ממקום התאונה פונה התובע באמבולנס ואושפז במחלקה הכירורגית בבי"ח מאיר למשך 9 ימים בשל חבלה בכתף שמאל ושבר תזוזה מרוסק בברך שמאל.
בצד לאימוץ קביעותיו הרפואיות של המומחה אבהיר כי רשמתי לפניי שתי מסקנות כבדות משקל מעדותו ואלו יקבלו בהכרח ביטוי בקביעת שיעור הפצוי לתובע:
הראשונה, החלוקה הפנימית שביצע המומחה בשיעור הנכות הרפואית בגין ברך שמאל (ייחוס שליש ממנו לנכות בגין צלקת, שינויים נווניים קלים ביותר ורכיבים נוספים) מטה את הכף לקביעת נכות תפקודית בשיעור הנמוך משעור הנכות הרפואית.
...
המסקנה השנייה מתבקשת מהצלבת קביעותיו הרפואיות של המומחה עם טענת ההגנה בהקשר לסעיף 41(4) בתקנות המל"ל. אקדים ואומר כי כותרתו של הסעיף האמור היא "הגבלת תנועות בפרק הכתף" ומלשון הסעיף עולה כי מגבלת תנועה שבמסגרתה הנבדק מסוגל להניע את ידו מעבר לגובה הכתף הפגועה, אינה מקימה נכות רפואית.
בנסיבות אלה אני סבורה כי שיעור הנכות התפקודית ומידת השפעתה על כושר השתכרותו של התובע נמוכים לאין שיעור מזו הרפואית.
במצב הדברים האמור סבורני כי הדרך הנכונה לאמוד מהימנה את פוטנציאל השתכרותו תהא בדרך של חישוב ממוצע משכורותיו למשך תקופה של 3 שנים עוקבות.
אשר על כן אני קובעת כי לצורך חישוב הפסדי שכרו של התובע בסיס שכרו הוא 18,000 ₪.
סוף דבר
התובע זכאי לפיצוי בגין:
הפסדי שכר והטבות סוציאליות לעבר 45,000 ₪
הפסדי שכר והטבות סוציאליות לעתיד 457,903 ₪
הוצאות נסיעה 15,000 ₪
הוצאות רפואיות 10,000 ₪
כאב וסבל 47,866₪
__________________________________________
ובסה"כ: 575,769₪
מסכום הפיצויים שקבעתי לעיל יש לנכות את תגמולי המל"ל ששולמו לתובעת בסך של 66,607 ₪ (ע"פ תע"צ מיום 9.10.13), כשהם משוערכים ונושאים ריבית ממועד תשלומם ועד למועד מתן פסק הדין.