל ראייה או עדות לתמיכה בטענתו, לרבות מזכירתו שנטען כי שמעה הערות מאת הממונה עליו, מר רביב מור (להלן – רביב) בקשר לשירות המילואים של העובד; עדות רביב, מנהל האגף המוניציפלי במועצה ומי שהיה האחראי הישיר על העובד במועד פיטוריו ועדות גב' מיה גומא להב (להלן – מיה) מזכירת המועצה, כי אין קשר בין פיטוריו של העובד לבין שירות המילואים מקובלת ומהימנה עליו.
במקרה הנידון, היה על בית דין לבחון האם טענות המועצה מוצדקות; נוכח העובדה שטענות המועצה אינן מוצדקות, גם לא היה מקום לזקוף לחובת העובד את עמדתו בשיחות עם רביב כי לא היה מוכן לשנות את היתנהלותו, "כאילו שחובה על המערער להסכים לשנות את היתנהלותו מחמת טענות זדוניות שהנן שקר"; בסופו של יום, מעדותו של רביב עלה כי לא היה נימוק של ממש לפיטוריו של העובד; מכאן, מתחייבת המסקנה כי פיטוריו היו נגועים בחוסר תום לב ומונעים משיקולים זרים.
גם עניין זה נתון לפררוגטיבה הניהולית של המעסיק, וככלל אין עובד יכול להכתיב מי יהיה הממונה עליו (אלא אם מתקיימות נסיבות חריגות, כגון הטרדה מינית או היתנכלות של הממונה, שבהן מכוח חובת תום הלב על המעסיק לפעול להפרדה בין העובד לבין הממונה עליו) או הוראת דין הקובעת את הכפיפות.
...
למרות האמור, אנו סבורים כי אין מקום לקבל את הטענה שלא ניתן להגיש ערעור שכנגד על אי פסיקת הוצאות משפט, ככל שמוגש ערעור על פסק הדין.
אולם, עם כל ההערכה לתרומתו של העובד לביטחון המדינה, איננו סבורים שיש בכך כדי להצדיק אי חיוב בהוצאות, בהתחשב בהיקף ההליך שנוהל בבית הדין האזורי ובבית דין זה. נוכח האמור, ולאחר שהבאנו בחשבון את ההליכים בשתי הערכאות, אנו מחייבים את העובד לשלם למועצה הוצאות משפט בסך של 10,000 ₪.
סוף דבר – ערעור העובד נדחה והערעור שכנגד של המועצה מתקבל כאמור בסעיף 46 לעיל.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בשנת 1996 הורשע העותר בבית דין צבאי בעבירה של הטרדה מינית, ונדון ל-3 חודשי עבודות שירות; בד בבד שוחרר העותר מצה"ל, והורד לדרגת טוראי.
ביום 31.5.2018 הגישו המשיבים את תגובתם המקדמית, במסגרתה נימסר כדלקמן: "לאחר בחינה מעמיקה של נסיבותיו הפרטניות של העותר הוחלט על ביטול הקפאת שירות המילואים של העותר והשבתו לשירות מילואים פעיל. כמו כן יצויין שנימסר מגורמי צה"ל כי במועד הגשת העתירה טרם התקבלה החלטה סופית על מתן פטור לעותר משירות מילואים, אלא הוקפא שרותו, וכי בסמוך לפני שנודע לגורמי הצבא על הגשת העתירה דנן כבר הוחלט כי טרם ההחלטה הסופית בעיניינו יזומן העותר לשימוע". נוכח האמור עמדת המשיבים היא, כי העתירה התייתרה ודינה להמחק.
...
בד בבד ביקש העותר לפסוק לזכותו הוצאות, לנוכח העובדה שרק הגשת העתירה הובילה בסופו של דבר לשינוי בעמדתם של המשיבים.

בהליך ה"ט (ה"ט) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לדברי המבקשת, בעקבות תלונתה למישטרה, נילקח נשקו האישי של המשיב, ואולם כיום המשיב פועל לצורך החזרת נשקו האישי והוא ממשיך להטריד אותה ושולח לה הודעות על כוונתו לחזור ולחיות בחיים משותפים.
המשיב טוען כי הוא זקוק לנשק גם לצורך שירות מילואים פעיל וגם לצורך עבודתו בתחום האבטחה.
נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהוה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו או שהוא עלול לבצע בו עבירת מין.
...
במקרה זה, ולכל הפחות ביחס לפוטנציאל המסוכנות ולאיסור החזקת הנשק, הגעתי לכלל מסקנה כי עלה בידי המבקשת לעמוד בנטל, וזאת באופן ברור.
לנוכח המסקנה שאליה הגעתי כמפורט לעיל, לפיה עלה בידי המבקשת להצביע על עילה למתן 2) לחוק, כי אז אינני מוצא טעם לדון בהוראות סעיף 2ג' 21 ) צו הגנה בהתאם להוראות סעיף לחוק, ולבחון האם יש מקום להורות על השבת נשקו של המשיב.
5 אשר על כן, אני מורה על הארכת תוקפו של צו ההגנה שניתן כנגד המשיב ביום 18.1.2021 וזאת למשך 3 חודשים נוספים החל מהיום.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין העידו: מטעם המערער – המערער בעצמו וגב' רייצ'ל שדה, אחראי שירות לקוחות של המשיבה ואחראית על המרכיבים באיזור הצפון מחודש פברואר 2013 ועד לפיטוריה בחודש יוני 2017; מטעם המשיבה – מר ישראל גל, מנהל שירות צפון בתקופה הרלוואנטית להליך; גב' תמר מלול, שימשה כמנהלת משאבי אנוש וממונה על הטרדות מיניות במשיבה; מר עמיאל פורן, מנהל חנות המפעל של המשיבה; מר ערן בן בסט, סמנכ"ל מכירות המשיבה; גב' אורלי ברק, מנהלת משאבי אנוש במשיבה; מר יאיר לורי, הלקוח אצלו התקין המערער את המטבח האחרון לפני שהסתיימה ההיתקשרות בין הצדדים.
אחת למספר חודשים ביקש המערער מהמשיבה שלא תשבצו למתן שירות בימים מסוימים בשל סידורים אישיים, יציאה לחופשה או למילואים.
...
בהקשר זה קבע בית הדין האזורי כי במהות נערך שימוע למערער וזאת במסגרת השיחה אליה זומן, אולם הן בשיחה זו והן בעדותו לפני בית הדין לא סיפק המערער הסבר מניח את הדעת להיעלמות הטבעת "בלשון המעטה". גם בקביעה עובדתית זו אין מקום להתערב, ולא מצאנו כי העובדה שבעלה של הלקוחה העיד ולא הלקוחה עצמה גורעת מתוקפה של קביעה עובדתית זו. בנסיבות המקרה הנדון, שבהן נערך למערער שימוע (גם אם לא כונה כך); גם כעובד המערער לא היה נהנה מהגנה ארגונית; בית הדין האזורי קבע כי ההתקשרות הסתיימה בנסיבות חמורות המצדיקות לשלול זכאות לפיצויי פיטורים ואילו המערער קיבל למעשה את פיצויי הפטורים שהיוו חלק מהתמורה הקבלנית - הנסיבות של סיום ההתקשרות מצדיקות שלא לחייב את המשיבה בתשלום פיצוי לא ממוני.
לנוכח המסקנה אליה הגענו, לא מצאנו מקום להידרש בנסיבות מקרה זה למכלול השיקולים האחרים אותם יש להביא בחשבון בפסיקת פיצוי לא ממוני.
סוף דבר – בנסיבות המקרה הנדון דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו