סוג העבירה, בנסיבות המקרה המסוים שלפני, מאפשר לוותר על ההרשעה, בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי ענישה אחרים
מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי מדובר בעבירות שאין להקל ראש בחומרתן, ורק במקרים חריגים, ניתן להורות על ביטול הרשעה בעבירות לפי חוק התו"ב [ראו והשוו סעיף 34 לפסק דינו של כב' הש' אינפלד ב-עפמ"ק (באר שבע) 51267-12-18 אלשיך נ' ועדה מקומית לתיכנון ובניה "נגב מזרחי" (30.4.19) - להלן: ענין אלשיך].
לצד זאת, לא ניתן להיתעלם מכך שאילמלא טעות זו של הנאשמים, אשר נבעה מבלבול לגבי פרק הזמן במהלכו עליהם לקבל היתר (שנה), בלבול אשר נבע מכך שתקופת ההיתחייבות היתה לשנתיים - כתב האישום כלל לא היה מוגש.
ב-עפ"א (ב"ש) 4652-03-18 וולך נ' ועדה מקומית לתיכנון ובנייה ערד (19.4.20) (להלן: ענין וולך) נקבע כי באופן עיקרוני ניתן לסיים ההליך בלי הרשעה בעבירת שימוש במקרקעין בנגוד להיתר, באחד מתיקי "פרשת הגז" של עריית ערד.
...
לסיכום, שני הנאשמים נעדרי עבר פלילי, מקיימים אורח חיים נורמטיבי בכל מישורי חייהם.
סוף דבר
אני קובעת שהנאשמים ביצעו את העבירה.
אולם באיזון בין האינטרס הציבורי, הרתעת היחיד והרבים, לבין האינטרסים הנוגעים בנאשמים, נוכח גילם, נסיבות חייהם, מצבו הרפואי המורכב של הנאשם, החשש שהרשעה תפגע בעתידם המקצועי, הכללי, החברתי והאישי, בהינתן ההודיה, החרטה, ההפנמה והתרשמות שירות המבחן כי אין סיכון שיחזרו על מעשיהם ותוך שנתתי דעתי גם לקנסות בסך 4,000 ₪ ששולמו על ידי כל אחד מהנאשמים - אני מורה על ביטול הרשעת הנאשמים, כך שההליך יסתיים ללא הרשעה.