אילו הבנק היה מבקש להגביל את מספר הפעמים שניתן לגבות עמלת מינימום, הרי שהיה רושם "500 ₪ לכתב ערבות" או "500 ₪ פעם אחת".
באשר לסעיף 2(א)(3) לטופס הבקשה לערבות, לפיו אם הסכום לפי העמלה השיעורית נמוך מעמלת המינימום תחויב עמלת המינימום "לעסקה" – טוען הבנק כי בערבות בלתי קצובה, "העסקה" מתייחסת לשירות לאותה שנה.
הפרשנות המועדפת היא כי הכוונה במילה "לפעולה" שבתעריפון הבנק היא לפעולת הוצאת הערבות, ואולי לפעולה מהותית כגון שינוי שמבקש הלקוח לערוך בערבות, אך לא לאותן פעולות פנימיות נטענות שמבצע הבנק, כדבר שבשיגרה, במהלך פעילותו הרגילה, וללא כל ביטוי חצוני, כשאין לשכוח כי הבנק זכאי לגבות בכל מקרה, באופן שנתי, את העמלה השיעורית שסכומה אינו מבוטל (למשל, בגין ערבות בסך 5,000 ₪ תשולם עמלה שיעורית שנתית בסך 250 ₪).
...
", וכן:
"במוקד תיקון מס' 12 ניצבת ההנחה כי "ידע הוא כוח"; וכי פישוט העמלות לצד פרסומן בצורה הוגנת ומובנת – ומשמע, הנגשתן – עשוי לשפר את יכולת ההתמצאות של הלקוח בעמלות הנגבות ממנו ובכך גם לקדם את התחרות בין הבנקים", וכן:
"תכלית חובת הפרסום היא להנגיש את העמלות ללקוחות הבנק וליתן בידם מידע שיאפשר להם לנסות ולשפר את התנאים החלים עליהם ואף יקדם את התחרות בין הבנקים בנוגע לגובה העמלות. ומכאן נמצאנו למדים, כי מקום שבו נקט הבנק בלשון עמומה ביחס לעמלות שנגבות על ידו – הדבר צריך לפעול לחובתו".
בצד האמור לעיל, אני נכון לקבל את טענת הבנק כי תכלית עמלת המינימום היא לזכות את הבנק בתשלום מינימלי בגין תשומות גם מקום בו ערך הפעולה המבוצעת נמוך, והיא נועדה להגן על הבנק מקום בו סכום הערבות המונפקת נמוך ולכן שיעור העמלה השיעורית נמוך (סעיף 5 לתצהיר הגב' אוקנין).
לאור כל האמור לעיל נבחן את המחלוקת הפרשנית בין הצדדים, ואקדים ואציין כי לאחר בחינה זו, אין בידי לקבל את פרשנות הבנק כי רשאי הוא לגבות עבור ערבות בנקאית בלתי קצובה עמלת מינימום שנתית.
נוכח כל האמור לעיל, שוכנעתי כי קיימת אפשרות סבירה שהשאלות המהותיות שבעובדה ובמשפט הטעונות הכרעה, בעניין טענת המבקש כי הבנק אינו רשאי לגבות בעסקת ערבות בנקאית לא קצובה עמלת מינימום יותר מפעם אחת, יוכרעו לטובת המבקש.