מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

שינויים בתכנית בית קיים ומאושר לפני הבניה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעתירה המתוקנת התבקשו סעדים שונים, שעיקרם, כנזכר, הוראה על ביטול זכייתה של ווי.סי.אייץ במיכרז וקביעה שלונה ביץ' היא הזוכה בו. כן התבקש בית המשפט להורות על הפסקת הפעלתו של הנכס כמסעדה בידי ווי.סי.אייץ, משלא קיים היתר בנייה כדין, ומשרישיון העסק שניתן לה פגום.
בהקשר זה, די בהפניה לדברים שנקבעו בנסיבות דומות בגדרי עע"מ 3665/20 הנ"ל, לעניין עותרת שלא הישתתפה במיכרז מושא הדיון שם, ואף לא הייתה מציעה פוטנציאלית, בזו הלשון: "זכות העמידה בכל הנוגע למכרזים היא רחבה, וזאת בהיתחשב באופיו ובתכליתו של הליך המיכרז". קשיים בהיתר הבניה, בבקשה לשימוש חורג ובנגזרת רישיון העסק בגדרי ההסכם שהיווה חלק ממסמכי המיכרז (להלן: "ההסכם"), צוין כי התב"ע החלה על הנכס שונתה באופן שתתאפשר הפעלת מסעדה בו, תוך שנאמר כי החברה העירונית פועלת לשינוי הייעוד בהיתר הבניה, ובזו הלשון: "המפעיל מצהיר, כי הובא לידיעתו כי עובר לפירסום מיכרז זה קידם המזמין הליך של שינוי תכנית ביניין העיר (תב"ע), החלה על "בית המנהלה", באופן שתתאפשר במקום הפעלת מסעדה.
בתוך כך הובהר, כי התב"ע התקפה כיום מתירה במפורש שימוש בנכס כמסעדה (בשונה מהתב"ע שקדמה לה), כך שהבקשה המונחת לפני הועדה המקומית היא לשימוש חורג מהיתר הבנייה ולא מהתב"ע. צוין, כי דיון בבקשה נקבע ליום 3.11.2021, אך נדחה מטעמים טכניים ואמור להתקיים בקרוב.
...
אשר לטענות העותרות מתחום דיני התכנון והבניה ורישוי עסקים, לא שוכנעתי כי יש מקום, לעת הזו, להורות על הפסקת הפעלתו של הנכס על אתר.
אין לתת יד למצב לפיו עסק פועל ללא היתר תקין ומלא, במיוחד בהקשרים של בטחון מבקרים במקום, כגון פיקוד העורף, כיבוי אש וכיוצ"ב. חרף האמור, סבורני כי הוראה בדבר הפסקת פעילות העסק מקדימה את זמנה בנסיבות המקרה.
סוף דבר ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש שיהא בו כדי לשנות ממסקנותיי.
לאור כל המקובץ, ובכפוף להערות שבסעיפים 29-26 לעיל, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

אלא שהבקשה נועדה להסדיר ולהכשיר את החריגה שנוצרה בעקבות התוכנית שלא לקחה בחשבון את קיומו של ביתם, בין היתר כדי לבצע שינויים נוספים ולהקים בריכת שחייה.
מכאן, ולאור האמור לעיל, שוכנעתי כי בנסיבות דנן התוכנית אכן בוצעה באופן לקוי ורשלני המתעלם מקיומו של בית הנתבעים ובכך, התובעת במו ידיה, יצרה מצב לפיו בית הנתבעים חורג אל תוך תואי הדרך המאושרת כשביל להולכי רגל.
דהיינו, הבית ניבנה מזה עשרות שנים, לפני שהתובעים רכשו אותו ולפני אישור התוכנית, כאשר חריגת הבניה הנטענת אינה חריגת בניה קלסית אלא היא תולדה של תיכנון שגוי של תואי הדרך המאושרת כשביל להולכי רגל.
...
הגבלת הזכות הקניינית: בחינת השיקולים בהלכות נעמה ורוקר הובילה אותי למסקנה כי אין להעניק לתובעת סעד של סילוק יד כפי שיפורט להלן: זכות הבעלות במקרקעין של התובעת היא זכות קניינית ממעלה ראשונה, בעלת מעמד רם נוכח החשיבות שיש לייחס לשמירה על שלטון החוק וקיום הרתעה מפני חריגות בנייה אולם, בנסיבות המקרה קיימים שיקולים נוספים המטים את הכף לטובת הנתבעים; כאמור, מדובר בבית עתיק ימים אשר מופיע בצילומי אוויר ומדידות כבר בשנת 1986 (נספח 2 לחוות דעת המודד נחמיאס).
יוצא אפוא, כי החריגה מצרה את הדרך ב- 60 עד 80 ס"מ בלבד ונותר שטח די והותר להולכי רגל.
