כך או אחרת נציין, כי לא ברור מה ניסתה הנתבעת להוכיח באמצעות הגשת תימלול זה וככל שמטרתה הייתה להוכיח שהייתה הצדקה כלכלית לפטר את התובעת איננו סבורים כי יש בכך כדי ללמד על כך שההחלטה לפטר את התובעת במועד בו התקבלה, לא הייתה קשורה להריונה של התובעת, הכל כמפורט להלן.
[1: ע"ע 627/06 אורלי מורי נ' מ.ד.פ ילו בע"מ, מתאריך 16.03.2008]
"מנוסח הסעיף עולה כי נקודת המוצא היא שנטל ההוכחה מוטל על המעביד. אולם, בכל הקשור בפיטורים מעבודה, על העובד להוכיח בשלב הראשון כי לא הייתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו. המחוקק נתן את דעתו לקושי בהוכחת טענת ההפליה, ולכן אין הוא מטיל חובה על העובד להוכיח פוזיטיבית את טענת ההפליה, אלא נקבע כי על העובד להוכיח כי לא היתה קיימת עילה ברורה לפיטוריו על פי היתנהגותו או מעשיו, ולאחר מכן עובר הנטל על כתפי המעביד. בשלב הראשוני, על העובד להביא ראשית ראיה בלבד (ראו פסק דין פלוטקין, בעמ' 495).
גם אם הייתה הצדקה עניינית כלשהיא לפיטוריו של העובד, ואחד השיקולים שלקח המעביד בחשבון במסגרת מכלול השיקולים המלא היה שיקול פסול שמבוסס על הפליה אסורה על פי אחת מהעילות המופיעות בסעיף 2 לחוק, יש בכך משום הפרה של חוק שויון ההזדמנויות המקימה זכות לפצוי עבור העובד.
עצם ההפליה הפסולה היא היתנהגות לא ראויה.
...
מכל המפורט לעיל ולאחר ששקלנו בעניין מצאנו לנכון לפסוק לתובעת פיצוי בסך 2,500 ₪ בגין הנזק שנגרם לה בשל אי מסירת הודעה על תנאי ההעסקה.
אשר על כן מהמפורט לעיל לא מצאנו לנכון לפסוק לתובעת פיצוי ברכיב זה.
פדיון חופשה:
בכתב התביעה טענה התובעת כי התובעת נותרה חבה לה סך של 424 ₪ בגין פדיון חופשה שנתית כאשר בכתב ההגנה הנתבעת אישרה זאת (ס' 31 לכתב ההגנה).
על כן זכאית התובעת לפיצוי בסך של 424 ₪ ברכיב זה.
סוף דבר,
בהתאם למפורט לעיל הנתבעת תשלם לתובעת סך של 30,000 ₪ כפיצוי בגין פיטורים מחמת הפליה, סך של 2,500 ₪ בגין אי מסירת הודעה על תנאי ההעסקה וסך של 424 בגין פדיון חופשה, סה"כ: 32,924 ₪
הנתבעת תישא בהוצאות המשפט של התובעת וכן בשכר טרחת עורך דין בסך 5,000 ₪.