השאלה האם אותה מוּדיעות של העובד על שינוי תנאי העבודה די בה על מנת לנכות שעת הפסקה משעות העבודה? לטעמנו, לא די בכך ועלינו להשתכנע כי התובע אכן שהה בהפסקה בת שעה מידי יום, במהלכה לא "העמיד עצמו לרשות העבודה", באופן המאפשר את ניכוי ההפסקה על פי הוראות החוק.
הנתבעת לא טענה כי היו באתר בו הועסק התובע ארוחות צהריים מסודרות או כי למשך שעה הופסקה עבודת המכונות.
...
דיון והכרעה
סיום העסקת התובע / ההליך וההחלטה שהתקבלה בסופו של דבר – האם מזכה בפיצוי בגין פיטורים שלא כדין?
עיקר טענות התובע כלפי הליך פיטוריו והחלטת הפיטורים הן אלו – א. לא ניתנה לו השהות המתאימה להיערך לשימוע ולהכין טיעוניו; ב. השימוע היה למראית עין, כאשר הנתבעת שמה לה למטרה לפטרו ולא הייתה פתוחה לשכנוע; ג. במהלך השימוע נדרש התובע לשנות את תנאי העסקתו באופן חד צדדי מניהול ופיקוח מערכת האיכות בהטענת הבטון לאיש תחזוקה כללי, חצרן ועובד ניקיון.
משכך, אין בידינו לקבל את טענת התובע בדבר רצונה של הנתבעת לשנות את תפקידו ממנהל לחצרן, שכן בפועל לא שוכנענו כי שימש כמנהל.
מקבלים אנו את טענת הנתבעת, בהקשר זה, כי רצונה היה לשנות את תפקיד התובע לפי צרכיה ולטעמנו, הדבר אכן מצוי תחת הפרורגטיבה הניהולית שלה.
ראשית, החל מכתב התביעה, עבור דרך התצהיר ואף לאחר שעיינו בסיכומי התובע, התובע לא הבהיר את אופן חישוב השעות שדרש בגין ניכוי ההפסקות שלא כדין.
עוד נציין כי לא מצאנו לנכון לקבל את טענת התובע לפיה מעסיק יכול לנכות רק 45 דקות הפסקה על חשבון העובד לאור שילוב הוראות סעיפים 1 ו 20 ב לחוק, המאפשרות, לטעמנו, ניכוי מלוא ההפסקה כאשר מוכח כי העובד לא העמיד עצמו לרשות העבודה במסגרת אותה הפסקה.
סוף דבר
לאור כלל האמור לעיל אנו מחייבים את הנתבעת בתשלום הסכומים הבאים:
סך של 2,500 ₪ כפיצוי בגין פיטורים שלא כדין,
סך של 704 ₪ כהשלמת דמי הודעה מוקדמת,
הסכומים ישולמו תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.