סוף דבר: התביעה נדחית במלואה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי כתב האישום, בנכס הנמצא שכונת א-טור בירושלים, קואורדינטות: 223932/632782, ביצע הנאשם, במועד בלתי ידוע בסמוך לשנת 2015, את העבודות הללו: (א) הקים מבנה בשטח של כ-80 מ"ר מבטון ובלוקים (להלן - בית המגורים); (ב) הקים מבנה בשטח של כ-4.5 מ"ר מלוחות עץ (להלן - המחסן); (ג) מאז מועד הבניה החל הנאשם לבצע שימוש בבינויים האמורים, ללא היתר ובסטייה מתכנית.
בחקירה הנגדית העיד עד כי ייעוד המקרקעין על פי תכנית עמ/9 הוא שטח צבורי פתוח ולא ניתן להוציא היתר בניה למקום לפני שינוי מתכנית עמ/9 על אף קיומה של תכנית ירושלים 2000 המתוה מדיניות.
...
כל האמור לעיל מצטרף לעובדה כי בחקירתו של הנאשם בפני בית המשפט, כפי שיפורט להלן, הודה הנאשם בעובדות כתב האישום לגבי בעלותו במקרקעין, בניית הבינויים והשימוש בהם, בדיוק כפי שתועד בפרוטוקול החקירה.
המסקנה משהודה הנאשם בפני בית המשפט בביצוע העבירה המפורטת בכתב האישום ומשהוכח כי על הקרקע חלות תכניות המתאר כמפורט בכתב האישום, תוך שלא נמצא פסול בהתנהלות המאשימה בכל הנוגע לאיסוף ראיותיה, קובע בית המשפט כי המאשימה הוכיחה מעבר לספק סביר את ביצוע העבירות המפורטות בכתב האישום, על ידי הנאשם, מעבר לספק סביר.
התוצאה אני מרשיע את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום: בניית כלל הבינויים - עבירה לפי סעיפים 145(א), 204 (א)-(ב), 208(א)(2)-(3), (6)-(8) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (כנוסחו עובר לתיקון 116); שימוש בבית המגורים - עבירה לפי אותם סעיפי חוק; שימוש במחסן בתקופה ב' (כהגדרתה בכתב האישום) - עבירה לפי וסעיפים 243(ד) ו-243(ו)(1)-(5) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (כנוסחו העדכני לאחר תיקון 116).

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתמצית יצוין כי העותרים חזרו למעשה על טענותיהם שהועלו בהתנגדות שהוגשה מטעמם, לרבות טענות לפגמים בפירסום התכנית, בנייה שלא בהתאם לתכנית, להיתר בנייה ובטרם ניתן היתר, אי התאמת התוספות לתשתיות הקיימות בשכונה, העידר מקומות חניה, דפוס פעילות בעייתי של הועדה המקומית לתיכנון ובניה חיפה (להלן: "הועדה המקומית") אשר נתנה היתר לתוספת בנייה של קומה ואגף מכוח תמ"א 38 (מסלול חזוק) במרץ 2018, ללא יידוע הדיירים הגובלים, ובנייה בהקף החורג מההיקף המותר על פי חוות דעת מתכננת המחוז.
המשיבה 3 (בית חולים סיעודי א.ס.א מוריה בע"מ) עתרו לדחיית העתירה לנוכח העובדה שהעותרים לא הראו ולא הצביעו על אי חוקיות או על קיומו של פגם היורד לשורשו של ההליך המינהלי שהוביל לאישור התכנית והמצדיק התערבותו של בית המשפט.
העותרים טענו בנוסף, כי הועדה המקומית פעלה בנגוד לדין שעה שבשנת 2018 אישרה למשיבה 3 היתר בנייה מכוח תמ"א 38, ללא יידוע הדיירים הגובלים, ותוך אישור חריגות בנייה שהתכנית נועדה להכשיר לרבות שינוי ייעוד הבנייה ממגורים למבני ציבור.
...
במקרה הנדון, התכנית בכללותה נבחנה על ידי הוועדה המחוזית שהגיעה למסקנה כי מדובר בתכנית ראויה שעומדת בהוראות התכנית הכוללנית חפ/2000, מספקת מענה לצרכים הקיימים של עיבוי בית אבות קיים במקום הקמת אחד חדש או הפניית מטופלים לאזורים מרוחקים.
העותרים לא ביססו את טענתם לעניין הפסול בקביעת דרישת אישור הפרוגרמה בשלב הרישוי, ולא הצביעו על פגם שנפל בקביעה זו, ומשכך, דין טענה זו של העותרים להידחות.
