מכתב התביעה עולה, כי לנפגע ניתנו תעודות רפואיות על פי חוק הביטוח הלאומי, במסגרתן אושרו לו תקופות אי כושר שונות, בחודשים ינואר, פברואר ומרץ 2012.
בכתב התביעה הפניתה התובעת לסעיף 328(א) לחוק הביטוח הלאומי (במשולב עם סעיף 94 לחוק הנידון), וכן לחוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת ניזקי גוף), התשכ"ד-1964 (להלן – "חוק הטבת ניזקי גוף"), כאשר היא מבהירה כי עילת התביעה ביחס לתקופת "הזכאות הראשונה" היא מכוח סעיף 328(א) הנ"ל, ואילו ביחס ליתרת הסכום הרי היא מכוח החוק להטבת ניזקי גוף (סעיפים 24 ו- 25 לכתב התביעה).
ביחס לסוגיית חישוב דמי הפגיעה שהמל"ל השיב לידי התובעת לצורך קביעת הקף זכותה של האחרונה לשיפוי, הפניתה התובעת לפסיקה של בתי משפט מחוזיים, בה נקבע שיש לקחת בחשבון את דמי הפגיעה "נטו" (קרי לאחר שנוכה רכיב מס הכנסה מהם), ולא את דמי הפגיעה בשיעור "ברוטו".
הנתבעת סבורה, ביחס לסוגיית ההתיישנות, כי תביעת התובעת היא מסוג "סברוגציה", בה עילת התביעה נולדת ביום התאונה, בדיוק כפי שהיה ביחס לנפגע עצמו.
הדברים בודאי נכונים שעה שהתובעת במקרה דנן עותרת לקבלת סכומים העולים על דמי הפגיעה שהוכרו ע"י המוסד לביטוח לאומי, כאשר סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי נועד לשרת מעביד ששמש מעין "צנור" להעברת דמי פגיעה (שהיו צריכים להיות משולמים על יד המל"ל), ומכאן העניק למעביד זכות להגיש תביעה בגין דמי פגיעה אלה, וכן בגין תשלום עבור תקופת הזכאות הראשונה (אשר אינה מכוסה ע"י המל"ל)
סכומים ששילם מעביד מעבר לכך אינם נכנסים לגדר הזכות המוקנית לפי סעיף 328 לחוק הביטוח הלאומי, והמקור הנורמאטיבי המקנה למעביד זכותם לתבוע אותם הוא, בראש ובראשונה, חוק הטבת ניזקי גוף.
...
בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי דין התביעה להידחות מחמת התיישנות, הואיל והיא הוגשה בחלוף למעלה משבע שנים מיום הולדת עילת התביעה, אשר לשיטת הנתבעת הוא יום התאונה, ולחלופין יום מתן ההטבה.
התוצאה היא שהתובעת זכאית להחזר של 7,148 ₪.
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 7,148 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.11.12 (מועד התגבשות עילת התביעה, לשיטת התובעת), ועד היום.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 4,000 ₪, וכן תשיב לה את האגרה אותה היא שילמה בעת פתיחת ההליך.