סוף דבר סיכומו של דבר ולאור כל האמור לעיל - העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה דחופה למתן סעד זמני ולמתן סעד אירעי עד להכרעה בבקשה, במסגרתה התבקש בית המשפט המשפט ליתן צו מניעה זמני וארעי, האוסר על המשיבים לבצע כל פעולה העומדת בסתירה להסכם מיום 13.9.2016, לבצוע פרויקט תמ"א 38/2 בבניין המשיבים (להלן: "ההסכם"), ובכלל זה לאסור על המשיבים ו/או מי מהם לבצע פעולות כלשהן למחיקת הערות האזהרה שנרשמו לטובת המבקשת; לאסור על המשיבים לבצע פעולות כלשהן בפני הוועדה המקומית לתיכנון ובניה קרית אונו ו/או עריית קרית אונו בקשר עם הבקשה להיתר בניה שהגישה המבקשת; ולאסור על המשיבים להיתקשר עם צדדים שלישיים בעיסקאות העומדות בסתירה להוראות ההסכם.
עם קבלת האישור לתוכנית עיצוב אדריכלי, הגישה התובעת לועדה, ביום 19.1.2021, בקשה לקבלת היתר הבנייה וביום 13.6.2022, התקבלה החלטת הוועדה המקומית המאשרת את ביצוע הפרויקט, בכפוף למילוי תנאים שונים שנקבעה הועדה בהחלטתה (להלן: החלטת הועדה").
לאור האמור לעיל, מששוכנעתי על בסיס ראיות מספקות לכאורה בדבר קיומה של עילת תביעה, כי מאזן הנוחות נוטה, בנסיבות העניין, לטובת המבקשת וכי ההשהיה הכרוכה בקיום דיון במעמד שני הצדדים עלולה לסכל את מטרת הצוו, אני נערת לבקשה ונותנת צו מניעה אירעי האוסר על המשיבים ו/או מי מהם או כל הבא מטעמם, וזאת עד להחלטה אחרת, לבצע כל פעולה העומדת בנגוד להסכם, כהגדרתו לעיל, ובכלל זה לבצע פעולות למחיקת הערות האזהרה שנרשמו לטובת המבקשת; לבצע פעולות כלשהן בפני הוועדה המקומית לתיכנון ובניה קרית אונו ו/או עריית קריית אונו בקשר עם הבקשה להיתר בניה שהגישה המבקשת; ולהתקשר עם צדדים שלישיים בעיסקאות אשר יש בהן כדי לשנות את מערך הזכויות והחובות על פי ההסכם שבין המבקשת לבין המשיבים.
...
רקע התובעת, היא המבקשת בבקשה שבפניי, הגישה נגד הנתבעים, הם המשיבים בבקשה שבפניי, תובענה במסגרתה ביקשה כי יינתן צו הצהרתי לפיו ההסכם בין הצדדים עומד בתוקפו והוא מחייב את הנתבעים ואת משרד הבינוי והשיכון לכל דבר ועניין; צו הצהרתי על פיו התובעת לא הפרה את ההסכם בין הצדדים וכי אין לנתבעים עילה תקפה לביטולו; צו הצהרתי המצהיר כי הודעת הנתבעים מיום 13.7.2023 על ביטול ההסכם, נעשתה שלא כדין, מהווה הפרה של ההסכם ואין לה כל תוקף משפטי; צו עשה לאכיפת הסכם התמ"א, המחייב את הנתבעים לקיים את כל התחייבויותיהם על פיו; וכל צו או סעד אחר או נוסף שיימצא בית המשפט לנכון בנסיבות העניין.
בכל הנוגע לשיקולי צדק ויושר אני סבורה כי מתן הסעד המבוקש הוא מידתי ואינו פוגע במשיבים במידה העולה על הנדרש להבטחת ביצועו של פסק הדין, היה ותזכה המבקשת בתביעתה, ובפרט משמדובר, לעת הזו, בצו ארעי בלבד שיעמוד בתוקפו עד להחלטה אחרת שתתקבל לאחר דיון בבקשה במעמד שני הצדדים.
לאור האמור לעיל, מששוכנעתי על בסיס ראיות מספקות לכאורה בדבר קיומה של עילת תביעה, כי מאזן הנוחות נוטה, בנסיבות העניין, לטובת המבקשת וכי ההשהיה הכרוכה בקיום דיון במעמד שני הצדדים עלולה לסכל את מטרת הצו, אני נערת לבקשה ונותנת צו מניעה ארעי האוסר על המשיבים ו/או מי מהם או כל הבא מטעמם, וזאת עד להחלטה אחרת, לבצע כל פעולה העומדת בניגוד להסכם, כהגדרתו לעיל, ובכלל זה לבצע פעולות למחיקת הערות האזהרה שנרשמו לטובת המבקשת; לבצע פעולות כלשהן בפני הועדה המקומית לתכנון ובניה קרית אונו ו/או עיריית קריית אונו בקשר עם הבקשה להיתר בניה שהגישה המבקשת; ולהתקשר עם צדדים שלישיים בעסקאות אשר יש בהן כדי לשנות את מערך הזכויות והחובות על פי ההסכם שבין המבקשת לבין המשיבים.
המבקשת תמציא את הבקשה, על נספחיה, בצירוף החלטתי זו, למשיבים, זאת עד ליום 7.8.2023.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו